Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 51 282
  • 881
  •   1
Отговори
# 510
Аз използвам корейско масло за първа стъпка -Heimish. Използвала съм и това на The Body Shop - също съм доволна. За втора стъпка в момента използвам Hydrating Cleanser-а на CeraVe, който е много щадящ и не изсушава, но и не почивства достатъчно добре сам по себе си, ако има нанесени продукти, които трябва да се отмият. Сутрин си използвам само него и е ок.

# 511
Аз ползвам за почистване на грим маслото за деца от ЛИДЛ - тяхната марка "Лупилу". С едно фламинго е. За разлика от "Бочко", "Джонсън" и други става и за очи, разтваря спирала безотказно и не люти на очите. Под душа го ползвам. Понякога минавам с тампон мицеларна вода, понякога - не. След това гел за лице на "Балеа Мед". Много лек и нежен, непресушаващ и недразнещ.

# 512
Аз съм с La Roche-Posay Toleriane измиващ крем.

# 513
  • Чукарландия
За измиване ползвам гела на Uriage :

https://remedium.bg/cleansers/uriage-ds-regulating-foaming-gel-i … d-skin-150ml.html

Също и този на A-Derma:

https://remedium.bg/dry-skin/a-derma-exomega-emollient-gel-200.html

Доволна съм. Не пресушават, не дразнят, не опъват кожата на лицето ми.

# 514
Аз ползвам мицеларната вода и пяната на Филорга, понякога и на Виши или друга аптечна марка... Олио така и не ми хареса да ползвам за измиване...

Daisy^Slava, благодаря за отговора...
Има едни корейски пяни за измиване, дали измиват добре и дали миришат приятно? Че на някои корейски неща не им понасям миризмата... Smile

# 515
  • Варна
Влизам да похваля серумът на Revolution с шипково масло и 0,5 ретинол. Много добре ми действа на кожата.
Колко пъти седмично го ползваш, предполагам не е 2 пъти на ден както е дадено в описанието на продукта и концентрацията серум ли е или е с консистенция на олио?

# 516
Влизам да похваля серумът на Revolution с шипково масло и 0,5 ретинол. Много добре ми действа на кожата.
Колко пъти седмично го ползваш, предполагам не е 2 пъти на ден както е дадено в описанието на продукта и концентрацията серум ли е или е с консистенция на олио?
Ползвам го от скоро, мажа 2-3 пъти седмично /вечер/. Консистенцията е на олио.
При въвеждане на ретинол е добре да започнеш да въвеждаш постепенно продукта - първо през ден /например/ и след това всеки ден.

# 517
  • Варна
Ползвам го от скоро, мажа 2-3 пъти седмично /вечер/. Консистенцията е на олио.
При въвеждане на ретинол е добре да започнеш да въвеждаш постепенно продукта - първо през ден /например/ и след това всеки ден.
Благодаря за отговора, аз се загледах в този от 2% на марката и след като цяла зима се мъчих да свикна с Айрол, но не можах и сега търся алтернатива, която работи, но не и олио. Ползвала съм концентрата на Дермафюжър,  ефект нямаше освен отличната му хидратация и до там

# 518
Здравейте,
Чета подробно предишните теми и ви благодаря за споделеното!
Какъв гел или пяна за измиване ползвате? Разбирам, че съвместно с трета използваната козметика е желателно да е максимално изчистена от активни съставки. А също и тези от вас които ползват двустепенно почистване - какъв крем или масло употребявате като първа стъпка?
Аз си взех гел за интимна хигиена на Фитокод. Ползвам го за лицето си - https://www.phytocode.bg/produkti/kozmetika-za-lice-tqlo-seriq-l … na-higiena-detail

# 519
Здравейте! Попитах и в темата за Ordinary, но предполагам в тази тема също бихте могли да ми дадете съвет за комбинирането на третиноин с други продукти.
На 25 години съм. Кожата ми е смесена, акнеична,с лесно подпушващи се и широки пори. Имам и белези от акне (атрофични), които непрекъснато се увеличават и като брой и като дълбочина.. Sad Правила съм една процедура фракселен лазер,от който имах леко подобрение. Пъпките и образуването на комедони обаче не спира, а от там и белезите. Затова за сега спирам с лазерите и се опитвам да намеря моята рутина с третиноин. Той ми е препоръчан от дерматолог (първоначално беше Епидуо гел, но страшно много се зачервявам и беля)  В момента използвам третиноин 0,5% от Турция  , 2 до 3 пъти седмично. От него кожата ми е много по-добре ,отколкото с Аирол. (Даже започвам да се чудя дали върши същата работа, тъй като процента третиноин е същия, а нямам почти никакво белене)
Редувам с  киселини - Скинорен (азалаинова 20%), Sebium Serum Bioderma (АHA ).От киселините виждам много добър ефект. Хидратирам с Bioderma Hydrabio или хидратиращия крем на Дъглас. Слънцезащита ежедневно -Аvene 50spf fluid. Бих искала да пробвам киселините на Ординери и се чудя между млечната и гликоловия пилинг. За хидратация се чудя дали би могло да се добави хиалурона на Ординери.
Идеята ми с киселините е, че те излющват повърностния слой на кожата и намаляват образуването на затворени комедони.
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост.

Здравейте,
Аз съм със сходна съдба като bonbonnika, само че съм на 38г. Правила съм два лазера и какво ли не.....ефект нула и върху пъпките и върху белезите. Минала съм през всички изследвания, препарати, методи, лекари....... Натрупах голям опит в тази област. Така или иначе това е за друга тема.
Ползвах скинорен повече от 2г. Сега ползвам Епидуо (предписан ми е от дерматолог). Имам белене от него и често правя почивки, та положението някак се търпи.
Искам да пробвам Airol, най-вече срещу признаците на стареене на кожата.

Изчетох темата, но не разбрах едно нещо:
Защо третиноина може да се комбинира със скинорен, след като и двата препарата могат да предизвикат белене на кожата, а комбинацията от двата - съвсем? Нали е задължително да се ползват продукти, които хидратират, омекотяват....за да се намали агресивното действие върху кожата, а скинорена има точно обратния ефект, заради азелаиновата киселина.

За зоната около очите: има мнения да се избягва тази зона (или поне горния клепач). Някои мажат и околоочния контур. Кое е правилното?
Благодаря!

# 520
Третиноин може да се комбинира със скинорен, ако се цели адресирането на конкретен проблем като пигментни петна например или акне. По-често не е добре обаче, да се въвеждат едновременно или да се ползват заедно, ако комбинацията предизвиква силно раздразнение или пък не е предписано специална схема от дерматолог с някаква цел.
Просто има ситуации, в които е ОК и такива, в които не е. Преценката е за контретната кожа и състояние.

Няма задължително използване или неизползване в козметиката, всичко зависи от кожата, състоянието ѝ и проблемите които се адресират - това е. Има само пожелателен характер и пак е според-зависи.

Зоната около очите аз мажа. Не мажа целия горен клепач обаче, само по костта на очната ябълка слагам.

# 521
Благодаря за бързия и компетентен отговор, Миоки! По-нататък ще споделям опит.

# 522
Moonsand, прочетох ти поста и се припознах в него. Точно на 37-8 бях, когато ми се появи такова страшно и ужасяващо акне, че от кокетна, хубава жена, след която се обръщаха на улицата се превърнах в същество, което не искаше да си подаде носа навън. Не искам да си спомням за този период в моя живот.

Така открих третиноина - сама и от зор. Мен даже не ме е толкова грижа за противобръчковия му ефект. Важното ми е, че държи акнето ми под контрол. Ако го спра - пъпките започват да избиват. Ползвам го непрекъснато вече седем години и доживот ще съм с него. Кожата ми се изчисти, всякакви неравности и петна изчезнаха. Започнах директно ежедневно мазане с 0.1% и досега съм така. Имам и рецепта от моя лекар, която сама си поисках след като по негова препоръка преди това бях измазала десет други крема и пих един месец два антибиотика с нулев ефект. Аз предпочитам обаче да един гел, който поръчвам от Индия, установих че той ми действа най-добре.

Моята кожа е мазна, нечувствителна, по-скоро плътна, без склонност да образува петна. Нямам алергии. И въпреки това не мога да ползвам третиноин с каквото и да било друго киселинно мазило. Не мога да ползвам и серуми с витамин Ц, както и не всички хидратиращи кремове. Ползвам един най-обикновен на Юсерин, силно овлажняващ и един серум на Неострата, който мисля, че ми действа добре. Открих ги през годините по метода проба-грешка. 

Също аз мажа и контура. Нямам дори наченки на пачи крак, нито линии в тази зона, а съм на 45 години. Не знам дали е ген или третиноина има пръст, обаче липсата на бръчки е факт и аз продължавам да си мажа.

# 523
Barbi, благодаря за споделеното. Даде ми надежда, че и при мен може да подейства. Само с третиноин не съм пробвала!
Аз имах акне през пубертета, което ми остави дупки и релефни белези на бузите и около брадичката, но те не са толкова страшни, колкото дежурните 2-3 пъпки, които почти винаги ми оставят дупки. Пробвала съм и да ги изстисквам и да ги оставям да минат сами и пак ми оставят дупки. От пубертета имам по-малко белези, отколкото дупки от годините след това. Кожата ми е плътна, но от толкова много агресивни препарати срещу акне, вече е станала чувствителна и се зачервява и бели от малко.
Например, мажа 2-3 дни Епидуо, после 3-4 дни чакам да се успокои. През това време 2-3 пъпки и след тях 1 дупка. Ужас!
Да те питам, ти кой препарат използваш? В базар.бг намерих Аирол.
Тук доста дами ползват третиноин освен за лице, още за деколте, шия, ръце..... Трябва да въвеждам едно по едно, нали?

# 524
Здравейте,
Някой ползвал ли е Locacid 0,05% cream? Някъде в мрежата имаше инфо, че всъщност е Ayrol 0,05%

Общи условия

Активация на акаунт