Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 51 395
  • 881
  •   1
Отговори
# 450
Ами тогава вземи някой от ретинолите, ако избора си го свела до някой от продуктите на Ординери. Не знам дали би имал по-различен ефект от емулсията обаче. Всичките продукти са сравнително слабички, което не значи нче не могат да предизвикат раздразнение.

# 451
Миоки, благодаря!
Може ли да споделиш каква марка слънцезащита ползваш, ако не е корейска козметика?

# 452
Антелиос на Ла Рош ми е основния - неароматицирания вариант, но си трябва доста опити, докато си намериш твоя. Хич не е лесна задача с тия слънцезащити.

# 453
Много ми дразнят очите и изсушават кожата. Отдолу слагам крем, ама ако се налага да нанасям няколко пъти фактор и накрая вече ми опъва.

# 454
Мда, и при мен го има този момент. Не съм намерила постоянно решение за съжаление. До някъде помага сериозна хидратация преди слънцезащитата.

# 455
Не мога да го размажа и трябва да сложа голямо количество.
Ако така слагам около 1,5-2 грахови зърна върху лицето, ако е без крем отдолу, ще трябва да слагам поне тройно повече.
Не е чак толкова сух, аз слагам количество, колкото грахово зърно, малко повече, отгоре на ръката си, от там взимам и на малки точки нанасям по лицето.

# 456
Моят пък е супер мазен, А313 ползвам...
Момичета, може да е писано, но бихте ли ми казали преди ретинола, който ползвам(А313 помада), мога ли да ползвам витамин ц висок процент или не са съвместими?
Серумът вит ц ми е нов, купих го за през деня, но много ме притеснява да не предизвика пигментация в силното слънце през деня и искам да го включа в нощната грижа, по някакъв начин...

# 457
  • Чукарландия
Мартина Петкова, каква е тази помада А313, това третиноин ли е?
Може ли линк или снимка, от къде си го набавяш? 🤗

# 458
Мартина Петкова, каква е тази помада А313, това третиноин ли е?
Може ли линк или снимка, от къде си го набавяш? 🤗
  Ето я помадата Simple Smile

От Амазон я поръчах преди време.
Това пише за съдържанието на витамин А
1 iu of vitamin A is about 0.3 mcg of retinol and this tube has about 60000 mcg (0.06 grams) of vitamin A. 200,000 iu of vitamin A converts to about .06 grams. There is 50 grams of substance total in this tube of which .06 of it is pure vitamin A. Mathematically it is about 0.12%

# 459
Моят пък е супер мазен, А313 ползвам...
Момичета, може да е писано, но бихте ли ми казали преди ретинола, който ползвам(А313 помада), мога ли да ползвам витамин ц висок процент или не са съвместими?
Серумът вит ц ми е нов, купих го за през деня, но много ме притеснява да не предизвика пигментация в силното слънце през деня и искам да го включа в нощната грижа, по някакъв начин...
Ако следваш препоръките за слънцезащита, вероятността от пигментация е малка (никой не може да гарантира, че няма да се случи, така че имай едно на ум и си следи кожата). Иначе дали може или не да се ползва вит.Ц зависи от конкретната кожа и как ще реагира. За съжаление и тук няма гаранции никакви.
Вит.Ц слагаш сутрин, а помадата вечер.

А313 не е третиноин. Има ретинол в състава, но не е ясно какво е количеството.

# 460
Миоки, много ти благодаря Simple Smile Аз ползвам много висока слънцезащита, отгоре лек фон дьо тен със спф и запечатвам със спрей спф Simple Smile и се пазя като дявол от тамян от слънцето Simple Smile мисля да си ползвам вит ц, че тъкмо ми поизбистри тена и съм многоо доволна от сегашната ми рутина.

# 461
Лятото може би ще е добре да си предвидиш и шапка, ако ще си по-дълго на слънце Simple Smile

Иначе, аз съм вече поредна година добре и нямам завръщане на петната. При мен положението беше тежко. Освен отделни петна имах и цялостно потъмняване на лицето - беше 1-2 тона по-тъмно от шията. Ужасна работа.

# 462
И шапка ще нося, даа Simple Smile
Петната при теб от третиноина ли се повлияха или правиш и пилинги? Цялостното избистряне на тена на лицето от третиноина ли или нещо друго?

# 463
Оф не чета като хората.

Само с трет и слънцезащита + малко хидрохинон се изчистих и вече съм един тон. Имам тук-таме по малко останали бледи петна, но само аз си ги забелязвам и не ме притесняват.

# 464
Аз нося козирка вече,защото шапка ме дразни.Имам една бая голяма .Много е фешън и секси!😄

Общи условия

Активация на акаунт