Лято в Албена 2020 г.!

• 46 182
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • София
По същия начин и ние резервирахме още през януари, при все, че досега, всяка година, чакахме до май месец. С две деца сме.
Чудя се какво да правя. Апропо, не е ясно, ако отворят сезона, доколко ще ни връщат пари и дали ще променят дати (за догодина евентуално).
Лично аз обаче, дори и в такива големи хотели като албенските, съм някак по-спокоен, отколкото на юг, да речем.
Нека видим защо:
Храната - ще се извършва отново на смени вероятно, за да се избегне струпване на хора. Иначе, чрез самата храна, мисля стана ясно, вирусът не се предава (при поглъщане).
Плажът - чадърите ще са по-разредени, това важи за цялото черноморие.
Шезлонгите - явно ще си носим спирта с нас.
Морето - предава ли се, чрез морската вода. Това експертите трябва да кажат.
Почистване на стаите - не знам как ще става.

# 316
  • В.Търново
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/pri-kakvi- … ova-liato-6108830
  Това ме притеснява:
  Още при пристигане в хотела всеки турист ще трябва да попълват декларация за пътуване на собствен риск.

"Трябва да декларират, че са наясно с епидемиологичната обстановка в България, че знаят за чия сметка ще е евентуално лечение, ако нещо се случи, както и ако бъдат принудени да стоят под карантина, ако съответният хотел се карантинира".

Със сигурност ще има заразени, установени, особено пък от чужденците, и тогава какво....хотела под карантина.За чия сметка?За сметка на гостите на хотела или на хотела?Как се карантира хотел с 300 гости примерно за сметка на хотела?Едва ли ще е за тяхна сметка.Какво ще правим?

# 317
  • Варна
Карантинирането ще е за сметка на почиващите, това го казаха сутринта по новините, затова и декларирате, че ще съгласни и ще си покриете разходите ако се случи подоно нещо. То ако не беше за сметка на почиващите нямаше да има нужда от декларациите.

# 318
Но така ще се обърка графика на следващите резервации за същия хотел...
Много въпросителни възникват.

# 319
  • Варна
Не е задължително да се обърква графика на следващите, просто може да ги настаняват следващите в някой от останалите хотели, едва ли ще са пълни.

# 320
  • В.Търново
Карантинирането ще е за сметка на почиващите, това го казаха сутринта по новините, затова и декларирате, че ще съгласни и ще си покриете разходите ако се случи подоно нещо. То ако не беше за сметка на почиващите нямаше да има нужда от декларациите.
Помислих, че не го чувам добре това нещо.Не могат да ме задължат.Ако го приемат това направо отменям резервацията.Аз да не съм милионерка да си плащам 14 дена престой в хотел с изхранване.Айде...уж работели в посока към българския турист, да си стоят празни хотелите тогава.

# 321
  • София
Е, тези неща са абсурдни, няма как да стане така. Айде, за някой малък хотел - добре, но за мастодонтите на АЛбена, при цените на Албена, карантина от още 14 дни там за моя сметка, гарнирана с неплатен отпуск най-вероятно.... това си е живо заколение.
Да го мислят, но няма как да стане така, по никакъв начин. Ще си разчитат само на единици немски и английски пройдохи и пияници.

Сезон ли ще спасяваме, харакири ли ще си правим? Не, не, вие си го представете - дали сте хиляди левове за няколко дни, в последния ви ден ви казват - а, не, оставате още 14 дни, за още 2500 лв., заключени в стаята - кутийка, зарадвайте работодателя/клиентите си, теглете и кредит, за да си платите тези екстра 14 дни в кутийката. Точка.

# 322
  • В.Търново
Ами те така даже ще се молят да излезе някой заразен, за да си подсигурят някакво запълване на хотела поне още 14 дена.А, не, мерси.Да измислят нещо друго.
Че на нас за края на август за 5 дена с отстъпката ни излезе 1000лв за двойна стая море, какво остава за още 14 дена!?Ако останем 19 дена на цена с отстъпката трябва да платим общо 3800лв LaughingLaughingPensive
А, ако е на нормална цена 4500лв....Това е абсурдно!

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 15:01 от Русалка_1

# 323
  • Варна
Чак пък кредити за 3-4к лв. и подобни неща едва ли ще стават. Другото което не съм сигурна дали карантините не ги направиха 28 дни, а не 14 дни, или май 28 дни беше след оздравяване. Както и да е, в БГ-то си е много свободно положението, гледах по новините в Турция от самолета качват хората на автобуси и от там в центрове за карантина, не като при нас кацаш и пишеш че ще седиш вкъщи. Няма такава свободия, всички под ключ.
Предполагам че министър Ангелкова ще уточни процедурата преди откриването на сезона, има време, няма нужда да гадаем.

# 324
  • В.Търново
Най-вероятно ще ги сервират в последния момент.Предполагам, че условията ще търпят промени и във времето по време на сезона.
Докато дойде моята дата 25 август може и да е приключил набързо сезона. Grinning

# 325
  • София
Най-вероятно ще ги сервират в последния момент.Предполагам, че условията ще търпят промени и във времето по време на сезона.
Докато дойде моята дата 25 август може и да е приключил набързо сезона. Grinning
И аз се надявам това да са мерки в проект, на "зелено", защото звучат безумно. Отделно чакаме нареждане от ЕС. Ако те кажат, че техните раждани "не подлежат на тестове, а само на декларации" ще духаме супата стабилно, уви.
Колкото до потребителката, която се чудеше "МАКАК така ще се стигне до кредити", тя не вярвала, щото. Ами лесно - да си резервира в някой Албенски хотел, и на десетия ден като й кажат стой още 14 дни, че има ковид, но за твоя сметка, щото си попълнила декларация, глей как се прави просто. Отделно, работодателят и клиентите ти ще са безумно щастливи. Надявам се обаче, при наличието на все повече тестове, тази практика с карантиниране на цели хотели, която беше валидна по-скоро за самото началото на епидемията, сега да отпадне.

# 326
  • Русе
И аз реших да се обадя на кол центъра на Албена. Попитаха ме за кой хотел ни е резервацията и за кога /хотел Оазис от 27.06.2020 за пет нощувки/ и ми отговориха, че хотела ни най-вероятно няма да отвори понеже този сезон комплекса ще работи с намален капацитет, но ще бъдем настанени в хотел на първа линия отворен към дата на настаняването ни, като ми цитира Калиакра или Калиакра маре. Обясни ми, че отворените хотели през сезона няма да работят с пълен капацитет заради спазването на дистанция и дезинфецията. Изхранването ще е на смени.

# 327
  • Варна
Ronald, никой няма да тегли кредит за да плати едни допълнителни 14 дни хотел, очевидно може да си го позволи след като е бил на почивка в хотела, затова и казах че едва ли някой ще тегли кредити, просто ще си плати. Проблемът по-скоро е с времето, например да си бил на почивка за 2 седмици и след това да останеш за още 2 седмици карантина, събира се цял месец отпуск, което като цяло е в сферата на фантастиката. Ние с ММ едва успяваме 2 седмици да вземем лятно време.

# 328
  • В.Търново
Polina238 , мен ме притеснява дали изхранването ще е на блок маса или витрини.Това не разбрах.На теб казаха ли?

Че то супер, ако сте в Калиакрата. Simple Smile

# 329
Наистина,ако е истина, да сте платили за Оазис, а да ви настанят в Калиакра, ще е супер. А искат ли доплащане? Защото не са равностойни във всяко отношение.

Общи условия

Активация на акаунт