Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 50 128
  • 881
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте! Включвам се и си признавам, че не съм изчела цялата тема, камо ли предните 5. Искам да попитам откъде се сдобивате с третиноин (доколкото знам го няма в България)?

# 721
Здравейте! Включвам се и си признавам, че не съм изчела цялата тема, камо ли предните 5. Искам да попитам откъде се сдобивате с третиноин (доколкото знам го няма в България)?
Здравей!Има крем Аирол,който е с 0.05 % третиноин от базар.бг или олх.
Има кремове и с по-малка и по голяма концентрация,но тях мисля,че ги поръчват от чуждестранни сайтове.

# 722
Гърция - Airol (някой от базарите или директно от аптека в страната), Турция - Acnelyse (някой от базарите или директно от аптека в страната), онлайн от аптеки в Индия и Малайзия (доставките до България са малко под въпрос) или Малта - доставят до Бг, но много са му качили цената и доставката е солена.

# 723
Без да е реклама, но от Гугъл ми излезе този сайт. Някой има ли опит с него? Как Ви се струва цената? Не знам дали бих се доверила на OLX, bazar и т.н.

# 724
Без да е реклама, но от Гугъл ми излезе този сайт. Някой има ли опит с него? Как Ви се струва цената? Не знам дали бих се доверила на OLX, bazar и т.н.

Лично мнение, но аз не бих започнала с тази концентрация. Иначе вероятно сайтът е също толкова сигурен, колкото OLX и т.н. - т.е. сигурен е, защото това така или иначе са евтини продукти, които едва ли има смисъл да се фалшифицират. По-лесно е да се внесат и да се препродават с надценка.

Това е сайтът, от който започнах с 0.025%
https://rejuvaglowme.com/shop/

За жалост, са скъпи и няма безплатна доставка над някаква сума. Вариант е Аирола 0.05 или доставка от Турция на някаква по-ниска концентрация.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 21:26 от Vapor

# 725
На мнението на Vapor съм. Всички зареждат от едно и също място - аптеки в Гърция/Турция.

Аирол в Гърция е 3 евро тубичката, турския не съм сигурна колко, една приятелка ми донесе преди година и нещо - две за 8лв тубичката след превалутирането.
Аз сега съм с абонамент, който предлагат тук (UK) и ми излиза 23 паунда удоволствието (тубичка от 15гр). Не знам как точно го пълнят в техните опаковки. Щеше ми се да имам 0,1% фармацефтичен, защото абонаментния ми се струва слаб, все едно не е 0,1% и мислех да си поръчам от Индия, но не приемат плащане с карта в момента, а имам доста тубички Аирол донесени ми от сестра ми, която ходи на почивка в Гърция, та се отказах от поръчки за сега. Реших, че след 3 години редовна употреба, две от които 0,1%, вече съм във фаза поддръжка и мога да редувам абонаментния с Аирол.

# 726
На мнението на Vapor съм. Всички зареждат от едно и също място - аптеки в Гърция/Турция.

Аирол в Гърция е 3 евро тубичката, турския не съм сигурна колко, една приятелка ми донесе преди година и нещо - две за 8лв тубичката след превалутирането.
Аз сега съм с абонамент, който предлагат тук (UK) и ми излиза 23 паунда удоволствието (тубичка от 15гр). Не знам как точно го пълнят в техните опаковки. Щеше ми се да имам 0,1% фармацефтичен, защото абонаментния ми се струва слаб, все едно не е 0,1% и мислех да си поръчам от Индия, но не приемат плащане с карта в момента, а имам доста тубички Аирол донесени ми от сестра ми, която ходи на почивка в Гърция, та се отказах от поръчки за сега. Реших, че след 3 години редовна употреба, две от които 0,1%, вече съм във фаза поддръжка и мога да редувам абонаментния с Аирол.
Миоки, а поддръжката в какво се състои?По-рядко мазане или....

# 727
Ами имам предвид по-скоро, че не очаквам повече подобрения в състоянието на кожата, само поддържане на текущото, без влошаване.
На много места твърдят, че след като постигнеш едно ниво и няма на къде повече, може или да се маже по-рядко, или по-ниска концентрация, защото в дългосрочен план, резултатите от по-ниска концентрация са същите като от по-високата, само дето с по-високата се постига за по-кратко време, но за сметка на повишения риск от раздразнения.
Надявам се звуча разбираемо.

# 728
Ами имам предвид по-скоро, че не очаквам повече подобрения в състоянието на кожата, само поддържане на текущото, без влошаване.
На много места твърдят, че след като постигнеш едно ниво и няма на къде повече, може или да се маже по-рядко, или по-ниска концентрация, защото в дългосрочен план, резултатите от по-ниска концентрация са същите като от по-високата, само дето с по-високата се постига за по-кратко време, но за сметка на повишения риск от раздразнения.
Надявам се звуча разбираемо.
Да,благодаря!

# 729
И аз да се оплача, че покрай Ковид ситуацията си загубих индийския доставчик. Два пъти им писах за поръчка и отговор няма. А поръчвах оттам от години.Тубичката беше 8 долара с безплатна доставка. За сравнение при нас с рецепта е $70. Много съм притеснена, трудно се намират онлайн доставчици.

# 730
Да, голям проблем взе да става набавянето. И цените започнаха да качват откакто стана много популярен. Triumph

# 731
Във фейсбук има  групи "Лекарства и стоки от Турция" и "Лекарства в Турция" и  услужливи хора приемат поръчка и доставка  на Акнелиз за България.Цената на Акнелиз 0,1% е 20 лева

# 732
Аз ползвам Retirides от Испания. Има го с концентрация 0.025, 0.5 и 1%. Продава се свободно в аптеките.
30 ml струва около 15€. Има приятна лека текстура, леко омазнява и поради тази причина не се налага да ползвам друг крем след него.
На цена излиза колкото Аирола, защото той е 20 лв. (без доставката по Еконт), но е 20 ml.
От Аирола върви и по-голямо количество, защото трудно се нанася, докато Retirides се нанася леко и някакси по-обилно. (И ароматът му е много приятен)
Акнелиз и този от Индия не съм пробвала, но така или иначе Retirides-а много ми допада и ми понася добре.

# 733
Кога за последно купува Retirides? От онлайн аптеката, от която аз съм поръчвала, цената скочи с 10 евро от педи година-две и вече е 26 евро Triumph да не говорим, че и доставката е солена и излиза дявол на магаре.

# 734
  • Чукарландия
Ако живееш в Испания, Ретиридес да си вземаш е ок. Иначе с доставки и т.н. много се оскъпява.
За тези, които са ползвали Аирол и Акнелиз, може ли да ги сравните? Кой от двата е по-добър, в смисъл по-малко агресивен? В момента съм с Аирол, но могат да ми донесат Акнелиз от Турция, та се чудя?!? 🤗

Общи условия

Активация на акаунт