Базедова болест - Тема 9

• 18 161
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Надежда Х, с твоите симптоми съм. Но както казаха ендотата като изпадна в кома да се върна.. В тиреотоксично състояние си, а кризата е с диария тежка, висока темп и тн. Потърси помощ все пак, така съм вече два месеца.. Въпреки иДеалните ми хормони и пкк хахаха.. Хормоните вътре в тялото са се разбунтували якоо... и запушен нос и главоболие..
Два месеца с диария и висока температура?Колко висока я поддържате тази температура два месеца?
Казах аз как съм два месеца, а че диария и темп са за тиреотоксична криза..
В ендокринологията ми омръзна да ми казват - паник атака е ! Тя отшумява!!!
Лекуват те с мента, глог и валериан. В токуда поне бях на системи, под наблюдение и тн...

# 691
  • Бургас
Прасковке,нямам думи за "лечението" им.Аз бих си тръгнала.
Искрено се надявам след още няколко дни организмът да се самоизчисти от Л Тироксина и да се подобриш.Да,системи определено биха помогнали,но...

# 692
Даа, в събота напуснах. Сега чакам тези дни само епикризата..
От 8,9 дена някъде съм без хормон. Спорес Вас вероятно трябва да минат 30,40 дена ли..
Sad с малко бебенце съм вкъщи..
Отделно от това, нямам хашимото, имам хипотиреодизъм и следствие високоте дори съм стигнала до хипер - изкуствено създадена тиреотоксикоза.

# 693
  • Бургас
Не знам за колко дни се прочиства организмът,казвали са ми,че е от десет дни до месец.Аз бях предозирала хормона и го спрях за 3 дни (по препоръка на лекар).Но аз нямам вече жлеза,различни са нещата.

# 694
Ами...как да ти кажа,един психиатър,когото много уважавам,ми каза следното-Лексотан (или подобни като Клонарекс)не лекуват.Те са за временно подтискане на тревожността и за епилептици.Според него с АД има по-голям шанс за подобрение,но...няма лекарство,което да ти промени мислите.С позитивна нагласа ставало.Аз не мога да я постигна тази нагласа,определено когато организмът страда,той изпраща сигнал,че не е добре,от там следва тревожност,която е всъщност естествена защитна реакция...И става мазало.
Да на мен също личната ми каза,че клонарекс и подобните на него не лекуват,но също ми каза "А къде е гаранцията,че АД ще те излекува".
Аз си мислех,че за да направиш тиреотоксична криза трябва и хормоните ти да не са наред...аз съм била с тях 0,00001 не помня колко нули бяха,ама бяха много и въобще от нищо не ми пукаше...спях като пън,можех да стоя на 40 градуса директно слънце цял ден и така си бях до последно..всичко започна преди 1 месец и ми дойде като гръм от ясно небе,защото точно сега нямам никакви проблеми,напротив дори ми се случват хубави неща...за жалост сега на този етап въобще не мога да им се зарадвам и това много ме тормози...иска ми се да се разрева,ама да си порева едно хубаво поне да ми олекне малко,ама и да се разрева немога ужас.Не искам да ходя никъде,защото се притеснявам,че ще ми стане много лошо и ще изкарам акъла на хората
Даа, в събота напуснах. Сега чакам тези дни само епикризата..
От 8,9 дена някъде съм без хормон. Спорес Вас вероятно трябва да минат 30,40 дена ли..
Sad с малко бебенце съм вкъщи..
Отделно от това, нямам хашимото, имам хипотиреодизъм и следствие високоте дори съм стигнала до хипер - изкуствено създадена тиреотоксикоза.
Праскова какво да ти кажа аз съм с базед от 19 годишна имам и витилиго от 12 годишна,тъкмо преди 2 месеца решихме,че може да се пробваме за бебе,вече съм на 30(че то още малко и може и съвсем да не стане)и преди месец и тези гадости започнаха...всички ми се изляха на куп

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 14:57 от Надежда Х

# 695
  • Бургас
Наде,ще се моля да имаш бебче! Чувството е прекрасно.
И аз никъде не ходя заради диариите.Срам,не срам,случвало ми се е да се пос@р@.
В събота бащата на моя син беше на гости,и двамата искаха да отидем заедно на Мак Доналдс и отидох.Като видях,че не пускат до тоалетна,лошо ми стана,но си казах,че има полянки,храсти...После искаха да ходим до един магазин за сандали на дребния (почти вече е по-висок от мен).Обаче магазинът е далеч.И ги пратих двамата само,аз се прибрах.Те вървят бързо по принцип,аз пуфтя зад тях,задъхвам се и се зачервявам.Уверяваха ме,че ще ме чакат,но не посмях.А това е грешка.Трябва да ходя повече,всички лекари ми го казват.
Да,АД също няма гаранция,че ще те излекува.
Пак казвам,че не мисля,че имаш тиреотоксична криза.Разбутани са хормоните.Моите са нон стоп надолу и нагоре и затова и не ми е добре.Предполагам,че и при теб са да се раздвижили.Кога ги пуска за последно ТСХ и другите?Аз всеки месец ги пускам и всеки месец са различни. Пример пускам ТСХ,излиза 32.Сигурна съм,че не е грешка,имам близка в лабораторията,тя самата ми се обажда,че ги повтарят и потретват даже,така правят при всеки пациент,който има дори малко отклонение от нормите.И вместо 100 ми изписват да пия 125.Ок,но след 20 дни почват диарии и т.н. Отивам пак ТСХ е вече 0.0 и нещо си.Ок.3 дни без хормон,седмица на 100,после ден 100,ден 125.Последно беше 3 и нещо,но мина месец и май трябва пак да пускам,може би още е паднало.Ужас.Хората с години пият една доза и са ок,хормоните им не играят.А точно това разадвижване дава нашите оплаквания.

Прасковке,първо да нацелуваш бебока от мен!Напълно те разбирам,защото на мен точно след раждане ми полудя жлезата.Имам една идея,щом ти понася валерианът,може да си купиш Дормиплант.Честно казано,най-голяма полза от него съм видяла за успокоение,но когато ми е раздразнен колитът,малко ми дразни.Това лекарство е само маточина и валериан.Сега се сетих,че мога да си взема Реламакс,то пък е само маточина с витамини Б.
Защо не потърсиш младия Лозанов?Много го оплювам,но е компетентен човекът и ще може да помогне в твоя случай.Почти съм сигурна,че ще те остави поне 40 дни без хормон и ще иска след това да пуснете изследвания.След раждане функцията на железата се променя.Всъщност и възрастният Лозанов може да помогне,той ми откри навремето заболяването,а бургаските ендокринолози ме убеждаваха,че нищо ми няма.

# 696
Наде,ще се моля да имаш бебче! Чувството е прекрасно.
И аз никъде не ходя заради диариите.Срам,не срам,случвало ми се е да се пос@р@.
В събота бащата на моя син беше на гости,и двамата искаха да отидем заедно на Мак Доналдс и отидох.Като видях,че не пускат до тоалетна,лошо ми стана,но си казах,че има полянки,храсти...После искаха да ходим до един магазин за сандали на дребния (почти вече е по-висок от мен).Обаче магазинът е далеч.И ги пратих двамата само,аз се прибрах.Те вървят бързо по принцип,аз пуфтя зад тях,задъхвам се и се зачервявам.Уверяваха ме,че ще ме чакат,но не посмях.А това е грешка.Трябва да ходя повече,всички лекари ми го казват.
Да,АД също няма гаранция,че ще те излекува.
Пак казвам,че не мисля,че имаш тиреотоксична криза.Разбутани са хормоните.Моите са нон стоп надолу и нагоре и затова и не ми е добре.Предполагам,че и при теб са да се раздвижили.Кога ги пуска за последно ТСХ и другите?Аз всеки месец ги пускам и всеки месец са различни. Пример пускам ТСХ,излиза 32.Сигурна съм,че не е грешка,имам близка в лабораторията,тя самата ми се обажда,че ги повтарят и потретват даже,така правят при всеки пациент,който има дори малко отклонение от нормите.И вместо 100 ми изписват да пия 125.Ок,но след 20 дни почват диарии и т.н. Отивам пак ТСХ е вече 0.0 и нещо си.Ок.3 дни без хормон,седмица на 100,после ден 100,ден 125.Последно беше 3 и нещо,но мина месец и май трябва пак да пускам,може би още е паднало.Ужас.Хората с години пият една доза и са ок,хормоните им не играят.А точно това разадвижване дава нашите оплаквания.

Прасковке,първо да нацелуваш бебока от мен!Напълно те разбирам,защото на мен точно след раждане ми полудя жлезата.Имам една идея,щом ти понася валерианът,може да си купиш Дормиплант.Честно казано,най-голяма полза от него съм видяла за успокоение,но когато ми е раздразнен колитът,малко ми дразни.Това лекарство е само маточина и валериан.Сега се сетих,че мога да си взема Реламакс,то пък е само маточина с витамини Б.
Защо не потърсиш младия Лозанов?Много го оплювам,но е компетентен човекът и ще може да помогне в твоя случай.Почти съм сигурна,че ще те остави поне 40 дни без хормон и ще иска след това да пуснете изследвания.След раждане функцията на железата се променя.Всъщност и възрастният Лозанов може да помогне,той ми откри навремето заболяването,а бургаските ендокринолози ме убеждаваха,че нищо ми няма.
Много ти благодаря за съветите и куража. Хормоните през последните години ги пусках през месец макс 2 месеца...сега през последните 40 дни съм ги пускала 3 пъти,като последно на 13.05
И твоята въобще не е лесна...
Най ме е яд,че всичко гадно започна когато всичко започна да ми се нарежда в живота...представете си ме на 19 с тиреотоксикоза с хормони мн зле...аз нерви за всичко и на всеки...имала съм много трудни периоди и ядове и всичко ми беше ок...сега всичко наред и се скапа...
Теорията на моята лична е че когато си под напрежение нервната ти система е възбудена и те предпазва...и когато се успокоиш и всичко е ок...нервите те прецакат..всичко ти излиза със закъснение...Затова и ми каза да пия клонарекс месец-два да почине малко нервната система,да пробвам с билкови...те също са с натрупване и ако не се оправи всичко и немога да се справя..
За да не лудна,чак тогава АД
.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 16:42 от Надежда Х

# 697
  • Бургас
Е,не е нужно да ги пускаш този месец пак.
При мен доста бързо се променят нещата и както писах на месец,максимум 40 дни ги пускам.
Много ме е яд,защото личната твърди,че имам право да взема от нея талон за изследвания веднъж годишно и веднъж,в краен случай два пъти талон за ендо.И се налага да си плащам десетина изследвания сама.Системата ни е ужасна.Но...сигурно всички тук сте така,разбирате ме.Така и никой ендо не ме диспансеризира,ужас.
И пролактинът ми играе номера.Тук вече личната и ендото ми уредиха СМЕ по каса,не се видя дадено на хипофизата.Но и тя страда,преди от базеда,сега от липсата на ЩЖ.

Наде,кога ти казаха да ги пуснеш пак хормоните?Сетих се,че младият Лозанов идва в Бургас,може да се запишеш и да дойдеш за консултация.Той винаги е внимателен и дори е готов да ме вземе в Токуда,последно имаше желание да повторим там ЯМР.

# 698
Е,не е нужно да ги пускаш този месец пак.
При мен доста бързо се променят нещата и както писах на месец,максимум 40 дни ги пускам.
Много ме е яд,защото личната твърди,че имам право да взема от нея талон за изследвания веднъж годишно и веднъж,в краен случай два пъти талон за ендо.И се налага да си плащам десетина изследвания сама.Системата ни е ужасна.Но...сигурно всички тук сте така,разбирате ме.Така и никой ендо не ме диспансеризира,ужас.
И пролактинът ми играе номера.Тук вече личната и ендото ми уредиха СМЕ по каса,не се видя дадено на хипофизата.Но и тя страда,преди от базеда,сега от липсата на ЩЖ.

Наде,кога ти казаха да ги пуснеш пак хормоните?Сетих се,че младият Лозанов идва в Бургас,може да се запишеш и да дойдеш за консултация.Той винаги е внимателен и дори е готов да ме вземе в Токуда,последно имаше желание да повторим там ЯМР.
След месец т.е към 13 юни
Аз 7 години,че и повече бях на комбинирано лечение с л тироксин и метизол, точно поради причината,че железата ми беше много активна и супер бързо се влияех от метизол ...стигало се е до там да пускам хормони през 10 дни защото тсх от 000,1 след 7-8 дни 10...аз като съм диспансер да не мислиш,че не плащам хормоните...личната ми дава веднъж в годината тсх,фт3,фт4,ендото също веднъж в годината тсх, фт3, фт4...за ТРАК, ТАТ,МАТ дума не може да става..всичко се плаща.Какво ви е мнението за лаборатория лина, аз започнах от 1 година там да пускам хормони,защото много често имат промо пакети за ЩЖ и ПКК и витамини и минерали,а и е единствената в моя град...аз съм от малък град близо до ямбол...преди путувах до ямбол ...пускам хормони...те готови следобед,ендото вече го няма,на другия ден пак ходене до ямбол и това са още излишни разходи...а по тел. Не ми се иска консултация....някак си ме притупва на бързо

# 699
  • Бургас
Уф,не е лесно на хората от малките градове!
От години само в Лина се изследвам,първо майка ми работеше там,а сега имаме близка там.Както писах,проверяват по два и три пъти изследванията на абсолютно всички пациенти,при които се установи отклонение от нормата.
Когато получих последния рецидив,преди да клъцнат жлезата,първо в Лина ми установиха раздвижване на хормоните.След две седмици правих изследвания в Първа поликлиника Бургас,ТСХ беше още паднало,а Т3 се беше вдигнало.И след още две седмици последните ми изследвания с жлеза бяха в клиника Маджуров,където ме оперираха.Другите хормони не бяха мръднали много,но ТСХ беше драстично спаднало.Не мисля,че някъде имаха грешка,аз си се чувствах зле.
Лина има и много профилактични изследвания,безплатни също.Винаги ми напомнят да си ги пусна,може би,защото ме познават.Но пък и други хора ако има ги питат желаят ли безплатните изследвания.В Бургас много болници и кабинети работят с Лина.

# 700
Уф,не е лесно на хората от малките градове!
От години само в Лина се изследвам,първо майка ми работеше там,а сега имаме близка там.Както писах,проверяват по два и три пъти изследванията на абсолютно всички пациенти,при които се установи отклонение от нормата.
Когато получих последния рецидив,преди да клъцнат жлезата,първо в Лина ми установиха раздвижване на хормоните.След две седмици правих изследвания в Първа поликлиника Бургас,ТСХ беше още паднало,а Т3 се беше вдигнало.И след още две седмици последните ми изследвания с жлеза бяха в клиника Маджуров,където ме оперираха.Другите хормони не бяха мръднали много,но ТСХ беше драстично спаднало.Не мисля,че някъде имаха грешка,аз си се чувствах зле.
Лина има и много профилактични изследвания,безплатни също.Винаги ми напомнят да си ги пусна,може би,защото ме познават.Но пък и други хора ако има ги питат желаят ли безплатните изследвания.В Бургас много болници и кабинети работят с Лина.
Да сега на 13 май си пуснах тсх,фт4,фт3 за общо 17-18лв не помня точно...в другите лаборатории само 1 хормон е 18лв

# 701
  • Бургас
И аз като видя в Интернет цените на другите лаборатории,направо ми прилошава.Абе тийнейджърът да е здрав,аз да успея да го изуча,друго не искам от живота.Е,ще съм много щастлива да доживея внучета,ама има много време до тогава.
Синът е в седми клас,вземе ли матурите,имате виртуална почерпка от мен!

# 702
И аз като видя в Интернет цените на другите лаборатории,направо ми прилошава.Абе тийнейджърът да е здрав,аз да успея да го изуча,друго не искам от живота.Е,ще съм много щастлива да доживея внучета,ама има много време до тогава.
Синът е в седми клас,вземе ли матурите,имате виртуална почерпка от мен!
Ще ги вземе не се притеснявай...ще чакаме почерпката Simple Smile

# 703
  • Бургас
Ох,дано!
Наде,Ямбол не е далеч,може да дойдеш до Бургас.Мога да ти препоръчам лекар,но мисля,че всички ще те агитират за операция.Просто това им е новото "лечение".Не могат да лекуват орган,махат го.Това не е лечение,но...Аз бях чела как след операция буквално оздравяваш...И бях много щастлива в началото,че съм се оперирала,но...
На майка ми е също премахната жлезата.Тя направи подостър тириоедит,беше с температура,болки около врата,не знаеха какво и е месеци наред,спаси я възрастният Лозанов.На нея не и играят хормоните,но все е в хипофункция.Пие доза 100,понякога 125.Дозира ли малко повече,веднага вдига високо кръвно.И ТСХ все и е между 7 и 10.Тя направи два инсулта,обвинява липсата на жлеза и Л Тироксина.Факт е,че преди да я оперират кръвното и беше перфектно,не се изморяваше,нямаше болки по ставите.Не помня кога точно я оперираха,но може би има пет години.Преди да ме оперират все още беше добре,тя също много настояваше за операция.Аз съм от около три години оперирана.Липсата на орган оказва влияние.
И майка има задух,тя е асматичка.Откакто и се разбута железата,и асмата се разбута, и тя се задушава,но е инат,не ползва помпичка и само ако е много зле,бием метилпреднизолон.
Да се оплача-тя е асматичка,цигареният дим и пречи.Ок,пуша извън къщи,дори на терасата да пуша,я дразни.Разбирам и се съобразявам.Аз имам поленова алергия.Сега,когато всичко цъфти,трябва да съм по цял ден вкъщи на затворени прозорци.Ок,но на нея и било задушно.И всички прозорци са отворени.Добре,че има стая,която си ползвам само аз,но съм като затворник с тези полени.Лятото пък не мога в жегите...Само през зимата и есента повече излизам.Пия непрекъснато антихантихистамини и пак...

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 19:41 от mariqivanova799

# 704
Ох,дано!
Наде,Ямбол не е далеч,може да дойдеш до Бургас.Мога да ти препоръчам лекар,но мисля,че всички ще те агитират за операция.Просто това им е новото "лечение".Не могат да лекуват орган,махат го.Това не е лечение,но...Аз бях чела как след операция буквално оздравяваш...И бях много щастлива в началото,че съм се оперирала,но...
На майка ми е също премахната жлезата.Тя направи подостър тириоедит,беше с температура,болки около врата,не знаеха какво и е месеци наред,спаси я възрастният Лозанов.На нея не и играят хормоните,но все е в хипофункция.Пие доза 100,понякога 125.Дозира ли малко повече,веднага вдига високо кръвно.И ТСХ все и е между 7 и 10.Тя направи два инсулта,обвинява липсата на жлеза и Л Тироксина.Факт е,че преди да я оперират кръвното и беше перфектно,не се изморяваше,нямаше болки по ставите.Не помня кога точно я оперираха,но може би има пет години.Преди да ме оперират все още беше добре,тя също много настояваше за операция.Аз съм от около три години оперирана.Липсата на орган оказва влияние.
И майка има задух,тя е асматичка.Откакто и се разбута железата,и асмата се разбута, и тя се задушава,но е инат,не ползва помпичка и само ако е много зле,бием метилпреднизолон.
Да се оплача-тя е асматичка,цигареният дим и пречи.Ок,пуша извън къщи,дори на терасата да пуша,я дразни.Разбирам и се съобразявам.Аз имам поленова алергия.Сега,когато всичко цъфти,трябва да съм по цял ден вкъщи на затворени прозорци.Ок,но на нея и било задушно.И всички прозорци са отворени.Добре,че има стая,която си ползвам само аз,но съм като затворник с тези полени.Лятото пък не мога в жегите...Само през зимата и есента повече излизам.Пия непрекъснато антихантихистамини и пак...
Не зная вече какво да правя..
Просто 11 години тази жлеза не ми е създавала никакви допълнителни екстри...само ходех пусках хормони..казваха ми как да пия лекарствата и това е и пушех много повече...а сега ходих до магазина,който е на 500 метра,ми аз останах без въздух...уж задуха ми е на нервна почва...пих 1/4клонарекс следобед е файда никаква имам буца в гърлото,немога да дишам и да преглъщаме и устата ми пресъхна...втори ден така...утре май ще ходя пак при личната...а ти ако може наистина дай ми координати на някой по свестен ендо,защото този при който ходя сега на цяло не ми харесва

Общи условия

Активация на акаунт