СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 735
  • 772
  •   1
Отговори
# 180
При нас олимпиадите са на 14.12 и 15.12. Получават им се 12 поредни учебни дни в края на срока. В тези 12 дни ще имат и класно, и контролно по физика, и 2 олимпиади и знам ли още какво. Затова реших олимпиадата по математика за първи път да я пропусне. Нека има ден без напрежение и да се наспи. Пък и да има време да понаучи. Много ме е яд, но това е положението.

Последна редакция: ср, 04 дек 2019, 08:07 от maria77bg

# 181
  • София
Мария, и контролно по История и куп проекти. Просто е някаква лудница тези преди празниците. Като за последно...

# 182
От класа ни май никой не е изявил желание да отиде на олимпиадата по математика. По български или не е казала още госпожата, или моята госпожица пак не е разбрала. Но няма да ходи и на двете. На 14 ще празнуваме рождения ден, който е по-рано през седмицата. Ще събере приятелките си у дома, десетина момиченца. Дори ще й отменя урока по математика, за да си почине, разтовари и забавлява спокойно. На другия ден с нови сили ще готви уроци и ще ходи на курс по български.
Родителска имахме през октомври, все още не се чува за друга.
Класното по български език ще бъде другата седмица. Очаквам и контролно по химия, вероятно и история, че там имат само едно входно. Повечето деца са изпитани, но моята все минава между капките някак.

# 183
Явно всички са ги изместили...моя се е записал и на двете. Ще видим. По принцип си харесва олимпиадата по математика и ходи с желание. На 15ти имаме коледно парти за децата на служителите, та ще го компенсирам. Голям е, ма ще го заведа Wink

# 184
  • София
Момичета, Регалия до края на другата седмица ще качат в сайта си информация за записването и плащането на ПИ при тях за външни деца. Така че следете сайта другата седмица.

# 185
Знам, че друго тестване е на дневен ред  Grinning, ама вчера покрай шума поразгледах инфото за PISA 2018 от извора и видях, че следващото тестване е 2021. Тъй като тестват 15-годишни, май се падат нашите деца.

# 186
  • София
Днес четох, че щели да вкарат нов тест върху всички предмети в 10 клас именно заради резултатите от PISA.
Като гледам какви са резултатите по математика и природни науки в класа на набора и мотивацията им за учене, направо си представям какъв ще да е този тест.

# 187
  • софия
Вместо с въвеждане на съществени промени - учебниците, подхода на обучение и материала, те ще борят изоставането с пореден тъпоъгълен изпит. МОНска работа.

# 188
За малко слушах сутринта министъра на образУванието. Каза, че до девет години щяло да се предприемат промени в образователната система.  ooooh!

# 189
Тестването с цел оценка на системата има смисъл, ако участващите деца не се готвят за него. Иначе се изкривява оценката. Затова НВО не струва като оценяване на образованието, а си е само СЪСТЕЗАНИЕ за прием в гимназии.

Ако смесят НВО с PISA, ще им прецакаме оценяването. Много сме добри. Grinning

# 190
  • София
Някой няма ли да качи ПИ по Мат. от Междучасие?
Преди малко качих ПИ Мат в Междучасие от ноември 2019г. в 7-класната поща.

Дъщеря ми има 91 т. на него. Сбъркала е по невнимание една от задачите от първи модул (втората), макар че е имала около 20 мин. да си ги провери. Има още какво да отработва.

# 191
  • Отвъд алеята зад шкафа
91 точки по МАТ е повече от прекрасен резултат.
Вчера се зачетох в статистиката за НВО по училища. Прави ми впечатление,  че за 2018 година средните резултати са много ниски, дори за у-щата в топ 5. Като цяло средният резултат по МАТ е нисък. За 2019 са видимо по-високи резултатите.

http://alekdimitrov.com/uchilishte/rezultati-NVO.asp

# 192
  • софия
Статистиката за НВО 7 клас не отразява нивото на училищата, а това на школите, в които ходят децата Simple Smile С малки изключения, разбира се, но в класа на моето дете знам само за 1 от 26 деца, което не ходи на никакви допълнителни уроци в момента. Предполагам, че това е картинката в останалите класове/училища.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 08:18 от zvаnchе

# 193
  • Варна
91 точки по МАТ е повече от прекрасен резултат.
Вчера се зачетох в статистиката за НВО по училища. Прави ми впечатление,  че за 2018 година средните резултати са много ниски, дори за у-щата в топ 5. Като цяло средният резултат по МАТ е нисък. За 2019 са видимо по-високи резултатите.

http://alekdimitrov.com/uchilishte/rezultati-NVO.asp
Изпитът през 2018 беше доста по-сложен отколкото през 2019. Една от задачите беше с допълнителни построения, което препъна много деца, но затова пък тези, които я решиха, ги изстреля нагоре. Освен това имаше материал в теста, който отпадна за набор 2019 - на прима виста се сещам за параметричните неравенства.

# 194
Gadamer, това наблюдение за стандартите 2018 и 2019  има обяснение в чувствително по-лесната матура по математика тази година.
А, някой разглеждал ли е матурата с 50 задачи за 2009 година! Не просто 50, а доста прилични 50.

Шега по темата, която може би ви е попадала из интернет пространството:

Общи условия

Активация на акаунт