Магията на изтока - тема 59

• 21 480
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
  • DE
Ах Такеши, къде ши Heart Eyes обичам да ми говори на японски. Няма много японски проекти от години.

Liang Bo, първия победител на The Voice of China 2012.

# 526
Дане, и аз много харесвам Такеши на японски.

И да си споделя две от любимите ми реклами с него:

https://www.youtube.com/watch?v=83Zoo5NnVdw

https://vimeo.com/122289187

Хубав ден на всички!

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 09:29 от bell_87

# 527
Честита Баба Марта!
Живи, здрави, щастливи и спокойни, и вие, и семействата ви.

# 528
Благодаря, честита и от мен!

# 529
  • BG
Честита и от мен!

# 530
  • MJF
Честита Баба Марта на цялата ни дружина! Здраве и повече спокойствие и обич ! Hug

# 531
Откога чаках нещо от двамата, нищо че е само реклама. И на това се радвам.
Ако вземат и сериал да заснемат заедно, ехеее... А дано. Липсват ми.

# 532
  • DE
Честита Баба Марта!
"Please Love Me" - Не. Главната е невзрачна, без никакъв чар и има нещо неприятно в излъчването, опулените очи са допълнителен негатив плюс неприятна усмивка, не може да играе. Клиширано, инфантилно и не струва губене на времето само заради Zhang Yu Jian.
"This Guy is the Biggest Mistake in My Life" абсурден по японски, обаче главните са страхотни, играят, имат химия, приятни за гледане. Пародийно на моменти с аниме ефекти, но кратичко 23 мин.  на еп. и носещо приятно усещане. Ще го изгледам, текущ с бърз превод Grinning
"Grand Maison Tokyo" Кимура преиграва Hushed  не мога да повярвам, интересна история, но някак ме натоварва. Още му се чудя. Кой по дяволите реши, че мъж на 40+ години ще изглежда добре с такава противна прическа
Скрит текст:
А започна така добре.
Скрит текст:
Приятен тандем са с главната и другите от отбора, но нещо не ме увлича. Ще гледам, защото ми се гледа японско.

# 533
Until We Meet Again
Гост,изгледах го.
Нямам обяснение,защо не ми хареса.По-драматични съм гледала и по-ревливи.
Действието беше бавно и имаше моменти в които сякаш нищо не се случва.Втората двойка така и не я развиха,а за момичето и момчето инфо получихме само в началото и края.
По-различен е от сладурските и показа една по-различна гледна точка,сериозна,тъжна и драматична.
Мисля,че нямаше епизод без някой да плаче.Мисля,че проляха един тон сълзи.

# 534
  • DE
Оста на "This Guy is the Biggest Mistake in My Life" чуден, отдавна не бях харесвала японски ост.
Kawaguchi Reiji - "I'm a slave for you"

# 535
Днес е Хинамацури в Япония. Празникът на момиченцата и куклите (почит към императорското семейство).
Много красив празник.

И две сладуранки, които също празнуват днес.

credit: @mocomoco.3

За радост вече имам нови два японски сериала за следене този сезон. Първият, ученическа драма, ми напомня много на добрите стари японски сериали на тази тематика, а и двамата главни актьори са ми любимци
Липсваха ми подобни заглавия и си спомням с умиление за силните заглавия, които правеха назад във времето.
Не губя надежда, а и от април чакам с нетърпение втория сезон на Ханзава Наоки.

Корейско - никакво. Глупостите, които избълваха в тази корейска Forest са твърде много за мен.
Почивка от корейското.
Надявах се на новия сериал на Ерик от 6 март, но отложиха старта за 27 март, така направиха и с Rugal на Че Джин Хьок, който е отложен за 28 март.
Всичко е заради коронавируса, който засегна сериозно и Южна Корея...

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 08:29 от rossonera

# 536
Marriage Hunting Beauty

Добър японски филм. Хареса ми. Финалът логичен, поуката - извлечена. Напълно реална история, въпреки че е по манга. Е такива манги искам да екранизират японците, а не истории за тийн-лигли.
Приятно ми беше да видя отново Кей Танака и Томоя Накамура. Гон-сан, обаче, отново беше прецакан от главната героиня.
Учителката на розовото фламинго не го избра (ама там беше за добро, спаси се), глупавото Наги също, сега и тук... Не му върви с жените на Гон-сан.
Томоя направи доста филми последните месеци в Япония, та ще чакам новите му екранни приключения.

И Рьохей Отани. Ей така, за удоволствие.

# 537
Днес е Хинамацури в Япония. Празникът на момиченцата и куклите (почит към императорското семейство).
Много красив празник.

И две сладуранки, които също празнуват днес.

credit: @mocomoco.3

Душици,да са живи и здрави!:heart:KissKissKissHeartHeartHeart

# 538
  • MJF
Отметнах  го горния японски филм. Въпрос към японския ми гуру. Туй -This is Not a Business Expense! е за мен нали? Назад във времето го помня този постер, че бе като за мен ама чак сега го виждам "цял" и качен като за мен.
И нещо забравих предишните дни и се сещам сега след дъжд качулка. 2в1, ок, смело към корсериала, онзи дето със затвора, сега да не му търся името Satisfied, знаете си го.
Обувам кънките обаче. Пак. Така че  преводачите зад гърба ми е желателно да се вихрят. А не да се мотаят докато и аз правя същото  Naughty

# 539
Той е. Това е най-добрият японски сериал за 2019 г. Коментирах го миналото лято.

Класическа японска човешка драма с много комични и поучителни сцени/ситуации от реалния живот и с много любимци в главните роли + Норико Егучи, която ще се включи след пети епизод (с гръм и трясък като нов счетоводител). Само в Япония могат да съществуват такива отговорни, съвестни и дисциплинирани счетоводители. Никъде другаде по белия свят.
Най-после го качиха и като за теб, онлайн, след месеци откакто е преведен на английски.

В Япония се говори за допълнителен епизод (спешъл) или дори втори сезон, още тази година. Финалът беше отворен, така че със сигурност ще пуснат нещо допълнително.
Екранизацията е по книга.

Общи условия

Активация на акаунт