Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 8

• 63 000
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Привет, Денис,

ето и резултатите от реален 3 ти ден на цикъла  (предходните от стр 19 бяха по време на "зацапване") - сега стойностите са съвсем различни, в смисъл, че според мен са по-реални и носят по-адекватна информация..

LH       5.70       mIU/ml     жени: фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0,

FSH       6.31       mIU/ml     жени: фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47;

Естрадиол       43       pg/ml     жени-фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312;
17ОН  Прогестерон  1.00 ng/ml  фол.фаза :0,32-0,81, лут фаза 0.79-3,29

Както споменах преди няколко поста -На 40 съм и целя регулиране на хормони и изчистване на пъпки, имам зацапване преди всеки цикъл /понякога и след/
Долу пак поствам  останалите хормони и изследванията, които направих…
Да отбележа, че цикълът ми е на 40 дни ,а прогестеронът е напрамен  21-22 ден от цикъла, което може би за 40 дневен цикъл е малко рано, не знам
Прогестерон  0,30 ng/ml  фол ф <0.1-0.3;лут ф 1.2-15.9
4-андростендион       1.85       ng/ml     F: 0.10-3.30; M: 0.60-3.10  

Пролактин       18.21       ng/ml     Жени: 5.18-26.53; Мъже: 3.46-19.4
Тестостерон       0.20       ng/ml     0.14 - 0.53  

ТАТ 1.47 IU/ml                          < 4.11
МАТ 0.41 IU/ml                     <5.61
ft4  1.06                          0.700-1.480
TSH  1.59                        0.35-4.94
fT3       2.670       pg/ml     1.880 - 3.180  
DHEA-SO4       158.60       ug/dl     74.80 - 410.20

Сега се чудя кои добавки и дали да съчетая някои от тях – Витекс,Див Ямс, DIM?

На база на последните хормони какво би ми препоръчала, Денис?
Започнах прием на   В комплекс с дози от по 50 мг за всяко В, цинк,вит Д,магарешки бодил,NAC, масло от риган, вит С, пробиотик:)

последните 3 месеца ,от стрес и сигурно някакъв  хормонален дисбаланс, ми изби и нещо като розацея около носа и устата и съвсем се отчаях..Моля те за съвет по отношение на Витекс,Див Ямс, DIM?
Благодаря от сърце!

# 316
https://biotica.bg/womanixin-v-podkrepa-na-zhenskoto-zdrave

Някой ползвал ли е това?
Денис, може ли някакъв коментар за тази хранителна добавка на билкова основа?

# 317
Здравейте! Гин ми каза да пия Пикозитол, понеже с ММ почваме бебеправене, тя каза, че всичко ми е наред и нямам проблеми, просто да пия пикозитол за по-добра функция на яйчниците и по-лесно забременеяване. Някой може ли да ми даде мнение за пикозитол и също така за Прегнакеър за зачеване със смесени таблетки за мъж и жена вътре?☺

# 318
  • София
Привет, Денис,

ето и резултатите от реален 3 ти ден на цикъла  (предходните от стр 19 бяха по време на "зацапване") - сега стойностите са съвсем различни, в смисъл, че според мен са по-реални и носят по-адекватна информация..
Скрит текст:
LH       5.70       mIU/ml     жени: фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0,

FSH       6.31       mIU/ml     жени: фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47;

Естрадиол       43       pg/ml     жени-фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312;
17ОН  Прогестерон  1.00 ng/ml  фол.фаза :0,32-0,81, лут фаза 0.79-3,29

Както споменах преди няколко поста -На 40 съм и целя регулиране на хормони и изчистване на пъпки, имам зацапване преди всеки цикъл /понякога и след/
Долу пак поствам  останалите хормони и изследванията, които направих…
Да отбележа, че цикълът ми е на 40 дни ,а прогестеронът е напрамен  21-22 ден от цикъла, което може би за 40 дневен цикъл е малко рано, не знам
Прогестерон  0,30 ng/ml  фол ф <0.1-0.3;лут ф 1.2-15.9
4-андростендион       1.85       ng/ml     F: 0.10-3.30; M: 0.60-3.10  

Пролактин       18.21       ng/ml     Жени: 5.18-26.53; Мъже: 3.46-19.4
Тестостерон       0.20       ng/ml     0.14 - 0.53  

ТАТ 1.47 IU/ml                          < 4.11
МАТ 0.41 IU/ml                     <5.61
ft4  1.06                          0.700-1.480
TSH  1.59                        0.35-4.94
fT3       2.670       pg/ml     1.880 - 3.180  
DHEA-SO4       158.60       ug/dl     74.80 - 410.20

Сега се чудя кои добавки и дали да съчетая някои от тях – Витекс,Див Ямс, DIM?

На база на последните хормони какво би ми препоръчала, Денис?
Започнах прием на   В комплекс с дози от по 50 мг за всяко В, цинк,вит Д,магарешки бодил,NAC, масло от риган, вит С, пробиотик:)

последните 3 месеца ,от стрес и сигурно някакъв  хормонален дисбаланс, ми изби и нещо като розацея около носа и устата и съвсем се отчаях..Моля те за съвет по отношение на Витекс,Див Ямс, DIM?
Благодаря от сърце!
Здравей!
Изследванията ти са добре.
Прогестеронът не показва да е имало О., но при 40 дни МЦ, трябва да се изследва около 32-33 ден на МЦ - така че той не е обективен.
За добавки, може да приемаш всичко което се коментира в темата:
МВИ
Омега 3, Омега 7
Вит. А и Е
В-комплекс, Вит. Д, С
CoQ10, R-ALA
Астаксантин, Лутеин, Ликопен
Колаген, Протеин
Инозитол
NAC, Аргинин
Ресвератрол
Цинк, Селен
Калциева формула ( по схема)
Водорасли : АФА, Спирулина...
... колкото повече може да си позволиш, толкова и ефекта ще е по-добър
Те влияят много добре на кожата, косата, ноктите, кости, стави, СЧТ, ЩЖ, ... тонус, енергия, дори и на съня..., т.е ползите им не са ограничени само до подпомагане на репр. функция.

https://biotica.bg/womanixin-v-podkrepa-na-zhenskoto-zdrave

Някой ползвал ли е това?
Денис, може ли някакъв коментар за тази хранителна добавка на билкова основа?
Става - ... билки, не очаквай някакви чудеса, малко като панацея е ... с много обещания от страна на производителя?! Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 08:07 от denis.

# 319
Денис,
Тези добавки ги намерих на едно място и по-лесно за поръчване. Би ли казала дали стават, ако не да ровя за други варианти:
1) https://vitamin4e.com/product/solgar-vitamin-e-400-iu-100-softgels/
2)https://vitamin4e.com/product/doctors-best-collagen-types-13-wit … -mg-240-capsules/
3) https://vitamin4e.com/product/natures-way-vitex-fruit-400-mg-100-vcaps/

# 320
  • София
Денис,
Тези добавки ги намерих на едно място и по-лесно за поръчване. Би ли казала дали стават, ако не да ровя за други варианти:
1) https://vitamin4e.com/product/solgar-vitamin-e-400-iu-100-softgels/
2)https://vitamin4e.com/product/doctors-best-collagen-types-13-wit … -mg-240-capsules/
3) https://vitamin4e.com/product/natures-way-vitex-fruit-400-mg-100-vcaps/
И трите продукта са хубави. Peace

# 321
Денис, моля за мнение на следния вит Е:
https://sopharmacy.bg/vitamin-e-268mg-400iu-tokoferoli-miks-90caps.html

Благодаря!

# 322
  • София
Денис, моля за мнение на следния вит Е:
https://sopharmacy.bg/vitamin-e-268mg-400iu-tokoferoli-miks-90caps.html

Благодаря!
Хубав е. Peace

# 323
Здравей!
Мака, не е много добър избор, след като си имала полип, защото повишава нивата на естрогените и тестостерона, а това провокира растежа на полипите.
За мъжете няма проблем, но жените е добре да внимават с Маката.
Витекс - всеки производител си посочва дозата и тя се спазва. Дозата се определя от това, дали е билка или екстракт от билката.
Quatrefolic е метилирана ФК, дозата е 400мкг/дн.

За мъже:
Мака - приема се в дози 1000-1500мг/дн.
Екстракт от гроздови семена- приема се на гладно, 150 до 450мг/дн
Коензим Q10 - трябва да е форма ubiquinol - доза 200мг/дн., ако не е посочено, че е ubiquinol - дозата се удвоява ( 400мг/дн., поне)
Цинк - 50мг/дн.
Селен - 200мг/дн.

Желязото се тълкува заедно с други показатели и е желателно дозата да се определи от лекар ( хематолог).
Другият вариант е да се следят серумните  му нива, заедно с ЖСК, феритин, трансферин, В12, ФК, еритроцити и т.н.
За подпомагане на СГенезата може да се приемат още:
Аргинин, Л-Карнитин, NAC
Лутеин, Астаксантин
Омега 3 - DHA
Женшен, Сибирски женшен, Mucuna Pruriens
Вит. Е, Бета Каротин, Вит.С, Вит. В12
Кверцетин
Протеин
Колаген
Хиалуронова киселина
Фруктоза
Колкото повече добавки приема, толкова и ефекта ще е по-добър.

Здравей Денис,
ще те помоля за малко съдействие. Препоръчаха ни да пием Профекунд, но ровейки се из тези теми намерих това твое мнение за мъжкия вариант. Можеш ли да споделиш и как да заменим женския Профекунд? Какви дози на кои съставки и как да ги пием?

П.С: За мъж е само това, което си писала по-рано предполагам?

# 324
Здравейте, някой има ли наблюдения за прием на фо-ти на капсули, както при мъже, така и при жени?
Целим подобряване на спермограма при ММ, а при мен като цяло да се подобри фертилността?

# 325
Здравейте,

Имам дефицит на вит D и в момента приемам D3 + K2. На места пише, че не трябва да приемам вит. Е за едно с вит. D.   Някой има ли идея дали важи за едновременен прием и дали мога да ги пия през няколко часа?

От 4 месеца пия Инофолик комби и витамин Е. Този месец лекаря ми каза, че имам проблем с овулацията. Фоликула в деня на овулацията ми е бил смачкан, а не добре оформен и раздут. Ще се радвам на мнение какво друго мога да включа, като добавки.

# 326
Привет, Денис! Отново с молба към теб. С мутация свързана с неусвояване на витамини от група В (синтетичната им форма) съм, затова ги приемам в метилираните им форми - В12 (метилкобаламин) + В9 ( метилирана фолиева). Миналата година февруари изследвах фолиева киселина в серума и при реф.стойности 3-13 ng/ml, моята беше - 6. След това завиших приема на В9 от 400 на 1000 mcg. Оня ден изследвах наново В9 и при реф.стойности 10.4 – 42.4 nmol/l, стойността ми беше 15. А иначе В12 ми е ок, както и хомоцистеинът. Какви са добре да са нивата на фолиевата в организма, според теб? Знам,че тя е силно токсична и, ако се превиши горната граница не е ОК, но моите стойности са все близо до долната граница. Дали е добре? Благодаря ти предварително Simple Smile.

# 327
Здравей, Денис!

Извинявай за може би глупавия въпрос, но възможно ли е при детоксикация на организма, имам предвид приема на антиоксиданти и витамини в по-висока доза, да изпитвам умора? Благодаря ти!

# 328
  • София
Привет, Денис! Отново с молба към теб. С мутация свързана с неусвояване на витамини от група В (синтетичната
Скрит текст:
им форма) съм, затова ги приемам в метилираните им форми - В12 (метилкобаламин) + В9 ( метилирана фолиева). Миналата година февруари изследвах фолиева киселина в серума и при реф.стойности 3-13 ng/ml, моята беше - 6. След това завиших приема на В9 от 400 на 1000 mcg. Оня ден изследвах наново В9 и при реф.стойности 10.4 – 42.4 nmol/l, стойността ми беше 15. А иначе В12 ми е ок, както и хомоцистеинът. Какви са добре да са нивата на фолиевата в организма, според теб? Знам,че тя е силно токсична и, ако се превиши горната граница не е ОК, но моите стойности са все близо до долната граница. Дали е добре? Благодаря ти предварително Simple Smile.
Здравей!
Не посочваш дали си правила някаква пауза преди контролата на ФК?!
Ако не си - при тази висока доза, нещо не я усвояваш добре - трябва да е на горна граница, дори и над нея.
Опитай с прием друг продукт/марка метилирана ФК.
Нивата трябва да са в горните 25%
След хранене я приемаш, нали?
Хапвай фъстъци, нахут, черен дроб ....

Здравей, Денис!
Извинявай за може би глупавия въпрос, но възможно ли е при детоксикация на организма, имам предвид приема на антиоксиданти и витамини в по-висока доза, да изпитвам умора? Благодаря ти!
Здравей!
Да, нормално е и това се дължи на отделянето на токсини от различните органи, тъкани, системи ... ( за да се изхвърлят) , които може да причинят отпадналост, гадене, виене на свят, главоболие, повръщане, сив тен на кожата и т.н.
Пий повече вода ( поне 2-3 л. на ден, за да изхвърляш токсините), хапвай повече сурови зеленчуци, билкови чайове

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 14:10 от denis.

# 329
Здравей,Денис!Аз тези дни доста прочетох за Агнес-а-мисля да го взема ,заедно с МВИ и Вит.Е.обаче чета някои неща които ме притесняват и честно казано не можах да се ориентирам.Витекса влие в-у синтеза на ФСХ/понижава/и ЛХ/увеличва/,като съответно прогестерона се увеличава и спада пролактина.В моя случай обаче на посл.излседвания ФСХ ми е завишено,но по-притеснително ми е ,ЛХ-при мен се качва доста бързо и имам ранна ову.-някога и на 8-ми ден е засичана/спонтанна/.И въпросът ми е-приема на Витекс може ли да повиши още и да влоши и без това бързо вдигащото се ЛХ.Благодаря ти.

Общи условия

Активация на акаунт