Лято в Албена 2020 г.!

• 46 194
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Четох, че гърците обмислят въвеждането на здравен паспорт за европейските граждани. Влизаш в Гърция само след направен тест за корона вируса.
Ми как ще си изтърват туристите?

# 301
  • Варна
Гърция и Турция са съвсем различни примери, там туризмът е в много по-различен обем, качество и т.н. Много по-важен е за икономиките на държавите, отколкото е за България. То затова и в Гърция и Турция се вземат истински мерки за реална карантина. В гърция бяха и все още са затворени голяма част от фирмите, с изключение на тези за храна и лекарства. В Турция от утре е дори по-строго. Като цяло няма извинения и хората стоят по домовете си, а не като при нас уж карантина, ама кой до работата да отидел, кой до съседния град дори, и т.н. Това показва колко много по-важен е туризма за тези 2 страни, затова и вземат реални мерки.

# 302
  • София
Че то и в България не е зле всеки хотел да допуска след отрицателен тест. Друг е въпросът колко е валидността на тия тестове

# 303
  • В.Търново
Че то и в България не е зле всеки хотел да допуска след отрицателен тест. Друг е въпросът колко е валидността на тия тестове
Целта им е да не се допускат.

# 304
  • София
Целта им е да не се допускат.
Кое да не се допуска?

# 305
  • В.Търново
Честно, вече не помня какво съм имала на предвид. Grinning
Всъщност хотелите ще драпат за повече туристи,но на каква цена?

# 306
  • София
Честно, вече не помня какво съм имала на предвид. Grinning
Всъщност хотелите ще драпат за повече туристи,но на каква цена?

И на какво обслужване, и на каква хигиена? И ще искат ли отрицателни тестове, особено за чужденците, а защо не и за българите? А може би ще правят на място.. никой не знае.
Цените могат и да свалят, стига да има условия и нагласи за туризъм.

# 307
  • София
Ако изобщо се отворят границите за чужденци, защото в момента не се знае кога България ще си отвори границите нито дали Германия или Румъния ще си пусне гражданите да пътуват извън държавите им. Така че много са неизвестните още. Накрая Албена може да си остане само за българи тази година, кой знае Stuck Out Tongue Winking EyeSimple Smile

# 308
  • София
Ако изобщо се отворят границите за чужденци, защото в момента не се знае кога България ще си отвори границите нито дали Германия или Румъния ще си пусне гражданите да пътуват извън държавите им. Така че много са неизвестните още. Накрая Албена може да си остане само за българи тази година, кой знае Stuck Out Tongue Winking EyeSimple Smile
Да, да, разбира се (колкото и да не им се иска). Въпросът е как ще обезпечат И за българите дори само безопасното летуване....
В крайна сметка, предвид че в някои държави сезонът си хлопа на вратата, излязоха ли проучвания тоя вирус вирее ли в морска вода, предава ли се чрез морска вода? А в басейните - хлорът не му вижда сметката....

# 309
  • Варна
Ще отворят границите, нали слушахте Бойко вчера? Той още тогава беше готов да улаби положението, но не са се договорили в ЕС и са отложили преговорите за началото на Май. Няма как да улаби положението преди тогава, защото пари има да се вземат от ЕС. Затова и засега задържа улабването, поне докато не се договорят за парите дето има да се поделят. Но за Юни сигурно ще е улабено всичко.

# 310
  • София
Ще отворят границите, нали слушахте Бойко вчера? Той още тогава беше готов да улаби положението, но не са се договорили в ЕС и са отложили преговорите за началото на Май. Няма как да улаби положението преди тогава, защото пари има да се вземат от ЕС. Затова и засега задържа улабването, поне докато не се договорят за парите дето има да се поделят. Но за Юни сигурно ще е улабено всичко.
Той Бойко може да ги отвори, въпросът е обаче дали другите държави ще си пуснат гражданите да пътуват. Немският външен министър вчера каза по немска национална телевизия да забравят за лятната си почивка във вида, в който са свикнали. Та най-вероятно немци няма да има, да видим какво ще стане с румънците и с руснаците.

Ето превод на част от изказването на немския външен министър:
Забравете за лятна почивка. Където и да било по света

# 311
  • В.Търново
Сутринта Дянков каза, че са взети 10-те мимиона от Европа, а вчера ББ каза, че още не са взели пари.

# 312
  • София
Сутринта Дянков каза, че са взети 10-те мимиона от Европа, а вчера ББ каза, че още не са взели пари.
Пък те са 10 милиарда, но да кажем, че и не е мястото точно в тая тема да разглеждаме точния тези въпроси....

# 313
  • В.Търново
Звънях на кол центъра на Албена.За сега има планове курорта да работи.Специално питах за моя хотел, където ще почиваме-хотел Боряна.Той също ще работи.Предполагам, че ще има хотели, които няма да работят.Защото като попитах дали ще отворят и ме попита за кой хотел имам резервация.Попитах и за изхранването в ресторанта.За сега плана е да бъде на смени, по часово.Което мен ме устройва.Варианта за храна по стаите не е удачен, понеже няма да имат възможност за толкова много персонал. А дори да имаше и такъв вариант, мен не ме устройва рум сервиза. Simple Smile Това е за сега.Друго не посмях да питам, защото все пак има много време до юни-юли.

# 314
  • Sofia
Ох, много ми е шизофренично за Албена. Още като пуснаха офертите направих резервация за края на юли, която зачаках с нетърпение, защото голям семеен проект не предвижда други почивки, а и големите деца вече едвам навиваме да дойдат с нас. За съжаление, още края на февруари/началото на март стана ясно как ще се развие това чудо. Но въпреки прогнозите, сърце не ми даде досега да отменя резервацията. В същото време е повече от ясно, че каквито и мерки да се вземат масов хотел/комплекс, олинклузив, аквапарк и публичен плаж са безумие. "Стратегията" ми, ако мога така да я нарека изобщо, хахахах, е да видя дали няма да преболедуваме междувременно, за да отидем все пак.

Общи условия

Активация на акаунт