Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 51 403
  • 881
  •   1
Отговори
# 435
Какво е това петно? Екземно, тип подкожна пъпка? Дай повече подробности, така от снимката само не е много ясно.

# 436
И аз не разбрах за кое петно е въпроса? За червеното, за кафявото към косата?

# 437
Червеното, мен кафевите петната не ме притесняват толкова. Леко релефно е, не сърби. Снощи изнамерих Адвантан, кортикостероид, та почнах да мажа.
И реших да пробвам ето това https://mblovesskincare.com/2018/11/07/cannabis-oil-revolution-s … n-cbd-oil-review/

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 21:32 от jaspermmm

# 438
  • София
Здравейте дами, Аирол 0,5 подходящ ли е  за стартер?
Никога не съм слагала. Време ми е, даже малко съм изпуснала срока Wink
Какви овлажнители ползвате?

# 439
Здравейте дами, Аирол 0,5 подходящ ли е  за стартер?
Аз започнах направо с него, със суха кожа съм, от две седмици мажа през вечер. Така или иначе, както си пише в началото на темата, се вкарва постепенно. Честно казано, мисля че е съвсем индивидуално и е до кожа. Имам си леко белене, на места се зачервявах, спуканите капилярчета по лицето ми се увеличиха леко. Писано е доста в темата, добре ще е да прочетете.
Към ползващите ретиноин, със сухи кожи - дайте предложения за по-нежен ексфолиант? След всичките продукти, които мацам по лицето си и най-вече слънцезащитните, имам чувството, че веднъж седмично ми е нужно да изчистя кожата си малко по-дълбоко.

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 22:12 от jaspermmm

# 440
  • Варна
deizy13 Аз така и не свикнах с Айрола и го прекратих поне за сега. Минавам на натурална козметика без алкохол, парабени и др. гадории, които слагат в стандартната козметика, веднага щом приключа с Вече съм на 3та опаковка и много добре се отрази на кожата ми, значително намали пигментацията и мимическите ми бръчици, сега остава само да възвърна овала на лицето си, но ще заложа изцяло на корейска козметика. Сега чакам един корейски серум с над 80% слуз от черен охлюв. Лятото не е добра идея според мен да се започва с Айрол, цяла зима се мъчих с него и наскоро го спрях  окончателно, а кожата ми е смесена и чувствителна, но всеки сам преценява за себе си. Успех!

# 441
Здравейте дами, Аирол 0,5 подходящ ли е  за стартер?
Няма проблеми да се започне с Аирол, той е 0,05% - следна по сила концентрация.

Аз започнах третиноин лятото и не съм имала никакви проблеми. Трябва си по-сериозно пазене от слънцето през цялата година и още повече при ползването на трет, така че намирането на подходящ и ползването редовно на слънцезащитен за лицето е изключително важно. Едно, че предпазва новата кожа от увреждане и второ, намалява рискът, това което трета е подобрил, слънцето да съсипе.
И да, постепеното въвеждане също е едно от важните неща. Препаратът не е шега работа и трябва да се подхожда към него с уважение образно казано.

# 442
Аз мажа с Аирол от зимата, но не виждам никаква разлика. Не съм получавала белене на кожата. Със суха и тънка кожа съм.
Първо слагам крем за лице, изчаквам и после трета. Надявам се, че не е грешно.
Иначе много бързо ми попива трета.

# 443
Какво значение има,че бързо попива трета?
Аз го слагам в обратен ред.

# 444
Не мога да го размажа и трябва да сложа голямо количество.
Ако така слагам около 1,5-2 грахови зърна върху лицето, ако е без крем отдолу, ще трябва да слагам поне тройно повече.

# 445
Дам, малко е сух Аирола.
Липсата на белене или раздразнение, не е показател за неефективност на крема, а видим ефект се наблюдава след 6-тия месец, редовно мазане, в повечето случаи. Не е вълшебен все пак Simple Smile  но за това пък прави това което "обещава" за разлика от шумно рекламирани измишльотини като голяма част от бялата козметика с имаща претенции за невероятен противостареещ ефект.

# 446
А ок ли е да го мажа след крем?
Може би имам леко изравняване на тена и кожата е леко по-плътна.

# 447
Писах и в другата тема за ординари, но и тук да попитам
Някой по-запознат може ли да разтълкува разликата между ретинол и ретиноид.

Granactive Retinoid 2% Emulsion (Moderate Strength, No Irritation)
Granactive Retinoid 2% in Squalane (Moderate Strength, No Irritation)
Granactive Retinoid 5% in Squalane (High Strength, No to Low Irritation)
Retinol 0.2% in Squalane (Low Strength, Moderate Irritation)
Retinol 0.5% in Squalane (Moderate Strength, High Irritation)
Retinol 1% in Squalane (High Strength, Very High Irritation)

# 448
Да, няма никакъв проблем, това не се отразява на ефективността също, до колкото съм чела.

Аз винаги съм слагала нещо отдолу - я крем, я серум. Само гледай да не е с активни съставки като вит.Ц или киселини например или ако решиш да е такъв, първо проба и внимателно, но чесно казано, не си заслужава. Третиноин е достатъчно силен и ефективен продукт. Сега винаги има и изключения разбира се, за това който е решил, да внимава да не извади очи вместо да изпише вежди.

А и също ако ползваш масла за лице, върху трета, не под него, кремове обаче може.

dani-ela-80, ретинол е това което евентуално би имало ефект, това е доказаната съставка, гранактивите са под въпрос - няма достатъчно научни и експериментални изследвания, доказващи че има противостареещ ефект, макар че на мен емулсията ми хареса в комбинация с млечната им киселина. Само тя е тип серум и не е в масло.

Общо взето, ако си с чувствителна кожа, започни с някой от по-слабите проценти, но не очаквай чудеса от към ефект. Това не значи, че няма да ти се отразят добре де, но трябва да пробваш. Няма универсална рецепта.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 11:23 от Миоки

# 449
Да, няма никакъв проблем, това не се отразява на ефективността също, до колкото съм чела.

Аз винаги съм слагала нещо отдолу - я крем, я серум. Само гледай да не е с активни съставки като вит.Ц или киселини например или ако решиш да е такъв, първо проба и внимателно, но чесно казано, не си заслужава. Третиноин е достатъчно силен и ефективен продукт. Сега винаги има и изключения разбира се, за това който е решил, да внимава да не извади очи вместо да изпише вежди.

А и също ако ползваш масла за лице, върху трета, не под него, кремове обаче може.

dani-ela-80, ретинол е това което евентуално би имало ефект, това е доказаната съставка, гранактивите са под въпрос - няма достатъчно научни и експериментални изследвания, доказващи че има противостареещ ефект, макар че на мен емулсията ми хареса в комбинация с млечната им киселина. Само тя е тип серум и не е в масло.

Общо взето, ако си с чувствителна кожа, започни с някой от по-слабите проценти, но не очаквай чудеса от към ефект. Това не значи, че няма да ти се отразят добре де, но трябва да пробваш. Няма универсална рецепта.

Ще довърша вече втора опаковка от емулсията (никакво дразнения не усещам, не съм с чувствителна кожа) и ми се щеше за есента да си взема нещо по-силно, все пак навършвам 40 години и трябва да взема навременни мерки.

Общи условия

Активация на акаунт