Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 50 164
  • 881
  •   1
Отговори
# 600
Да ,прави сте и аз смятах да се мажа,чак след 3-4 дни . Имам много дълбоки назобиални бръчки и много съжалявам ,че не съм почнала по-отрано да го ползвам ,но както се казва - ”Никога не е късно “

# 601
За тях може да помогне малко филър. Третиноина няма да ги оправи, но двете неща комбинирани могат да имат много добър ефект.

# 602
Да ,прави сте и аз смятах да се мажа,чак след 3-4 дни . Имам много дълбоки назобиални бръчки и много съжалявам ,че не съм почнала по-отрано да го ползвам ,но както се казва - ”Никога не е късно “
По-напред съм постнала едно клипче, на английски е обаче.Жената си казва, че бръчките не изчезват.Подобрява се тургура на кожата.При някои явно, финни линии изчезват.И аз се надявах, че гневните ми ще се стопят,  ама надали с третиноин това ще се случи Simple Smile

# 603
Имаше един клип в YouTube на hotandflashy, в който сравнява кожата си преди започване на третиноин и няколко години по-късно. По спомен, определено имаше заличаване на бръчки. Тя е започнала доста късно, мисля на 50г.
Редакция: открих сайта, но има и клип, в който споделя своя опит.
https://www.hotandflashy.com/5-year-retin-a-results-before-after … nkles-anti-aging/

# 604
Да ама тя прави/правила е и доста други процедури като лазери, ботокс, филъри та не е много меродавна.

# 605
Да ама тя прави/правила е и доста други процедури като лазери, ботокс, филъри та не е много меродавна.
Жалко, наистина не помня подробности, а ми се бяха набили в паметта разликите преди и след трета. Доста клипове изгледах тогава, както и на Dr. Dray, dr. Bunting и още знайни и незнайни ютюбъри.

# 606
kratos84, ако е сериозно положението, няма серум или крем, който да изглади назолабиалните. Сложи филър, дискретно. Аз още нямам, но сигурно ще се наложи в някакъв момент.

# 607
Миоки, ти успя ли да разбереш разликата при кремчетата на Авен и СераВе в клипчето, което сподели онзи ден.
И те ли са с недоказан ефект и могат ли да СВ сравняват с акнелиз и аирол.
Доста се оплитам в разликите между различните съставки

# 608
Авен е с ретинал. Ретинал е форма на вит.А който изисква едно ензимно превръщане в кожата до ретиноидна киселина, за която имаме рецептори и която се свързва с тези рецептори.

Сера Ве е с ретинол. Ретинол изисква две превръщания.
Както можеш да се досетиш, при тези превръщания има "загуба" и реално до рецепторите достига много по-малка концентрация или количество ретиноидна киселина отколкото от третинои, който е реално ретиноидна киселина и не изисква участие на ензими, за да се свърже с рецепторите.

Не могат да се сравняват с третиноин, защото това означава да сварняваме ябълки с круши. Но, това не значи че ретинол или ретинал няма да имат добър ефект при някои кожи. Плюс е, че рисковете от раздразнения са по-малки, но и резултатите не мисля, че могат да се сравняват. Освен всичко друго, много зависи и каква концентрация на съответното активно вещество е вложено във всеки отделен крем. Докато при третиноин е сигурно - обозначено е на опаковката, в козметичните продукти, само може да гадаеш.

# 609
Може да пробваш дефламола върху третиноина, така ще намалиш трансепидермалната загуба на вода през ноща което ще доведе до по-малко белене и раздразнение.

Едно добро видео за ретинолите. За съжаление само на английски.
https://www.youtube.com/watch?v=dQx48Yy75rs
След, като затихна раздразнението,  минах на сквалан и айрол след него.Ще чакам да видя как ще е пак.Иначе, кремчето на Ла рош помага, мисля.А без хиалуронова киселина, сутрин, преди всичко друго, ми е кофти. И пак, индивидуално е.Хубаво е, че се споделя, човек може да опита нещо друго.

# 610
Това е и целта на темата, да споделяме трикове за справяне с раздразнението и беленето, което се случва почти при всички ни, а също и ефект от ретиноидите.
Не на всички всеки продукт или начин на използване на продукт/и ще действа еднакво и най-сигурно е да се пробва.

# 611
Гледах и аз няколко клипчета,на момичета които са започнали да го ползват на 23 години и след 12-13 годишно ползване наистина нямат бръчки ,даже кожите им изглеждат ,толкова гладки ,че изглежда че имат филъри . Но да, най-вероятно има някакво заглаждане ,след като вече са излезли самите бръчки ,но чак да се заличат едвали .  Правя си едни експерименти на кожата ,ако имам ефект за назобиалните ще пиша по-подробно тук ,какво точно правя освен ,че почвам да ползвам Аирол Grinning

# 612
Нормално е като се започне по-рано да има по-добри резултати. Много по-лесно е да се поддържа, отколкото да се поправя Simple Smile
За това казвам, че ме е яд, че не открих трета когато бях на 30, ама съдба.

# 613
Аз имах изразени назолабиални преди 4-5 години, които страшно ме дразнеха. При мен е генетично, майка ми е така, още от млада си я спомням с линиите около устата. Никъде другаде нямах и все още нямам бръчки, само назолабиалните. Много променят лицето, придават един тъжен и състарен вид.

Аз слагах филър в тях 3 пъти. Първия път глътнаха по един мл на страна. Втория път един мл стигна за двете, а последния път, който беше преди повече от две години лекарят едва-едва ме убоде и каза, че от повече просто няма нужда. Оттогава не са мръднали грам. Готова съм да сложа веднага само да забележа промяна, ненавиждам ги направо, но нямам никаква нужда.

Мажа с третиноин редовно и отвреме-навреме правя упражнения за лице като наблягам на тези за назолабиалните. Също лекарят,  обясни, че техниката й на поставяне на филър спомага стимулирането на колаген в тази зона. Тогава ми се стори ала-бала и търговски трик, обаче ефект виждам огромен. Предполагам, че е комбинация от всичко, но го има и е поразителен. Сега изглеждам в пъти по-добре отколкото преди 5 години да речем.

Когато отидох за филър вече мажех с третиноин от около две години. Нямаше ефект върху назолабиалните, но моите както казах бяха дълбоки и си бяха там отпреди да започна да ползвам третиноин. Може би, ако бях започнала на 25 например щеше да е различно положението.

# 614
Споделям още едно много хубаво видео за ретиноидите и митовете около тях

https://www.youtube.com/watch?v=GLfiGlnwdhk

Общи условия

Активация на акаунт