Базедова болест - Тема 9

• 18 166
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
Аз съм пила Симпатил, добре ми действаше.
Да няколко човека ми го препоръчаха,казаха че може да се пие 2-3 месеца

# 676
На мен и двамата ендокринолога, при които ходих тогава, ми го препоръчаха.
Пих го известно време, не помня вече колко, но и тирозола започна да си оказва влияние в един момент и се успокоиха нервите.

# 677
На мен и двамата ендокринолога, при които ходих тогава, ми го препоръчаха.
Пих го известно време, не помня вече колко, но и тирозола започна да си оказва влияние в един момент и се успокоиха нервите.
На мен ендото ми изписа алора,ама за 10 дни не усетих подобрение

# 678
Надя, както са ти препоръчал момичетата, вземи си нещо леко и билково. Моят е до е категорично против АД-казва, че не стига, че са омотани хормоните, ами и с АД ставало страшно. И аз имам такива симптоми, но моите са понякога,а и съм в предмено така че.... Нищо, че хормоните ми са перфектни. Иначе аз пия Инозитол и Неофолик мета заради др. неща но много ми повлия на тревожността и ПА

# 679
Надя, както са ти препоръчал момичетата, вземи си нещо леко и билково. Моят е до е категорично против АД-казва, че не стига, че са омотани хормоните, ами и с АД ставало страшно. И аз имам такива симптоми, но моите са понякога,а и съм в предмено така че.... Нищо, че хормоните ми са перфектни. Иначе аз пия Инозитол и Неофолик мета заради др. неща но много ми повлия на тревожността и ПА
А какво се случва ако е тиреотоксична криза имам всички симптоми без температурата...треперене,задух,гадене,липса на апетит.пулс...трябва ли и хормоните да не са добре за да е тиреотоксична криза...аз се чувствам така от един месец
Сега се притесних,ако е криза може ли да продължава 1 месец...иначе пкк всичко е ок и хормоните уж все са в граници

# 680
Аз съм с ПА и паническо разтройство от 2013г.Едва миналата година хормоните ми се размърдаха,до преди това съм ги изследвала всичките +антитела,нямаше никакви индикаций.Това което описваш си е нервно-вегетативен проблем.Минала съм през всички симптоми,след дълго лечение на психиката /без лекарства/и работа върху самопознанието и несъзнаваното всичко е зад гърба ми,дано никога повече не се завръща ако е от щитовидната,не зная кое от кое е следствие,но 6години преди да ме диагностицират с Базед имах тези проблеми.Тези със задуха са най-трудно контролируеми,но можеш да си сигурна,че не заплашва живота ти,това е само чувство,което разбира се е едно от най-неприятните

# 681
Надежда Х, с твоите симптоми съм. Но както казаха ендотата като изпадна в кома да се върна.. В тиреотоксично състояние си, а кризата е с диария тежка, висока темп и тн. Потърси помощ все пак, така съм вече два месеца.. Въпреки иДеалните ми хормони и пкк хахаха.. Хормоните вътре в тялото са се разбунтували якоо... и запушен нос и главоболие..

# 682
Наде, може да е от жлезата, може и паник атаки да те тресат, които пак може да са от жлезата.... Във всички случаи се успокой, макар че не е лесно... Твоят лекар какво казва? Аз в началото почнах едни билкови успоителни, около 3-4 месеца, но нямаше ефект. От инозитол обаче е доста по добре... Не че ги нямам, но не е толкова драматичнп

# 683
Надежда Х, с твоите симптоми съм. Но както казаха ендотата като изпадна в кома да се върна.. В тиреотоксично състояние си, а кризата е с диария тежка, висока темп и тн. Потърси помощ все пак, така съм вече два месеца.. Въпреки иДеалните ми хормони и пкк хахаха.. Хормоните вътре в тялото са се разбунтували якоо... и запушен нос и главоболие..
Два месеца с диария и висока температура?Колко висока я поддържате тази температура два месеца?

# 684
Аз съм и с ужасна диария от днес и страшно много ми се гади...не мога да погледна никаква храна...пък какво остава да ям,нямам температура...
Наде, може да е от жлезата, може и паник атаки да те тресат, които пак може да са от жлезата.... Във всички случаи се успокой, макар че не е лесно... Твоят лекар какво казва? Аз в началото почнах едни билкови успоителни, около 3-4 месеца, но нямаше ефект. От инозитол обаче е доста по добре... Не че ги нямам, но не е толкова драматичнп
Ендото казва нищо ти няма...невроложката казва на нервна почва е трябва  АД,кардиолог казва от железата е,а личната вдигна ръце от мен.Ако беше паник атака нямаше ли да трае примерно минути...половин час...аз съм така по цял ден..задух,треперене и на моменти преминава нещо като ток през мен все едно загубвам съзнание за секунда и минава,гадене и запушен нос

# 685
  • Бургас
Надежда,вероятно  са  и паник атаки от тъпите хормони.Аз си мислех,че съм сбъркана и само аз имам.
Постоянно имам чувството,че се задушавам и че нещо не е наред със сърцето.Извиках веднъж бърза помощ. Хората изпратиха кардиолог.Тя беше ужасно възмутена,защото сърцето е ок,а има хора,които имат по-голяма нужда от кардиолог в момента.Все пак ми обясни,че Л Тироксинът дава оплакване задух.Възмутена беше и от дозите,които пия.Показах изследване на ТСХ 32,обясних,че така става с ниска доза.Жената вдигна рамене и каза пак да търся ендокринолог и че не би трябвало с доза 100 да се вдига така ТСХ.
Постоянно се чувствам зле и след време ходих до спешното дежурство на личния лекар (беше почивен ден).Там имаше лекар,който дава дежурства в бърза помощ.Пусна ми кардиограма-идеална,преслуша ми белия дроб-според него идеален.Дори ми пусна лист от прегледа с препоръка към личния лекар да ме изпрати на невролог или психиатър.
През октомври/ноември 2019 карах тежка бронхопневмония,не се повлия от Панцеф 10 дни и се наложи да вляза в болница.Там допълнително ме наблъскаха с антибиотик.Колитът ми се разби тотално и още не мога да го оправя.И постоянно имам чувството,че ме дави точно там,където ме давеше по време на пневмонията.Личната ме прати на пулмолог,направиха ми снимка,оказа се,че промените в белия дроб,които имах,са изчезнали,думите на пулмологът бяха"Всичко е резорбирано,как сте с нервите?"Ами зле съм,от толкова болести...Имам и тотална хистеректомия,там пък какъв ужас беше...
Пия АД,пия понякога и Лексотан,но не мога да си възстановя нервите.Колитът също се влияе от тях.
При теб железата дава отражение,не мога да твърдя,че не е тиреотоксична криза,но ми се струва малко вероятно.Да,разбутани са нещата,ТСХ е ниско,Т4,макар и в норма,е високо.
Защо не пиеш известно време лекарството със зелената рецепта?Пила съм Лексотан,Диазепам,Ривотрил...Винаги съм го спирала лесно,без симптоми на отнемане.Дори не съм ги намалявала ,просто съм ги спирала.Личната постоянно ми изписва Лексотан и настоява да го пия,в момента го вземам много рядко,на практика така си стои.

# 686
Когато ми започнаха ПА ,а и след това задуха си беше с дни,почти перманентно

# 687
  • Бургас
Диария на нервна почва също се получава.
Можеш да отидеш в София в някоя ендокринология.
И при мен е така.Личната само повтаря"Ами така ще е."Кардиолозите казват,че е от хормоните.Имам и доста висок пролактин за съжаление и постоянно изтичане на коластра от гърдите.На невролог не съм ходила,ходя по психиатри.Казват,че зле ми се е развил животът и че мога със спокойствие да си помогна.Изписват АД,пия си ги и пак не съм добре.

# 688
Надежда,вероятно  са  и паник атаки от тъпите хормони.Аз си мислех,че съм сбъркана и само аз имам.
Постоянно имам чувството,че се задушавам и че нещо не е наред със сърцето.Извиках веднъж бърза помощ. Хората изпратиха кардиолог.Тя беше ужасно възмутена,защото сърцето е ок,а има хора,които имат по-голяма нужда от кардиолог в момента.Все пак ми обясни,че Л Тироксинът дава оплакване задух.Възмутена беше и от дозите,които пия.Показах изследване на ТСХ 32,обясних,че така става с ниска доза.Жената вдигна рамене и каза пак да търся ендокринолог и че не би трябвало с доза 100 да се вдига така ТСХ.
Постоянно се чувствам зле и след време ходих до спешното дежурство на личния лекар (беше почивен ден).Там имаше лекар,който дава дежурства в бърза помощ.Пусна ми кардиограма-идеална,преслуша ми белия дроб-според него идеален.Дори ми пусна лист от прегледа с препоръка към личния лекар да ме изпрати на невролог или психиатър.
През октомври/ноември 2019 карах тежка бронхопневмония,не се повлия от Панцеф 10 дни и се наложи да вляза в болница.Там допълнително ме наблъскаха с антибиотик.Колитът ми се разби тотално и още не мога да го оправя.И постоянно имам чувството,че ме дави точно там,където ме давеше по време на пневмонията.Личната ме прати на пулмолог,направиха ми снимка,оказа се,че промените в белия дроб,които имах,са изчезнали,думите на пулмологът бяха"Всичко е резорбирано,как сте с нервите?"Ами зле съм,от толкова болести...Имам и тотална хистеректомия,там пък какъв ужас беше...
Пия АД,пия понякога и Лексотан,но не мога да си възстановя нервите.Колитът също се влияе от тях.
При теб железата дава отражение,не мога да твърдя,че не е тиреотоксична криза,но ми се струва малко вероятно.Да,разбутани са нещата,ТСХ е ниско,Т4,макар и в норма,е високо.
Защо не пиеш известно време лекарството със зелената рецепта?Пила съм Лексотан,Диазепам,Ривотрил...Винаги съм го спирала лесно,без симптоми на отнемане.Дори не съм ги намалявала ,просто съм ги спирала.Личната постоянно ми изписва Лексотан и настоява да го пия,в момента го вземам много рядко,на практика така си стои.
Пия го пия клонарекс 0.5 по 1/4 сутрин и 1/2 вечер,започнах да намалям вечер на 1/4 и беше ад,снощи пих 1/2 и спах повече,1/4 явно е малко защото сутрин като го пия цял ден съм зле
Диария на нервна почва също се получава.
Можеш да отидеш в София в някоя ендокринология.
И при мен е така.Личната само повтаря"Ами така ще е."Кардиолозите казват,че е от хормоните.Имам и доста висок пролактин за съжаление и постоянно изтичане на коластра от гърдите.На невролог не съм ходила,ходя по психиатри.Казват,че зле ми се е развил животът и че мога със спокойствие да си помогна.Изписват АД,пия си ги и пак не съм добре.
Точно затова не ми се почват АД,ще пия още малко клонарекса,ще си взема симпатил, пия и мента,глог,валериан на капки

# 689
  • Бургас
Ами...как да ти кажа,един психиатър,когото много уважавам,ми каза следното-Лексотан (или подобни като Клонарекс)не лекуват.Те са за временно подтискане на тревожността и за епилептици.Според него с АД има по-голям шанс за подобрение,но...няма лекарство,което да ти промени мислите.С позитивна нагласа ставало.Аз не мога да я постигна тази нагласа,определено когато организмът страда,той изпраща сигнал,че не е добре,от там следва тревожност,която е всъщност естествена защитна реакция...И става мазало.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 14:11 от mariqivanova799

Общи условия

Активация на акаунт