Забременели след ин витро - Тема 46

• 49 653
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Аз имам направени генетични изследвания и имуноюлгични. Ние бяхме с мъжки фактор. Казаха че най вероятно оттам е проблема. Лошото е че мъжа пи различни добавки общо взето година преди опита и нямаше подобрение с тях. Той е с операция катл малък за не смъкнат тестис и работи само единия. Правени са всякакви изследвания и освен това друг проблем няма. Последния sdi тест 2 месеца преди опита не беше много добър въпреки добавките. Сега трябва друг метод за него да търсим. Най вероятно и ние при следващ опит ще включим ПИД, за да избегнем такъв край доколкото е Възможно.
Благодаря ви за подкрепата ❤️

# 541
Здравейте , момичета 🌞 Минавам за отчет и положително настроение ❤ На 31.03 се роди моята мечта, моето малко синче! Прекарах  Лека и безпроблемна бременност , след първи опит ИКСИ. Чудеса се случват , важното е да вярваме ❤❤❤

# 542
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам заедно с комбинираните витамини, приемате ли отделно и мета фолиева киселина или разчитате на съдържащата се във комбинираните таблетки?
Благодаря и хубава вечер!

# 543
Освен фолиева киселина до 12 седмица, от скоро витамин Д ( една таблетка през седмица) и магнезий ако не го забравя, не вземам нищо друго.

# 544
Освен фолиева киселина до 12 седмица, от скоро витамин Д ( една таблетка през седмица) и магнезий ако не го забравя, не вземам нищо друго.
Проемахте ли и комбинирани витамини за бременни? Въпросът ми е към момичетата, които приемат витамини за бременни - Огестан, Прегнакеър.. , които съдържат количество фолиева киселина, дали разчитат на количеството в комбинираните или допълнително вземат и мета фолиева киселина на неофолик?

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 07:56 от ElitsaD

# 545
  • София
Ели, аз приемам Огестан, но допълнително пия и по 2 таблетки метилирана фолиева на Неофолик. Не съм си изследвала скоро нивото на фолиева киселина, но бебка се развива много добре в момента и няма да променям нищо за сега.

# 546
Аз спрях ФК преди няколко дена, само на комбинирани витамини, но днес съм на лекар и ще го питам. Знам май Rolling Eyes че не е хубаво да се прекалява с нея.

# 547
Първо е хубаво да знаете дали усвоявате метилирана фолиева или не . Една таблетка неофолик мета е достатъчно, ако не сте имали предишна бременост с проблеми. Неофолик има оцветители и др . в съдържанието. Може да видите метилирана фолиева на Солгар и Топ Фолат . Аз също до 3-ти месец бях само на фолиева без други витамини.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 09:22 от sanssa

# 548
  • София
1 таблетка през седмица?  То си е като да не го пиеш

# 549
1 таблетка през седмица?  То си е като да не го пиеш
Таблетките са 20000 IU Colecalciferol, така че това е напълно достатъчна доза.
Нарочно поисках такива, които не трябва да вземам всеки ден, за да не ми дразни стомаха.

# 550
Здравей! Аз приемам профертил за жени (съдържа и фолиева киселина) лекаря ми каза,че е достатъчно и няма нужда допълнително да пия фолиева киселина. Лека бременност ! Flowers Four Leaf Clover
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам заедно с комбинираните витамини, приемате ли отделно и мета фолиева киселина или разчитате на съдържащата се във комбинираните таблетки?
Благодаря и хубава вечер!

# 551
Днес питах, ако ФК в комбинираните витамини е 400 ( те май всички са така) е достатъчно. Но на мене ми ги спря за десет дена защото съм си раздразнила стомаха. Спря ми и желязото пак по същата причина.

# 552
  • София
Аз пия метил и в комбинираните, и отделно по 1т топ фолат на ден.
Поддържам фолата в кръвта 16-17 от горна граница 20.
Имам мутация за неусвояване на фолиевата и витамини от група Б.
Ако приемах само в комбинираните нямаше да е достатъчно.

За това си трябва следене на стойността в кръвта и регулиране на приема (увеличаване или намаляне).
В началото освен в комбинираните се налагаше да пия още 2 топ фолата.

# 553
Предполагам, че няма как толкова много бременни да бъдат следени за подобна мутация, която не е чак толкова честа, и предполагам че тези които имат мутацията знаят още преди да забременеят.

# 554
  • София
Тази мутация е част от изследването за тромбофилия, което при инвитро си е направо задължително изследване.
То не се следи за нея, а или си си правил изследването или не. И тя е супер честа! Не познавам човек, пускал си панела за тромбофилия, който да няма мутация МТХФР.

Но без значение това, фокуса ми беше да се следи витамина (Б9) всеки месец и да се преценя дозата. Още повече ако човек не знае има ли мутация.
Аз ако не знаех и действах само с едно хапче щеше да съм по-скоро към долна граница.
Отделно следя и Б12 и Б6, които също са уникално важни за бебето и също се регулират дозите в зависимо от стойностите.
Отнася се и за вит Д, както и желязо.

Общи условия

Активация на акаунт