Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 14 432
Не слушай никого, особено ако си колеблива, съвет от мен. Ние не казахме името докато не се роди и не обсъждах с никой нищо. Много влиаят хората и още повече се чудиш и разколебаваш. Което харесате с мъжа ти-това. Аз не бих пуснала и тема, но в случая щом искаш съвет, съгласна съм, че Даная не ми звучи ок за име, много ми е измислено. Яна си е българско поне, традиционно име. И за мен такова име като Яна не би звучало добре с нито една комбинация.

# 16
  • София
  • Мнения: 4 246
Само Яна.

# 17
  • Мнения: 8 959
Конкретно за Бг винаги съм се чудила какъв е мотива да наречеш детето си с двойно име. Те са много нехарактерни за нашето звучане, а пък в съчетание с българските презиме и фамилия става тромаво. Със сегашната мода пък бащиното да е без ОВ име - става като списък на имена от ДГ.
 Ако изборът е за да  се удовлетворят повече баби и дядовци - Еми не се случва. Всеки почва да вика на детето на своето си име.
Ако е заради спор между родителите за харесвано име - те ако за едно име не могат да се разберат какво остава за другото.
Ако самата майка не може да избере едно име тогава още не е излязла от детинския период и не е разбрала, че не може да има всичко на този свят.
И накрая като заключение - така или иначе, дори вкъщи към детето се обръщат с едно име - това име, което ще вземе превес с крайна сметка. Това е начина, с който живота се разпорежда с двете имена. По-слабото отмира.

П. С. От там нататък проблемът остава когато конкретния човек трябва да се представи с двете си имена или да направи някакви документи. МОЛЯ ПОВТОРЕТЕ, ще е нещо което ще го съпътства постоянно. Иначе той ще се представя неофициално с едното си име. А ще шушукат за гърба му  - ти разбра ли че всъщност Яна (Даная) е Яна-Даная... Наистина ли?... Ако отиде пък в чужбина....

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 10:55 от _re_ge

# 18
  • Sofia
  • Мнения: 2 503
Заключвам темата

Общи условия

Активация на акаунт