Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 51 320
  • 881
  •   1
Отговори
# 480
Lunna pateka, аз съм с кожа склонна към образуване на пигментни петна. Не спирам третиноина лятото (имам усещането, че когато го ползвам, петната през лятото са по-бледи и по-малки).
Редувам различни слънцезащити. От европейските съм доволна от Avene B-protect spf 50; американска - Australian Gold mineral lotion non grasy spf 50.
Корейски: 1) Missha all around safe block water proof sun milk spf 50; 2) D’alba waterfull essence sun cream spf 50; 3) Purito Centella green level unscented sun spf 50.
Върху слънцезащитния крем слагам корейски ВВ, които също са с висок фактор: 1) Missha m perfect cover bb cream spf 42; 2) BB cream Klairs illuminating supple blemish cream spf 40; 3) Missha magic cushion cover lasting spf 50.
Старая се и фондьотените ми да са с фактор, макар че обикновено слагам буквално капка за изравняване на тена.
През лятото веднъж седмично, на много тънък слой, под третиноина мажа Expigment (съдържа хидрохинон), като превенция срещу петната.
Зимата петната напълно изчезват. Лятото, през последните години, са много бледи и доста по-малки.
Извинявам се за дългия пост.

# 481
LennyGF, благодаря за подробното разяснение. Аз използвам ФДТ на Виши, който мисля е без фактор и ще е добре да взема сега лятото някакъв корейски, защото е добре да има двойна защита... А какво е Expigment, може ли линк?
Някой ползва ли за подновяване на слънцезащитата от тези спрейове с висок фактор? Дали е добре да се ползва и върху ФДТ или оцветен ВВ-крем или ще белее?

# 482
LennyGF, благодаря за подробното разяснение. Аз използвам ФДТ на Виши, който мисля е без фактор и ще е добре да взема сега лятото някакъв корейски, защото е добре да има двойна защита... А какво е Expigment, може ли линк?
Някой ползва ли за подновяване на слънцезащитата от тези спрейове с висок фактор? Дали е добре да се ползва и върху ФДТ или оцветен ВВ-крем или ще белее?
Експигмент е крем за петна от Турция.Напиши в гугъл.
Аз ползвам термална вода с фактор на Юриаж и не белее върху грим.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 20:26 от ДХ3

# 483
Тези пръскащите слънцезащити не са достатъчно надеждни и не трябва да се ползват самостоятелно. При нанасянето не правят равномерен филм и е твърде вероятно да останат "дупки" в защитата. Стават за спешни ситуации, ако трябва да се поднови, а няма условия, но не бива да се разчита на тях.

# 484
Освен това установих, че само с пръскане, без да размажа с ръка съм като полята с олио, а и вкарвам в очите.

# 485
Аз нямам проблем с този спрей, който ползвам.
Не се е случвало и да ми люти на очите.

# 486

Кой точно ползваш, може ли линк? Корейците дали имат такъв слънцезащитен спрей за подновяване ?

# 487

Кой точно ползваш, може ли линк? Корейците дали имат такъв слънцезащитен спрей за подновяване ?

https://remedium.bg/product/140402/uriage-eau-thermal-slantsezas … pf-30-x50-ml.html

# 488
Искам такъв! Дай линк, моля!

# 489
  • Варна

Имат, но не не съм виждала да се продава в български сайт, най-добре потърсете препоръки в темата на корейките: Азиатска козметика и грим тема:16

# 490
Лунна пътека,
аз съм с корейска слънцезащита. Jm solution sun stick с роза. Върховен! Не белее, не мазнее, убих се да го хваля и пак му е малко. Страхотен и мн удобен за подновяване. И се ползва над грим!

# 491
Лунна пътека,
аз съм с корейска слънцезащита. Jm solution sun stick с роза. Върховен! Не белее, не мазнее, убих се да го хваля и пак му е малко. Страхотен и мн удобен за подновяване. И се ползва над грим!

Този стик само за подновяване ли го ползваш? Те имат ли и под друга форма същата слънцезащита? Аз никога не съм ползвала стик и даже не знам как се нанася равномерно...
Каква друга корейска слънцезащита си ползвала? Гледам кремчета на Миша, Пурито, Неоген и какви ли още не и не знам какво да поръчам... Страх ме е да не са много мазни върху лицето ми и да лъщя, което ми е отвратително...Grinning

# 492
А аз ползвам трЕтиноин вече седма година. ТрИтиноин не зная какво е. Не го спирам изобщо, ползвам го целогодишно.

Мине се не мине малко време и току се появи някой новоизлюпен да размаха пръст в темата. Дали пък не сме чели преди да го слагаме на лицата си? И дали ако го слагаме някъде другаде (на задника си да речем) пак не сме попрочели? Ей аман от псевдо учени!

Повярвайте ми, знам много по-добре от вас как се пише. Клавиатурата ми “е” и “и” са едно до друго. Третиноинът не е киселина. Смешно е да предявявате претенции, а дори да не знаете какво е. А именно медикамент, който се изписва от лекар и не трябва да се ползва от всеки - и очевидно защо.
*и откъде знаете, че съм псевдо-учен?

# 493
Tretinoin = All-trans retinoic acid

Явно е киселина
А щом твърдите, че не е киселина, обяснете какво е, не просто "медикамент". Медикаменти могат да бъдат всякакъв вид вещества и композиции от такива.

# 494
Мерилин, ти как точно разбра, че аз не знам какво е третиноин и също, че знаеш много по-добре от мен как се пише?
Кой ти даде правото да се обръщаш към мен с лични нападки?

Това е типична реакция на незрял и заядлив човек, който е с изчерпани аргументи и няма какво да каже.
Ако обичаш подминавай мои постове, не ме репликирах изобщо.

Ако имаш какво да напишеш по темата - моля пиши.
Ако само ще подхвърляш заядливи намеци - присъствието ти едва ли е желано от някого тук.

Общи условия

Активация на акаунт