СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 704
  • 772
  •   1
Отговори
# 165
  • Велико Търново
Моята дъщеря нещо я закъса по математика, а уж на уроци ходи...в началото на годината имаше 5 и 6, сега само едни 4-ки реди, че днес и с 3-ка. Вярно е ,че учителката им дава доста задачи на контролно - по 16-18 в сравнение с другите от училище/ 4-5/, но вече се чудя какво да я правя с още по-наближаващите матури. Казва, че частният учител обяснявал, ама...там ли е проблемът, в това, че щерката не разбира ли...и аз не знам ...А аз съм напълно безпомощна по математика, всичко останало мога да обяснявам.

# 166
Biskvitka, какви са тия 16-18 задачи на училищна контролна. Тая учителка засрами и дългообсъжданите НВО-гурута от МОН с очакваните скорости от децата. (18 задачи за 40 минути бият отвсякъде 20 за 60 минути  Grinning )

# 167
  • Велико Търново
Какво да разправям...направо ужас е...не знам поради липса на достатъчно знания ли, поради ограниченото време ли, но оценките са факт. Самата учителка твърди, че подхода си няма да го промени и за нея 40 мин. са напълно достатъчни за около 14-15 задачи /всички знаете какво се учи в момента по математика/, за матурата всички от класа ще са приключили за 60 мин. Wink

# 168
И нашите контролни по математика са с по 12-14 задачи, но са решими за 45 минути.

# 169
  • гр.Пловдив
ПИ по МАТ от Междучасие не е качен във ФБ. Ще се радвам някой да го качи. При нас контролните по Мат са от 4-5 задачи (с едно подусловие) и то от възможно най-лесните. Направо се изнервям. Как ще решат на НВО 20 за 60 мин идея нямам. На кантар съм да ходя да се разправям.

# 170
Аila, според мен на детето не му е интересно и затова не ги запомня дългосрочно тези неща. След време ще си открие това, което й носи истинско удоволствие. В тази среда на учители и деца, в която е в момента, силно конкурентна, много академично настроена, трудно може да се ориентира за истинските си желания. Един пубертет обаче понякога може да е достатъчен.
 А и женската памет по правило не е устроена да помни разни подробности. Според мен малко от нас си спомнят всичко от разказвателните предмети, дори и някога да са получавали отлични оценки. Питайте обаче мъжете ... всичко, което някога са прочели,  си го спомнят във впечатляващи подробности. Аз съм се учудвала как четем с мъжа ми книгите по коренно различен начин - при мен остава емоцията, някакви красиви думи, история,   докато той си спомня всичко- даже детайли от мебелировката на стаята, в която се е развивало някакво действие. По същия начин е и с филми, с всичко.

Последна редакция: вт, 03 дек 2019, 20:02 от Amanda.D

# 171
Тази вечер бях на родителска среща във връзка с кандидатстването и прочие, няма да ви занимавам с подробности, които тук достатъчно дълго сме обсъждали. Единственото ново нещо за мен - Директорката заяви, че от 2020 година вече ще се кандидатства изцяло централизирано, с едно заявление за цялата страна, а не както досега по области. Има ли нещо такова вкарано вече в нормативната уредба? Би спестило притесненията на някои от "спортистите", от друга страна такива като моя син трябва да са напълно наясно със себе си, остават ли или заминават, когато редят желанията.

Аманда, моят мъж нищо такова не помни. Един филм може да го гледа 100 пъти и всяко гкедане ще му е като за първи път 😂. Не помни къде сме ходили. Не можел да си обременява главата с излишни неща. Помни само това, което му трябва професионално. Аз пък обратно имам слонска памет и помня куп глупави подробности.

# 172
Няма нито изменение, нито проект за изменение на Наредба 10.

# 173
А дали някой знае бройката на явилите се по бел в Междучасие? Искам да превърна процентите в брой деца.
  Мария, по БЕЛ са се явили 402 деца, а по Математика миналата седмица ми казаха, че са около 428.

# 174
  • София
И  при нас предстои родителска среща другата седмица, на която обаче аз няма да мога да присъствам.Ще търся начин да се  срещна с някои преподаватели отделно в приемно време...Не очаквам нещо съществено като информация по каквато и да е  тема...Тотална загуба на време са тези мероприятия в нашето училище....Всеки  път се заканвам да  не ходя и всеки път ходя

# 175
При нас си беше полезно, определено. Аз не чух нищо ново, защото благодарение, май основно на форума, съм в течение, но по-голямата част от родителите изобщо не са наясно нито с кандидатстването, нито с профилирането. Директорката разясняваше доста подробно и отговаряше на всички въпроси, разбира се, основният акцент беше върху профилите в нашето училище, но не е агитирала никого да остане. Няма и защо, де, винаги си запълват паралелките още на първо класиране. Нямаше невярна информация и подвеждаща информация. Единствено това централизирано кандидатстване ми беше съмнително. Явно си съществува като идея, а кога ще се реализира, предстои да видим.

# 176
  • София
Браво на вашето училище.При нас  голяма част от учителите не   идват дори.... Директорката не помня да е идвала някога. Родителска среща за седмокласниците очаквам  пролетта с нещо конкретно.За щастие не разчитам те да ме информират
Да подхвана една друга тема, на която се чудя как да реагирам....Напоследък, в следстиве на пубертета, дъщеря ми е като отнесени от вихъра...И в мисли и настоения.Това съм го  приела.Но е така и с акъла.НЕ знам  къде блее и как, но  в един  час  има 3, 5 минути по-ксъно е изпитана и има 6! И аз съм с ъщисана как да реагирам.Защо допуска подобни нелепи грешки  и ниски оценки, които  киатогорично са в следствие от отвеяност.Чудя се какво да правя.ГОворя за концентрация, за правили стъпки във всяко действие и мисъл нарвеменна, за да не се налага после да се хаби  енергия и усилие излишно в опит да поправиш някакви нелепи гафове....

# 177
  • София
Аз днес бях на родителска. Единствената полза беше, че се запознах с новите учители и основно по БЕЛ. Учителката се оплака, че нямало желаещи за олимпиадата по БЕЛ. Оказа се, че не само моето дете няма увереност по предмета, и не пожела да се яви, поради страх от провал на ОЛВ, а повечето миналогодишни отличници направо смятат шестиците при критериите на новата учителка за непостижими. Та след като споделихме последва лекция, че това не са нейните критерии, а критериите на министерството. Ще видим шестици за годината през крив макарон.

# 178
  • у дома
Да не е било вечер на РС? И ние имахме,но главно обсъждахме профилите в нашето училище...

# 179
  • София
И сина ми се записа на двете олимпиади, след леко побутване от моя страна. Страхът от провал и врякаща майка у нас е голям 😂 Засега не съм разбрала за планувана родителска среща при нас, но и едва ли ще чуя нещо, което да не знам. Усмихнат ден на всички! 😊

Общи условия

Активация на акаунт