Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 50 085
  • 881
  •   1
Отговори
# 780
Аз съм трета година на третиноин. 8 години го ползва Babri Simple Smile

Иначе за започването и спирането. Ако се ползва известно време и след това се спре, кожата просто се връща в нормалното си състояние като бързина на обновяване на клетките и скорост на стареене. Няма да стане по-зле от преди, при еднакви други условия, просто се нормализират жизнените процеси на кожата при липсата на допълнителния стимул за обновяване.

Ако искаш до живот да изпитваш ефекта, трябва да го ползваш до живот - това е. Така е с всичко. 

Експигмент е съвсем друг продукт. Това е крем с активна съставка хидрохинон за избелване на пигментни петна и няма противостареещ ефект. Блокира производството на меланин, докато третиноиновите препарати действат на скоростта на обновяване на клетките на кожата и избелващия ефект от тях е на база излющване и обновяване.

# 781
Аз мажа лице, около очи, шия, деколте, опкото на дланите Simple Smile  Нямах раздразнения в адаптационния период.
А растителни масла ( PUFA) махнах преди повече от година.  Хапването им, освен че е вредно за тялото, подпомага и стареенето и образуването на петна по кожата.

# 782
  • волно калдъръмче
Излющвате ли кожата с пилинг, или я оставяте да падне сама?

# 783
Аз само под душа с пръсти. Не ползвам продукти.

# 784
Втори коментар от мен за темата - поръчах си аирол 0.5% от олх, имаше и акнелиз, но с 1 %. Поръчах и хубава слънце-защита на Филорга. Мисля да комбинирам с каквото имам като хидратация. Имам и някакво евтино кремче за черни дни и шипково масло, като от второто съм много доволна. А ако загрубее работата ще прибегна и до вазелин. Благодаря ви момичета най малкото за зарибяването. Дано имам някакви резултати като на първо време ще боря черни точки и пори. Бръчки нямам все още, но не пречи. Но вижте петна имам много. Като цяло не ме дразнят, само лятото се пигментират и късна есен избледняват тотално.

# 785
При мен върху черните точки имаше доста бърз ефект. Това е единственото мазило което успя да ги премахне на 100%. Сигурно ако го бях открила преди 20 години, може и да нямах такива големи и разширени пори цял живот Triumph

# 786
От днес вече официално и аз при Вас.
Скрит текст:
Довечера почвам. Главно ще боря 2 хоризонтални линии на челото. До колкото знам, бавно и по малко? Интересно ми е как е като консистенция... Дали е мазен и се нанася лесно, или е по-сух и труден за размазване... Трябва ли да има крем под него, или направо на почистена кожа?

# 787
Моят Акнелиз е явно със стара опаковка. Ако не са му сменили и консистенцията - попива бързо, но не е много сух. Не е и мазен. 
В началото не слагах крем под трета, сега вече слагам Бепантен, но него си го ползвам винаги след измиване на лицето, че ми се изсушава и опъва доста след почистване, а е "тънък" и не утежнява кожата.

Индивидуално е за хидратиращите, трябва да се пробва.

# 788
Момичета, днес отварям арола и от повече от половината опаковка изтече  някаква течност. Кремът вътре е по-скоро сух, жълтеникав. Нормално ли е това?

# 789
Ако е изтекла само течност, с други думи кремът изглежда разслоен - не е нормално. Нормално е като го отвориш да изтече част, но не трябва да е разслоен. Иначе кремът е жалт, да. Ако може да снимаш, бих могла да кажа по-категорично.
Твърде вероятно е да не е съхраняван правилно (бил е на горещо). На мен ми се случи с един хидрохинон. Наложи се да го изхвърля. Не е хич готино.

# 790
Привет от мен! Включвам се с малко пресни отзиви от айрола.

Поръчах моя от някаква обява из интернет и дойде съвсем читав, запечатан. Нямам никакви забележки Simple Smile

Относно самата му употреба - при мен след като го нанеса кожата се усеща изключително пригладена, мека и... суха 😀 не мога да си представя да не сложа поне един хидратиращ продукт отгоре..

Относно как го прилагам - първия път сложих много внимателно и малко, на тънък слой. И до момента така нанасям. Нямах абсолютно никаква реакция, никакво белене, нищичко...

Незабавният ефект, който забелязвам, е изключително мега и гладка кожа, някои пъпки са по-малки и не болезнени. Порите са свити, черните точки на носа май май липсват. Което е повече от добре за едва няколко пъти нанасяне. Знам, че ефект реален се появява чак след месеци мазане. 

За момента слагам през вечер или две, според зависи кога и как съм в къщи и мога. Знам, че някои ще ме нахулят, защото е агресивно за първоначално въвеждане, НО аз имам опит с подобни продукти, отразява се добре на кожата ми (или поне не е зле със сигурност), и съм внимателна и с готовност да разредя при проблем.

Отгоре винаги слагам хидратиращ крем с натурален състав. За мое огромно щастие съвсем случайно открих един БГ бранд, който е.. уау просто!

Та да, това е в общи линии от мен. Интересно ми е кога и дали ще се изчистят пъпките и белезите Simple Smile

И да, нося SPF религиозни през деня 😀

# 791
  • волно калдъръмче
Аз също мажа всеки трети ден. Обелих се яко веднъж след третото мазане.

# 792
Ако е изтекла само течност, с други думи кремът изглежда разслоен - не е нормално. Нормално е като го отвориш да изтече част, но не трябва да е разслоен. Иначе кремът е жалт, да. Ако може да снимаш, бих могла да кажа по-категорично.
Твърде вероятно е да не е съхраняван правилно (бил е на горещо). На мен ми се случи с един хидрохинон. Наложи се да го изхвърля. Не е хич готино.
Да, разслоен е. От къде да си купя нов?

# 793
Този от къде си го взимала? Моят е купуван от аптека в Гърция, аз не съм поръчвала специално Аирол онлайн, но мисля, че има доста момичета тук които са поръчвали от сайтове тип продавалник. Дано да се включи някой.

# 794
В Базар.бг има двама продавачи, аз си взех за 15лв  преди месец от единия, но още не съм отворила опаковката. Доставка със Спиди.
Влезте в сайта и потърсете Айрол, на бг или латиница - не помня и излизат обявите.

Общи условия

Активация на акаунт