Магията на изтока - тема 59

• 21 511
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
След паузата от азиатско реших , че е дошъл ред да опозная по-отблизо Хироши Абе като актьор. Днес гледах I Wish. Напомни ми донякъде Still Walking като атмосфера и определено ми хареса. Сега се чудя на един сериал, My Little Chef. Някой с отзиви за него?

Значи Бел в моята партия "Ф-фоби" Simple Smile .
Така е. Мога да гледам нещо (и да ми хареса), което не е чисто фентъзи, а има само елементи от жанра.

# 511
Вероятно китайското фентъзи си е отделен жанр.
Има си с малко магия,с повече магия,с духове,демони....с любов,без любов.С богове,без богове.

Touch
Ама по корейски е докосването.Innocent
Реално го започнах,защото имаше грим,ама само в първите 2 епизода? Поне един бюти блендер да бяха показа ли?
Хайлайтър?Как без хайлайтър? Червило вместо руж?В кой век сме?
Ужас, сърцето ми кърви. Broken Heart
Как го изгледах -  с много превъртане.С много.
Имаше си корейските клишета - бившите,опит за самоубийство,фирмени интриги,тайни... В главната история се опитаха да покажат една любов без ахо и ихи.Как взаимно си помагат и дрън-дрън.Реално ако беше сладка и розова щеше да е по добре (не,че тогава нямаше да мрънкам).Нямам угода
Joo Sang Woo в началото ми хареса,но с напредването на сериала ...Това не е неговата роля,а до Тя изглеждаше като чичко.Реално е в графата чичко. Scream Сори. Другият път да не избира драма с толкова млада актриса в главната роля.Kim Bo Ra доста ми допадна.Не съм я гледала ....а в Monster,но не я помня.

# 512
Привет, Tuon, 2в1! Hug
Реших се да започна Crash Landing On You този уикенд. Пък ако не ми тръгне добре съм се наканила на The Untamed, че вече навсякъде само за това се пуска, да го видя какво толкова го хвалят, ама май китайско досега не съм гледала друго.

# 513
bell, ето ти An Artist of the Floating World качен и преведен на английски.
Нали го търсеше преди няколко месеца...
Днес го пуснаха. По-добре късно отколкото никога. Златно правило с всичко японско, какво да се прави. Търпение и само търпение.

# 514
Antoaneta ,кoя от двете версии на The Untamed  си се насочила да гледаш тази или тази ?
Ако ти е първото китайско,пробвай втората,тя е за незапознати с тяхната култура и специфики.
Оригиналната версия следва новелата както е + разни свободни съчинения.Може и направо с нея.
Китайското не е чак толкова страшно.

The Oath of Love с  Sean Xiao е обявен за 15 ноември,но както знаем това не е окончателната дата.
И сладура за Харпърс базар
Скрит текст:

# 515
Към първата версия съм се наканила. Като ще е, да е. Аз от много години, повече от 10, следя азиатски сериали, но предимно японски, корейски и тайвански. Бях направила една пауза към 2 години да не гледам нищо, че просто нямаше време. Но специално китайски този ще ми е първия.

# 516
  • DE
На първата корица са се престарали с обработката, прилича на аниме герой.

Не съм убедена, че "The Untamed" е подходящ за първи сблъсък с китайско. Дано не се откаже момичето още в началото. Аз съм върл фен, но трудно го довърших.

# 517
bell, ето ти An Artist of the Floating World качен и преведен на английски.
Нали го търсеше преди няколко месеца...
Днес го пуснаха. По-добре късно отколкото никога. Златно правило с всичко японско, какво да се прави. Търпение и само търпение.
                Ей, не си забравила, страхотна си! Много ти благодаря!

# 518
Не съм убедена, че "The Untamed" е подходящ за първи сблъсък с китайско. Дано не се откаже момичето още в началото. Аз съм върл фен, но трудно го довърших.
Гледала е корейско,няма какво да я изплаши.
Този вид китайско или ще се хареса или не. ОК.Може поне да има романтична нишка между подскоците за първи опит.
Не е толкова сложно да се следи историята,героите се разпознават (с многото им имена е кофти,но се свиква),няма много вълшебни предмети,които изникват и се чудиш кой на кого беше и какво прави.
Yum Малко му бяха епизодите.

Я,чуй какво хубаво ОСТ Heart

# 519
  • DE
"Love and Destiny" твърде много епизоди, повечето редактирани с мишката. И все пак си струваше да гледам 58 еп. и да дочакам 🔞 сцената Grin Тя се напи, а той не постъпи като джентълмен,  все пак вече бяха подписали брачен договор.

Песента която звучи е ендинг, разкошен. Чак към средата познах певицата като се заслушах, прекрасната Zhang Bichen в дует с Zheng Yunlong който съм слушала в шоуто Супер вокал и след това участва в Сингер в квартет.
Трябва да отбележа силните женски персонажи, всички, дори лошата. Страхотна актьорска игра, няколко двойки главни и второстепенни, всички интересни.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 22:02 от дането

# 520
To,Венго и Раба на там вървят.След 30-ти епизод се целунаха,кой знае кога Той няма да "постъпи като джентълмен".
Tя си го целуна.Той скромен Joy

А преди това имат една случайна - тук

Барончо никой не го е целувал.

# 521
An Artist Of The Floating World е доста добра екранизация на романа. Все пак ми се стори, че ако човек не е чел книгата, може малко да се обърка, защото някои неща са пропуснати във филма. Като цяло обаче ми хареса. Беше удоволствие да гледам Кен Уатанабе, както винаги.

# 522
Днес случайно попаднах на едни японски поп песнички и си припомних,че имам и любими японски такива.Отдавна не бях слушала нищо от сорта май.

И двете може да са към интрото на анимета,нямам представа.Между другото,сякаш най-любимата ми аниме песен си остана тази от ендинга на Angelic layers,Starry Sky.Simple SmileLaughing

Друга любима моя японска песен е на Аюми Хамазаки,Fairyland.

# 523
Taкеши в реклама на EVA Air,но не се надявайте да е нова.От 2013г.

Снимана е в Тайван.Дървото,по-късно е наречено "Дървото на Такеши Канеширо" и започва да привлича много туристи.През 2013,след тайфуна Матмо e  съборено от силния вятър,дори влиза като новина в местните ТВ.Власти обавяват,че няма да полагат усилия за спасяването му и  смятат да го отрежат.След това започват масови обвинения на феновете,че не са полагани грижи за дървото,а от EVA Air съобщават,че ще поемат всички разходи по неговото опазване и защита.В момента е най-голямата тур артакция в окръг Тайтунг, югоизточен Тайван.
Ето го от 2019
Скрит текст:

# 524
Четох, че след появата на тази реклама имало критика към външния вид на Такеши от сорта на "Как не го е срам, че вече не изглежда като на 25?". А всъщност кой не се променя с годините? На мен си ми харесва как изглежда и тук, и навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт