Кафеавтомат - заслужава ли си? /тема 2/

• 52 029
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Е то ако се гледа ултра дизайн, най-добре Долче Густо капсули машина. Като космически кораб!

# 631
Познавам хора, които по красота си купуват и автомобили-нови.
Не се гледа нищо друго, а само дали е красива според техните критерии..
Това би било добре, ако се кара само в периода на гаранция, но на практика не е така.

От друга страна и най-хубавата и практична кола няма да си купя, ако е грозна. Най-въпиещият пример е старата Фиат Мултипла - много функционална, ама безусловно най-грозната кола Simple Smile

https://images.ams.bg/images/galleries/107360/fiat-multipla-1460776789_big.jpg

# 632
Познавам хора, които по красота си купуват и автомобили-нови.
Не се гледа нищо друго, а само дали е красива според техните критерии..
Това би било добре, ако се кара само в периода на гаранция, но на практика не е така.

От друга страна и най-хубавата и практична кола няма да си купя, ако е грозна. Най-въпиещият пример е старата Фиат Мултипла - много функционална, ама безусловно най-грозната кола Simple Smile

https://images.ams.bg/images/galleries/107360/fiat-multipla-1460776789_big.jpg

Може, ама не разбрах, само по красота ще я купиш ли?
Сигурно за всеки е важна красотата, не я слагам нито на първо, нито на последно място.

Сега разбирам бума на продажба на всякакви недомислени машинки и автомати, хората си ги избират да им паснат на кухнята  и след това евентуално се гледат други качества.

# 633
  • в 1001-та нощ
Аз си взех автомата, тъй като исках кафето да се мели непосредствено преди да се направи. Сега ми е и удобно - с два бутона да имам готово кафе, без мърляне и прочие.

# 634
Може, ама не разбрах, само по красота ще я купиш ли?

Разбира се, че не, ама и кафе машина никой не купува само заради красотата. Само заради красотата мога да купя ваза, или картина, макар че и на вазата ще погледна дали задържа вода Grinning Но от шортлиста на ставащите коли вече ще избирам по красота вероятно.

# 635
На мен не ми харесват.И определено не ми отиват на кухнята,всеки уред ми е съобразен с останалите.Не си падам по ретро модели в нито един аспект.Харесвам новите неща заедно с недостатъците им и късата експлоатация Sweat SmileТова все едно да си заменя последният ми модел огромен Сони и да си взема сандък-телевизор от онези от едно време,защото са по-качествени.

Оставаше и да си признаеш (че ти харесват) Sunglasses
Има и още по-хубави по принцип:

Тази даже малко прилича на автомат:

За кафемашините и мелачките ръчни или автоматични обаче е по-важно какво кафенце могат да приготвят. Аз оня ден ходих на гости и пих кафе от автомат. Затова такъв коментар постнах.

Птица с пружина, пластмаски до бойлера, крема джиджафки - предполагам за каква кафемашина става въпрос и разбирам желанието да я смениш с нещо. А кафемелачката ти каква е била?

# 636
прасе, кафемелачката ми е 30 г. сименс, но не я сменям за нищо на света. Купих си я с първата кафемашина Solac Siempre Crema. Корава излезе, още работи. Всичко и е неръждавейка, освен корпуса, но бръмчи като трактор Simple Smile А последната беше саеко, хич няма да го крия. В оторизирания сервиз ми казаха и показаха, че това им е проблема. Имаше наредени десетина с изхабени пластмаски при бойлера, а единственото решение е смяната му.

# 637
  • София
Имам Гаджия кафемашина, прави невероятен каймак.
Има ли някой автомат с такъв каймак?  В офиса има Филипс автомат-не прави чак такъв крем.

Снимай и покажи. Как да разберем как изглежда твоя невероятен каймак и да кажем дали някой автомат ще го направи?

За такъв каймак говорех.

# 638
Скрит текст:
Имам Гаджия кафемашина, прави невероятен каймак.
Има ли някой автомат с такъв каймак?  В офиса има Филипс автомат-не прави чак такъв крем.

Снимай и покажи. Как да разберем как изглежда твоя невероятен каймак и да кажем дали някой автомат ще го направи?

За такъв каймак говорех.

Извинявай, ама ти сериозно ли??? Това не е каймак, това е пяна. И вярвам, че баш този каймак се дължи на машината Wink Иначе каймакът зависи от кафето и по принцип трябва да е нещо такова:

# 639
Всички машини с клапан за разпенване докарват подобни кафета, дали автомат или ръчна с "крема диск", каквото и да сложиш излиза това на снимката.

# 640
  • София
Може би пяна да, извинявайте.
Но е към 2 пръста и мен ми харесва. Затова питах дали кафеавтоматите правят подобен? В офиса се взе една машина - среден клас, към 900 лв., ами не прави нищо подобно на показаното от 2-те снимки по-горе....

# 641
  • София
Моят прави.

# 642
2 пръста пяна бих приела от бирата, не от еспресото.
Иначе и моята ръчка уж е с двойна цедка, ама прави каймак малко по-добър от този на моята снимка.

# 643
Щом ти харесва за теб е добър вариант, подобни ги правят и автоматите за протокола.

# 644
  • София
И в офиса прави такъв, но не е кремът (пяната??), който аз търся:)))

Цитат
2 пръста пяна бих приела от бирата, не от еспресото.
Бирата я пия без пияна, но извинете темата май не е за бирата Grinning
Свикнал съм по този начин да пия кафето, именно с тези 2 пръста крем. И понеже ми се иска автомат, сверявам възможно ли е някой автомат да угоди на този ми каприз Grinning

Общи условия

Активация на акаунт