Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 50 099
  • 881
  •   1
Отговори
# 750
Благодаря, Миоки!
Хора с Хашимото може би е добре да направят собствено проучване.

Аз бях спряла лятото. Въпреки мазането с 50ти фактор и носенето на шапки, в лице съм почерняла. Мисля пак да започна есента.

# 751
Да, винаги е препоръчително човек сам да си проучи според неговото здравословно състояние и притеснения. Аз го ползвам ежедневно вече трета година, за сега нямам повод за притеснение което не значи, че при всеки ще е така.

# 752
  • волно калдъръмче
Тъй като кремът се разнася трудно, може ли да се използва някакво масло за лице или е по-добре да си помогнеш с вода?

# 753
Вода май не е препоръчително. Твърди се, че нанасянето на влажна кожа увеличава рискът от раздразнение. Аз масло не съм пробвала, нопрактикувам следната техника: изстисквам количеството коетоще ползвам и го мацвам на многобройни точки по лицето и след това размазвам. Така се нанася по-равномерно и не изсъхва бързо преди да го размажа.

# 754
Аз съм почти година на третиноин от турския0.1 % , само няколко месеца ми беше адаптацията. От месеци съм на всяка вечер+ че ползвам и витамин Ц сутрините, есенции и тоници с киселини, през вечер млечна киселина(започнах с 5%, сега съм на 10%),поне веднъж седмично си правя и от червения пилинг на Ординари. Нищо не ми се бели и съм много щастлива.Въвеждах всичко плавно.

# 755
Здравейте на всички Simple Smile

Чета ви от доста време, но не съм писала тук.

Кажете ми, моля, аирол добро средство ли е срещу непубертетски пъпки и акне. Излизат ми често такива, имам разни пигментации ... Sad
Чета, че някои дами тук са много доволни именно в борбата с тези проблеми. Чета също мнения, че не е добре да се започва в прекалено разнна възраст.

Аз съм на 27 и кожата ми е по-скоро суха/дехидратирана и проблема/ склонна към пъпки, пори и несъвършенства.

Ще съм благодарна на всякакви съвети Simple Smile

# 756
Действа на акне, да и 27 не е прекалено рано, щом има проблем. Няма такова нещо като прекалено ранна възраст при наличие на симптоми, които биха могли да бъдат адресирани.
Аз препоръчвам обаче и преразглеждане на храненето и може би ликвидирането на някои вредни за добрия вид на кожата като пушене, алкохол, захар.

# 757
Захар не приемам, освен в храните, които имат естествено такава.

Пушенето нямам намерение да го спра (не ме линчувайте).

Алкохол пия рядко и се ограничавам до една или няколко чаши вино Simple Smile

# 758
Скрит текст:
Да ти кажа за пушенето и аз бях така. Сега съжалявам, че не го направих за постоянно когато бях бременна и от миризма на тютюнев дим ми се повдижаше Simple Smile Поне обмисли вариант електронна цигара. Ти си знаеш де, аз само съвет от препатило ти давам, нямам намерение да линчувам никого  Wink

Ако решиш да пробваш трет, приготви се за потенциално влошаване на акнето, преди да започне да ти се изчиства кожата. Може и да не се случи, но да имаш едно на ум. Използването на слънцезащита - задължително. Порите няма да ти свие, поне не значително, но на пъпките е много вероятно да се отрази благотворно.

# 759
Джоли, аз точно заради акне в по-зряла възраст започнах третиноин. Много зле бях. Осма година започвам с третиноина, няма и следа от пъпки. Ако някоя се покаже, намазвам веднъж и до сутринта се е прибрала.

При мен нямаше влошаване първоначално, но аз бях толкова зле, че повече нямаше накъде.

Всяка вечер мажа, 0.1%, не правя паузи, не слагам кремове, серуми,  масла нито под нито върху третиноина. Намазан на чиста суха кожа ми действа най-добре. Аз мажа дебело, не го пестя, също слагам и върху очния контур.

# 760
Благодаря ви, поръчвам и каквото сабя покаже! Ще пиша ъпдейт след време, дано положителен Simple Smile

# 761
  • Чукарландия
Благодаря ви, поръчвам и каквото сабя покаже! Ще пиша ъпдейт след време, дано положителен Simple Smile

Нали знаеш, започваш с ниска концентрация (0.025 %) и плавно преминаваш към по-висока. Както и постепенно въвеждане, не бързай! Да не стане така, вместо да изпишем вежди, да избодем очи! 🤗😉😘

# 762
Аз въвеждам третиноин от около месец.От тази седмица започнах да мажа през ден и наблюдавам как ми се отразява. Засега даже и не мажа с хидратиращ крем,иначе сутрин ми мазнее лицето.Най-вероятно като мина на всекидневно мазане ще ми се наложи да хидратирам.Преди два дена обаче ми откриха хиперфункция на щитовидната жлеза, която съм имала поне от 5 години според лекаря,но нямах никакви симптоми.Във вторник съм на преглед и ще го попитам дали пречи, че се мажа с третиноин и ще ви кажа.

# 763
  • където си пожелая...даааа...
Аз въвеждам третиноин от около месец.От тази седмица започнах да мажа през ден и наблюдавам как ми се отразява. Засега даже и не мажа с хидратиращ крем,иначе сутрин ми мазнее лицето.Най-вероятно като мина на всекидневно мазане ще ми се наложи да хидратирам.Преди два дена обаче ми откриха хиперфункция на щитовидната жлеза, която съм имала поне от 5 години според лекаря,но нямах никакви симптоми.Във вторник съм на преглед и ще го попитам дали пречи, че се мажа с третиноин и ще ви кажа.
Да, пишете, моля Ви, че аз точно заради Хашимото не смея да мажа нищо, само ви чета... а така ми се иска...

# 764
  • Чукарландия
Не мисля, че третиноина прониква чак толкова надълбоко, за да разбърква хормони, но не съм лекар. Хубаво е да чуем мнение на специалист, който трябва да се абстрахира от факта, за какво го ползваме ние и да даде адекватно мнение.

Общи условия

Активация на акаунт