СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 465
  • 772
  •   1
Отговори
# 480
  • София

При мен няма как да ми върнат кроткото, добро детенце, защото той такъв никога не е бил. От малък си е крив и опърничав. Единствено се притеснявам, след година-две, някой да не ми смени изведнъж малкия, че там ударът би бил жесток и трудно ще свикна.

Да не те отчайвам, но  при мен така стана. Дребното, което винаги е било толкова усмихнато и слънчево дете, сега е невъобръзимо кисел тийн, с който трудно се разговаря и за всичко се ежи,  а вечно мрънкащият му брат премина през пубертета със съвсем малко емоции. Е пак си мрънка, но не беше драстично и не съм го отбелязала като проблем, но с дребосъка трудно го преглъщам.Disappointed

# 481
  • sofia
Незнам от пубертета ли е, от това, че са по-натоварени ли, но моят тинейджър си понижи успеха. Без особени усилия си поддържаше петици по разказвателните предмети, не съм го и натискала повече, не е чувствителен на тема оценки, но тази година...Тъкмо накрая на срока врътна две четворки и сега ще трябва да го изпитват, а исках да влага усилията в МАТ и БЕЛ. От друга страна, няма секунда свободно време и очевидно си го набавя като ходи неподготвен понякога... Не очаквах, че 7 клас ще е чак такъв стрес. Сега се чудя да му се карам ли или да замълча...

# 482
За вечнотот недоволство. Нерви се и протестира като ги карам да решава задачи, но веднъж нещо беше оплескал някакво контролно и естествено пак аз бях виновна, защото не съм го накарала да решава повече.
Същата работа ще е тази година. "Ама защо, ама не искам, само ме тормозиш", а после ако се издъни на изпитите, ще има "Защо не ме натискаше повече?".
Угодия няма.
У нас - аналогичен случай. Какво ли не чуха ушите ми! Напр., че аз съм виновна за всичко, което се сети тийнката, защото тя била непълнолетна и съответно аз съм отговорна за всичко, вкл. за действията й. Dizzy Face
Обясних, че последствията са за нея и тя ще си ги понесе.

# 483
  • софия
Моята вече дава заето. Последната седмица са им наредили 4-5 контролни + олимпиада по физика в понеделник. Госпожата ги накара да се запишат всички с обещание, че ще им пише 6 независимо какво ще направят. Странен подход.
Вчера я оставих вкъщи да си вземе въздух, не може да се наспи, а ляга около 10 ч. Не знам как ще избута 2-ра смяна.
Милите душици  spoko

# 484
  • София
Прочетох пак модела на нво по бел. Тропите ги няма. Същевременно ги изучават от учебника на Просвета. Очевидно не са осъвременили учебника или бъркам нещо?

# 485
Осакатиха тезите. Joy

# 486
  • София
Този линк към Коледа в Квартала да не би да е стар? Нещо не ми съвпадат никак дните и датите, които са посочени вътре.

# 487
  • софия
Линкът беше илюстративен за събитието и мястото. Всеки с интернет може много лесно да намери пълната програма, ако има интерес. https://www.facebook.com/kvartal.festival/?eid=ARACZIgmcFAZTOIUS … 6-kDoyotwL4Yv85NP

# 488
Колко е сигурно, че на НВО не може да се преписва? Бясна съм, щом днес и на олимпиадата по бел е имало преписващи (с пищови и с телефон) и почасови срещички в тоалетната за сверка на отговорите.

# 489
На НВО съм чувала квестори да помагат в някои стаи.
Защо, за бога, някой ще преписва на олимпиада?

# 490
То това е нож с 2 остриета.
За дзи има и родители, наблюдаващи камерите. За нво не зная, на аз, уви, съм в конфликт на интереси и нямам право, иначе с голям кеф бих била орел на камерите. Толкова ме отвращава това преписване и нечеснотии!

# 491
Докато няма наказани квестори, така ще бъде по олимпиади и изпити с това преписване.

# 492
Че те майките на седмокласниците биха били най-подходящи. Grinning
Нечестност няма да допуснат.
В зависимост от частта на скалата, където е детето, подарени две-три точки могат да значат изпреварване на 50-60 деца. Rolling Eyes

# 493
А на нво дали има квестори в коридорите и пред тоалетните, та само по 1 да влизат?

# 494
Нали се оказа, че на НВО не ги пускат до тоалетна.

Общи условия

Активация на акаунт