Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 ноем. 2019, 09:07 ч.

Базедова болест - Тема 9

  • 4 202
  • 358
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 14
Сега ги питай за без адреналин. В някой чужд форум не пишеш ли, да се допиташ там как действат в държавата, в която си?
Познато ми е това с многото упойки и без да действат. А като излезеш от кабинета те хващат. Аз после и кръвно съм вдигала, че и седмица не мога да го сваля.
има групи от латинска америка по фейсбук иначе форуми няма,имат без адреналин защото преди години заради тахикардиите ми ,ми вадиха мъдрец с такава упойка ,лошото е че за този хирург се чака с месеци а май нямам това време гледайки зъба

# 46
  • Мнения: 1 036
Oстава ти да си дойдеш до България.Bowtie

# 47
  • Мнения: 197
Здравейте!Пия метизол от няколко месеца,тсх стана от 0.001 ,сега е 4.80,днес съм на ендокринолог,преди месец беше 2.20 и съм само на 1 хапче на ден.Днес ще видим какво ще каже доктора,но въпросът ми е друг
МОЖЕ ЛИ ОТ МЕТИЗОЛА ДА ПАДАТ И АНТИТЕЛАТА ТАТ И МАТ????
Защото знам,че ТРАС пада по-бавно от метизола в момента ми е 2.00
Но тат вече не е завишен ,а мат е малко над горна граница ,което ме озадъчи,защото почти не ги изследват,защото си ги имаш и точка.
Пия обаче капки на бах за щитовидна жлеза и ми е интересно ако метизола не повлиява тат и мат ,дали пък не е от капките

# 48
  • Мнения: 8 255
Аз първата година не пих нищо друго освен тирозол и Да, МАТ и ТАТ спаднаха. МАТ от 600 падна на 125.
Като се успокои жлезата, при някои антителата спадат. При други не помръдват каквото и да пият. Относително е. На едни алтернативни методи може да повлияят, а на други не.
При някои спадат от безглутеново хранене, или като изключат млечни, а при други се повишават.

# 49
  • Мнения: 197
Това са ми поредните изследвания като между първото и второто съм била на метизол 20дни по 3 и 20дни по 2.Между второто и третото 30дни по 1 таблетка метизол
Спряха ми метизола,но ме притеснява,нали трябва да се продължи около година ,за да няма рецидиви,а аз съм гонпила 3м плътни


Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 16:43 от Irena13

# 50
  • Мнения: 2 277
Здравейте Simple Smile

Ето ги моите изследвания, 1 година след спирането на хаповете:
TSH - 0.01 /реф. 0.27-4.20/
Т4 - 16.09 /реф. 9.30-17/
Т3 - 3.08 /реф. 2-4.40/
TSH-R-Ab - 0.49  /реф. 0-1.75/

Според докторката е възможно TSH да е на дъното след лечение, без да е налице заболяване. Та, уж съм здрава Simple Smile  Бъдете и вие здрави и весели празници Simple Smile

# 51
  • Мнения: 197
Здравейте Simple Smile

Ето ги моите изследвания, 1 година след спирането на хаповете:
TSH - 0.01 /реф. 0.27-4.20/
Т4 - 16.09 /реф. 9.30-17/
Т3 - 3.08 /реф. 2-4.40/
TSH-R-Ab - 0.49  /реф. 0-1.75/

Според докторката е възможно TSH да е на дъното след лечение, без да е налице заболяване. Та, уж съм здрава Simple Smile  Бъдете и вие здрави и весели празници Simple Smile
Когато спряхте хапчетата ТРАС беше ли в норма и той

# 52
  • Мнения: 2 277
Irena13, да, беше. Влезе в норма след около 1 г. лечение. По принцип знам, че трябва година и половина да се пият хапове и след това се спират. При Вас доста бързо ги спират. Все пак е възможно докторът да е прав, да се касае за нещо различно .... знам ли. Все пак потърсете и друго мнение.

# 53
  • Мнения: 197
Irena13, да, беше. Влезе в норма след около 1 г. лечение. По принцип знам, че трябва година и половина да се пият хапове и след това се спират. При Вас доста бързо ги спират. Все пак е възможно докторът да е прав, да се касае за нещо различно .... знам ли. Все пак потърсете и друго мнение.
При вас какнсе случиха нещата.За колко време вкарахте хормоните в норма,и колко дълго продължихте с хапчетата следнкатонвече всичко беше при вас в норма?Аз не знам ако продължас метизола какво може да се случи и колко да скочи тсх следнкато за 20 дни на минимална доза стана от 2 на 5

# 54
  • Мнения: 2 277
TSH-то както бързо скача, така и бързо пада. Не съм чувала лечение да продължава 3 месеца, но пак Ви казвам - различни заболявания, различни организми. Не знам какво да Ви кажа, потърсете второ мнение.
Аз се лекувах 1 г. и половина, като някъде 4-5 месеца след като започнах лечение хормоните влязоха в норма. След това продължих да си пия лекарствата, вече по-малка доза, като ми включиха и ЛТироксин.

# 55
  • Мнения: 197
Може ли мнение за др.Емил Начев- Майчин Дом пътувям към София,сутринта му се обадих и каза веснага да отида,че метизол не се спира така.Чета обаче разни мнения по форумотр за недоволни пациенти,които казват да не се стъпва при него

# 56
  • Мнения: 8 255
Не се притеснявай. Послушай какво ще ти каже и изпълнявай.

# 57
  • Мнения: 197
Не се притеснявай. Послушай какво ще ти каже и изпълнявай.
Дали е проблем,че вчера съм пропуснала приема на метизол,дали има някаква опастност,въпреки ,че от месец съм на 1 хапче на ден?

# 58
  • Мнения: 8 255
Няма проблем, че си пропуснала за ден метизола. Спокойно Simple Smile

# 59
  • София
  • Мнения: 3 197
Здравейте, мили мои

Днес си правих една контрола, по собствена инициатива. На доктор съм чак на 06.02.
И съм пак шашната. При същата доза от 0.50 мкг еутирокс и 5 мг метизол от 1.66 тсх преди 40 дни, сега тсх ми е 4,75 (0.27-4.20)😖
А фт4 е 11.88 (9-17).

Преди това 1.66 тсх при същата доза Тсх беше 5.05. Супер шантаво е🤪
Нормално ли е така да варира, ужас.
Вече 15 месеца съм на лечение.

Общи условия

Активация на акаунт