Лято в Албена 2020 г.!

• 46 014
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Искрено се забавлявам с тази параноя. Защо отивате изобщо ?
Ами ако не го лепнете от хавлиите, може да го лепнете от леглото, от бюрото, от стола, от стените, от стотиците места, до които подсъзнателно се докосвате.

Изобщо това с дезинфекцията е ала бала и за пред медиите и глупавите туристи.
Вътрешно инфо - чистенето на стаите не се е променило Wink
Ама то какво да се промени в чистенето на стаите толкова - прахосмук/метла, парцал и смяна на чаршафи от време на време и смяна на кърпи - всеки ден. Дали ще минава със спирт копчето на лампата и дистанционното, които само НИЕ (ползващи стаята) докосваме всеки ден - какъв е смисъла? По-скоро аз ще ги минавам със спирт по копчетата на лампата след хигиенистката, примерно.
В Албена почистването си е било на ниво, поне досега. Не виждам какво има да се добави толкова.

# 631
  • Русе
Петя, бихте ли споделили в Калиакра Бийч, как е закуската?
Полина, бихте ли казали защо сте останали с впечатление да не очаквате много от изхранването?

Аз, понеже съм бил във всички месеци от май до септември в Албена, съм забелязал, че когато е топ запълняемостта - юли и август, изхранването рязко се качва като качество - пускат барбаекю обед и вечер, сутрин правят плодово смути, абе, вдигат качеството.
Сега предвид очертаващата се слаба запълняемост и загубите, допускам, че не само този, но и следващите сезони в повечето хотели ол инклузива ще е сравнително ниско качество, но пък цените няма да паднат.
Просто няма как след отчетени загуби като в тоя сезон догодина, дори и да няма пандемия и курортите да са пълни (съмнително от днешна гледна точка), всичко да си е както преди, Албена АД няма да има достатъчно пари, които да осигурят високото качество на ол инклузива, дори в петзвездните хотели....., особено пък след екстра разходите за дезинфекция тая година.
Когато отидох в офиса на Албена за доплащане на резервацията ни с дамата в офиса коментирахме двете Калиакри и пренасочването ни в Калиакра маре.  В хода на разговора спомена, че тази година няма да има голяма разлика в храната м/у двата хотела освен разбира се в напитките на  Ultra All Inclusive на голямата Калиакра. Та това ме наведе на мисълта, че най верояттно зареждането с продукти за четирите отворени в момента хотела ще е еднакво. А и е резонно да е така поне в началото на сезона. Те и без това в момента работят на загуба. За "силния " сезон сигурно ще е различно.

# 632
Стана ми интересно с цялото промотиране на БГ морето из медиите и изпратих запитване до Албена, за същата стая/хотел/дати, както миналата година. Цената беше дори по-висока Simple Smile

# 633
  • Русе
Включвам се с актуална информация.Преди два часа пристигнахме , курорта е малко пуст, но пък е спокойно.Настанени сме в Калиакра Бийч, има туристи.Няма много разнооброзие на храната в ресторанта, няколко ястия , салати, десерти , супи, риба на скара. Паркинга на автогарата е 5 лв., Пред хотела 10 лв, но на автогарата няма паркирали автомобили, няма и шатъл, така че ...Хубаво , чисто, спокойно , но много различно от предишни сезони.Хигиената смятам , че е на ниво.Туристите не са с маски.Всичко в хотела работи.
Искам да Ви попитам възползвахте ли се от опцията за ранно настаняване и ако да в колко часа ви настаниха? Кога Ви активираха картата за отстъпка?

# 634
Здравейте! Нова съм в темата, поизчетох доста от написаното в тази и в предишните теми. За догодина, живот и здраве, имаме планове да почиваме за пръв път в Албена. Досега винаги сме почивали на южното Черноморие и е време да сменим дестинацията. Simple Smile Понеже винаги си планираме почивките от рано и резервираме на ранни записвания още от предишната година, въпросът ми е свързан с правенето на резервация за Албена. Кога и как е най-изгодно - още при обявяване на ранните записвания за следващата година или на Черен петък? От сайта на Албена или чрез агенция? Досега винаги сме резервирали чрез Съни турс и ползваме добра отстъпка, която, комбинирана с намаленията за ранни записвания, дава добра крайна цена, но не зная дали същото важи за резервация на хотел в Албена. Двама възрастни сме, с две деца на 2 и на 7 години. Хотелът, на който сме се спряли е Ралица супериор.

# 635
  • В.Търново
Най-изгодно е на ранни или на черен петък. Но предвид обстоятелствата вече няма да разчитам на ранни.това положение няма да се оправи и ще ни влачат дълго време така, ако не стане чудо.Ако резервирате през Албена ви искат цялата сума, а през агенция част от сумата.при анулация агенцията няма да върне цялата сума, за Албена не знам сега как е.Аз резервирам през Съни турс и ми дават допълнителна отстъпка, която е минимална.

# 636
При резервация през Албена при анулация връщат цялата сума.
Аз съм платила още миналата година за лятна почивка 2020.
Бях решила да анулирам и ми предложиха варианти - да ми върнат цялата сума, да преместя за догодина, да преместя за друг период тази година плюс карта с отстъпки.

# 637

Отново се включвам.Пети ден сме в Албена.За съжаление курорта е доста пуст, освен двете Калиакри днес отвори и Парадайс блу.За седма поредна година почиваме в Албена,като последните две години сме били по два пъти на сезон.Такова нещо не е било, представата ми за почивка е доста различна, и времето не става за плаж.Днес се разходихме до Ралица и Аквапарка.Не знам вэзможно ли е да отвори както е написано в страницата в сайта, там положението е отчайващо, празни басейни, непочистени площи...и т.н.Днес трябваше да отворят и Ралица и Малибу, това не се случи, лично се убедих.С поста ми не целя да ви разубедя да почивате тук, точно обратното .Жалко е да видиш такъв курорт празен,в същото време 15000 туристи заминават към Гърция.За тези , които още се колебаят мога да кажа, че обслужването а на ниво, всички са много мили и приветливи, спазват се правилата за хигиена.Храната е хубава и разнообразна.

# 638
  • Северо=Западналия край
Тъжно.....но това не е само заради вируса.....това е резултат от незачитане на българския турист и възхвала на чужденците Sad Винаги на чужденците се предлагат повече отстъпки, а българина плаща за нещо, което не получава. Затова всички днес избягаха в Гърция.
Много си обичам българското черноморие, не бих го заменила с чужбина! Но на хората им омръзна да чакат с нещо да ги спечелят българските хотелиери.

# 639
Подкрепям мнението, но мисля че кризата с ковид пренареди приоритетите на хотелиерите.Спрамо други години отошението, а и цените са доста по нормални.Да си кажа честно не съм и помисляла да почивам в Калиакра, цената не се вписваше в бюджета ми.

# 640
  • Северо=Западналия край
Подкрепям мнението, но мисля че кризата с ковид преварени приоритетите на хотелиерите.Спрамо други години отошението, а и цените са доста по нормални.Са си кажа честно не сэмфи помисляла да почивам в Калиакра.
Последните години цените растат, кое му е нормалното? Да платиш 3000лв за семейна почивка от 7 дни?
Изключвам факта, че сега настаняват в по скъпи хотели, въпреки резервирани евтини.....
Харесвам Албена, но с всяка следваща година ми е трудно да спестя пари за да почивам точно там.

# 641
Подкрепям мнението, но мисля че кризата с ковид преварени приоритетите на хотелиерите.Спрамо други години отошението, а и цените са доста по нормални.Са си кажа честно не сэмфи помисляла да почивам в Калиакра.
Последните години цените растат, кое му е нормалното? Да платиш 3000лв за семейна почивка от 7 дни?
Изключвам факта, че сега настаняват в по скъпи хотели, въпреки резервирани евтини.....
Харесвам Албена, но с всяка следваща година ми е трудно да спестя пари за да почивам точно там.
Ами нашата е за 1000 лв .двама възрастни и дете на 13 води се трети възрастен.Мисля че е нормално за Калиакра Бийч

# 642
  • Северо=Западналия край
Цената юни месец навсякъде е по ниска. Често и времето още не е подходящо за къпане. Никога не резервирам юни, аз обичам жега Simple Smile да влезеш във водата да се разхладиш. Дадох пример от 3000лв за повече хотели в ПИК сезон. Аз съм резервирала по евтин хотел и се надявам да е прилично и чисто, друго не искам, не съм претенциозна.
Пожелавам на Албена скоро да се напълни с български туристи

# 643
  • В.Търново
Подкрепям!Почивка през юни е изпитание, до последно не знаеш какво ще е времето, морето със сигурност няма да е топло. Да не говорим за някои супер скъпи хотели, като новия в Поморие, там за 7 дена почивка ще ми излезе към 7000-10 000лв, в зависимост от помещението.

# 644
Официално получихме съобщение от Албена, че хотел Мура няма да работи. Местят ни за хотел Гергана и искат естествено потвърждение от наша страна. Чуденето ни е голямо, а времето напредва, за средата на юли сме.

Общи условия

Активация на акаунт