Забременели след ин витро - Тема 46

• 49 637
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
От доцент Русев /репродуктивен
имунолог/ знам, че не трябва да се прекалява с ФК, в противен случай става токсична. На мен ми предписа по 1 хапче метилирана ФК /0,4/ дневно. Съветът ми е да не приемате отделно ФК, щом имате във витамините и най-добре да следите стойностите и през месец, два.

# 556
Предполагам, че няма как толкова много бременни да бъдат следени за подобна мутация, която не е чак толкова честа, и предполагам че тези които имат мутацията знаят още преди да забременеят.
Около 40 % от населението я имат , но е сравнително изследвана от скоро ... Докато не направиш 1-2 аборта или не правиш инвитро никой няма да ти я поиска. При мен след лошият случай се стигна до това да изследвам . Много гинеколози дават направо метилирана фолиева на бременните да се презастраховат.

# 557
Нали се сещаш колко ще натовари и без това претоварените сметки на бременните едно постоянно следене на това и онова.
Аз съм за умерените изследвания и без вманячвания.
Не са ме проверявали дали усвоявам фолиевата киселина, нито пък Вит Б1, Б6 и т,н. Просто си взех прегнакеър, който в последствие спрях заради проблеми със стомаха.

Санса, това определено е по- добрия вариант да се презастраховат, отколкото едно непрестанно следене.

# 558
  • София
Аз не смятам следенето на важни за бебето витамини за излишно.
Ако разчитах само на мултивитамините щях да съм с дефицити на д, б12 и б6.
Моята лекарка държи да ги следим, аз също Simple Smile

Както и да е, дадох съвет, обясних какво правя аз.
Много лекари съветват дори да не се забременява докато не се оправят витамините.
Кой както иска така да действа Simple Smile

# 559
Аз съм на мнение, че и безразборното приемане на витамини, защото се пише по форуми не е ок. Аз приема заради недостиг в организма В12 и вит. Д и за 10 дни от дефицит вит. Д беше в норма, но ме накара лекаря да си го пия. Сега малкия е на 2 месеца и почти се е затворила фонтанелата, което не е много Ок. Според педиатъра е точно заради вит. Д.
Та и витамини да са, не е шега работа и с тях.

# 560
Здравейте!
Някой има ли проблем с поставянето на Кринон (прогестерон 80mg/g)? Самата пластмаса е много твърда и не иска да излиза самия гел :/ а имам още 3 кутии от същата партида. До сега съм нямала проблем

# 561
Здравейте отново да Ви попитам през първия Ви триместър направи ли ви впечатление темперотурата ви да се покачва прави ми впечатление че от няколко дни температурата ми варира от 36.6 до 37 нз това нормално ли е онзи ден бях на преглед но забравих да питам док и впредвид ситуацията в момента само се филмирам имам и диария от 3 дни док каза че не може на този етап да ми изпише нищо да внимавам какво ям та от днес ще съм на препечени филийки 😁 нз възможно ли е да е от това че не приемам достатъчно течности знам че е важно но просто не ми се пие нищо.

# 562
Това е една съвсем нормална температура. Не се вманячвайте.

# 563
Здравейте! Аз също съм с температура, която варира, като най-висока е била 37.4. Температура имам от първия ден след трансфера, та до сега - 9 г.с. За съжаление обаче, имам и непрекъснато гадене и повръщам. Вода изобщо не мога да пия, дори като я погледна в чашата и веднага ми се надига. Всичко ми мирише лошо и немога да се храня нормално. Започнах да приемам Деган, по предписание на лекаря, ако не се чувствам добре може да ме приемат и в болница за няколко дни. Много тежко карам първия триместър и общо взето все съм в легнало положение. За сравнение при първата ми бременност нямах никакви оплаквания, нищо. Отдавам го на това, че тогава съм била доста по-млада. Само се надявам след първия триместър да се чувствам по-добре.

# 564
Да и аз имах доста силно гадене за сега не повръщам но водата и на мен ми е мъка да я пия ще гледам да наблягам на чайчета сега може да пробвате и вие някъде бях чела че джинджифила помагал при гаденето

# 565
Здравейте! Аз също съм с температура, която варира, като най-висока е била 37.4. Температура имам от първия ден след трансфера, та до сега - 9 г.с. За съжаление обаче, имам и непрекъснато гадене и повръщам. Вода изобщо не мога да пия, дори като я погледна в чашата и веднага ми се надига. Всичко ми мирише лошо и немога да се храня нормално. Започнах да приемам Деган, по предписание на лекаря, ако не се чувствам добре може да ме приемат и в болница за няколко дни. Много тежко карам първия триместър и общо взето все съм в легнало положение. За сравнение при първата ми бременност нямах никакви оплаквания, нищо. Отдавам го на това, че тогава съм била доста по-млада. Само се надявам след първия триместър да се чувствам по-добре.
През пост се обясняват едни и същи неща. Температура от 37.4 не е висока.

# 566
Момичета, от 2006 г., с първата ми бременност все съм в този форум и съм минала през повечето теми. Първият си профил не можах да възстановя и сега съм с нов. Колко много теми, колко много въпроси и колко много едни и същи отговори. Ето тази тема е 46-та подред, сигурно има отговор на всички въпроси. Ами официално обръщение към модераторите да си закрият форума!? То по-различни и извънземни въпроси няма, на който му е досадно да не чете, който е търпелив да отговаря и да помага!

# 567
Здравейте!
Някой има ли проблем с поставянето на Кринон (прогестерон 80mg/g)? Самата пластмаса е много твърда и не иска да излиза самия гел :/ а имам още 3 кутии от същата партида. До сега съм нямала проблем
Аз ползвам от турския кринон в момента, но по спомен с този в българската опаковка, са едни и същи. Частта, която влиза във влагалището трябва да е твърда, а тази, която се стиска позволява дори да се прегъне, за да се изкара гела докрай. Дори и да остане малка част, не мисля, че е проблем.

# 568
Момичета, от 2006 г., с първата ми бременност все съм в този форум и съм минала през повечето теми. Първият си профил не можах да възстановя и сега съм с нов. Колко много теми, колко много въпроси и колко много едни и същи отговори. Ето тази тема е 46-та подред, сигурно има отговор на всички въпроси. Ами официално обръщение към модераторите да си закрият форума!? То по-различни и извънземни въпроси няма, на който му е досадно да не чете, който е търпелив да отговаря и да помага!
Ако беше прочела последния пост, щеше да видиш че вече сме го коментирали.

# 569
Момичета, в коя г. с. ви спряха лекарствата (утрогестан, естрофем, но-шпа, климара и фолиева киселина) и изведнъж ли го направихте или по схема? На мен ми ги спряха изведнъж, но се притеснявам да не би да е опасно.
Ако вече има отговори на този въпрос, моля за извинение, че се повтарям

Общи условия

Активация на акаунт