Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 51 306
  • 881
  •   1
Отговори
# 495
Искам да ви попитам като запознати с ретинола и произдводните му как намирате тези три крема
https://www.iherb.com/pr/Life-flo-Retinol-A-1-Advanced-Revitaliz … -7-oz-50-ml/29793
https://www.cultbeauty.co.uk/paulas-choice-clinical-1-retinol-tr … ?variant_id=23100
https://www.cultbeauty.co.uk/drunk-elephant-a-passioni-retinol-cream.html
Мисля,че са с еднаква концентрация на ретинол,дали наистина е оправдана високата цена на двата крема,и заслужава ли си да се предпочитат известни марки пред по-неизвестни?

# 496
По повод първия крем, не знам какво е Ретинол А 1%. Това името на крема ли е, концентрацията на ретинола ли е, изобщо ретинол ли е или някакво наименование на ретиноидния компонент, който са вложили. Няма пълен състав и изрично казано каква е активната съставка. Има и етерични масла, които нямат никаква работа върху кожата и са рискови за раздразнения, особено в комбинация с ретиноиди. Аз не бих си го купила.

На Пола ретинола е силен и предизвиква раздразнения, трябва да се въвежда внимателно също като третиноин. Аз започнах с него, но бързо се преориентирах към трет и гоподарих на майка ми, та нямам впечатления от към ефективност.

На Дрънк елефант не съм ползвала продукта и нищо не мога да кажа.

От трите, първия не категорично и в случая мисля, че е оправдана цената на другите два, с оглед на гаранция и качество на продуктите. Друг е въпросът, че цените на "марковите" са ндути сами по себе си (лично мнение).

А и още нещо, стой на страна от ретиноиди в прозрачни опаковки. Този не е ясно прозрачна ли е или вътрешната част е плътна.

# 497
Tretinoin = All-trans retinoic acid

Явно е киселина
А щом твърдите, че не е киселина, обяснете какво е, не просто "медикамент". Медикаменти могат да бъдат всякакъв вид вещества и композиции от такива.

Третиноинът е дериват на витамин А. Използва се за лечение на акне и други кожни заболявания свързани с кератолизата например. Едва ли сте чували за over use-ът на този препарат прочуванията. Можете да прочетете каква е дефиницията за киселина. Ако разбирате и от химия можете и да се поинтересувате от химическата структура на третиноинът. След вашето мнение някоя би си казала, че ползва козметична киселнина... ами, не. Мисля, че имам право на мнение и да опонирам в открит форум. Не се заяждам. Всъщност намеренията ми са съвсем добронамерени. Личното ми мнение макар и консервативно най-вероятно за вас е, че това лекарство трябва да се ползва само по предназначение.

Бабри или там както се казвате, вие сте тази която ме цитира първа. По-спокойно с тона.

# 498
  • Чукарландия
Да предупредя, че не се заяждам. Вижте коя подред тема е. Мислите ли, че не сме прочели, разучили и не знаем какво е "третиноин" и за какво се използва? Тук обсъждаме ползите от употребата му, а те наистина са много. От пет години (а може и повече да са) го ползвам и мога да говоря само суперлативи.
По образование съм
инженер-химик и да, поназнайваме нещичко.
Хубаво е да се прочетат и старите теми. Не сме тук от вчера.

# 499

Явно е киселина
А щом твърдите, че не е киселина, обяснете какво е, не просто "медикамент". Медикаменти могат да бъдат всякакъв вид вещества и композиции от такива.

Третиноинът е дериват на витамин А. Използва се за лечение на акне и други кожни заболявания свързани с кератолизата например. Едва ли сте чували за over use-ът на този препарат прочуванията. Можете да прочетете каква е дефиницията за киселина. Ако разбирате и от химия можете и да се поинтересувате от химическата структура на третиноинът. След вашето мнение някоя би си казала, че ползва козметична киселнина... ами, не. Мисля, че имам право на мнение и да опонирам в открит форум. Не се заяждам. Всъщност намеренията ми са съвсем добронамерени. Личното ми мнение макар и консервативно най-вероятно за вас е, че това лекарство трябва да се ползва само по предназначение.

Бабри или там както се казвате, вие сте тази която ме цитира първа. По-спокойно с тона.
Споделете линкове към проучвания относно прекалената употреба/предозиране с третиоин,моля?

# 500
Това, че е дериват на вит.А го знаем, което не обяснява репликата "не е киселина".
Също така знаем, че имаме рецептори в кожата, с които веществото се свързва директно и не се изисква конвертиране както е при ретинол например. Също така знаем, че за момента, изключая хирургичните процедури, единстветия препарат способен да заличи фини линии, да премахне малки бенки както и кожни лезии с неустановен произход, да премахне милиуми и т.н.  Знаем, че не се препоръчва използването му при бременност, макар че не е доказано със сигурност, че предизвиква увреждане на плода. Все пак, новият живот е най-важен и трябва да се внимава. Знаем, че има висок риск от раздразнения и трябва да се въвежда бавно и внимателно, знаем, че има по-висок риск от раздразнения при наличие на розацея и т.н и т.н.
Доста сме чели.

Изрично се повтаря и порвтаря в темата, че третиноинът не е конвенционална козметика и трябва да се подхожда отговорно към ползването му. Явно не сте си направили труда да прочетете повече от последните няколко мнения?

Никога никъде не съм писала (а и не съм прочела друг списващ тук да го прави), че е козметична киселина, нито съм препоръчвала на някой да я ползва като такава, макар че съм чела и за такъв принцип на използване.

Относно предписването от лекар...
-не навсякъде по света се предписва от лекар.
-често обикновени потребители разбират много повече от употребата на дадено вещество от лекарите, които го предписват.
-от къде знаете, че не ни е предписан от лекар?

Разбира се, че може да опонирате и да изказвате мнение, но би било проява на добро възпитание, ако подхождате към хората като към интелигентни личности, а не като деца, които трябва да бъдат нахокани. Тогава и няма мнението вида се приема като размахване на пръст и да получавате остри реакции.

# 501
  • София
MarilynM, почнах да ти броя пунктоационните грешки, понеже ме подразни тона ти. Ами, хм ... след десетата се отказах. Много са! Имаш много пропуски не само в знанията за трета.... Wink Почерпи от списващите тук, има много какво да се научи. И не нападай така шумно и смело. Уикипедия не е достоверен източник. Hands Thumbsup

# 502
По повод първия крем, не знам какво е Ретинол А 1%. Това името на крема ли е, концентрацията на ретинола ли е, изобщо ретинол ли е или някакво наименование на ретиноидния компонент, който са вложили. Няма пълен състав и изрично казано каква е активната съставка. Има и етерични масла, които нямат никаква работа върху кожата и са рискови за раздразнения, особено в комбинация с ретиноиди. Аз не бих си го купила.

На Пола ретинола е силен и предизвиква раздразнения, трябва да се въвежда внимателно също като третиноин. Аз започнах с него, но бързо се преориентирах към трет и гоподарих на майка ми, та нямам впечатления от към ефективност.

На Дрънк елефант не съм ползвала продукта и нищо не мога да кажа.

От трите, първия не категорично и в случая мисля, че е оправдана цената на другите два, с оглед на гаранция и качество на продуктите. Друг е въпросът, че цените на "марковите" са ндути сами по себе си (лично мнение).

А и още нещо, стой на страна от ретиноиди в прозрачни опаковки. Този не е ясно прозрачна ли е или вътрешната част е плътна.
Благодаря,явно и в козметиката евтиното излиза скъпо.

# 503
Влизам да похваля серумът на Revolution с шипково масло и 0,5 ретинол. Много добре ми действа на кожата.

# 504
Влизам да похваля серумът на Revolution с шипково масло и 0,5 ретинол. Много добре ми действа на кожата.

Кой е серума, може ли линк?

Третиноина в някои страни като Гърция и Испания например е без рецепта. В Америка също масово се ползва при акне и за анти-ейдж ефект против бръчки... Сега друг е въпроса кой как умее да го използва и да извлече ползи от него. Повечето се отказват заради трудното му въвеждане и свръхчувствителност...
Аз си го смесвам с крем и чувствителната ми кожа го приема... Даже сега ми е по-трудно да въведа вит.С, че там с тая маслена консистенция ми е много по-неприятно ползването...
Кажете серум с вит.С дето не е на маслена основа и да върши работа?

# 505

Явно е киселина

Мерилин, или каквато или каквото там си - всъщност ти ме цитира първа. Копира мой пост за да пльоснеш високопарен и надменен коментар директно заявявайки, че списващите тук и ползващите третиноин не сме достатъчно компетентни и информирани за това (цитирам) какво мажем по лицата си.

Пишеш с правописни грешки и на български и на английски, заяждаш се, гледаш на другите отвисоко и с
абсолютно нищо не допринасяш за дискусията.

Нямам намерение да спамя повече, както казах, престани да се обръщаш към мен.

# 506
  • Пловдив

Кой е серума, може ли линк?

Третиноина в някои страни като Гърция и Испания например е без рецепта. В Америка също масово се ползва при акне и за анти-ейдж ефект против бръчки... Сега друг е въпроса кой как умее да го използва и да извлече ползи от него. Повечето се отказват заради трудното му въвеждане и свръхчувствителност...
Аз си го смесвам с крем и чувствителната ми кожа го приема... Даже сега ми е по-трудно да въведа вит.С, че там с тая маслена консистенция ми е много по-неприятно ползването...
Кажете серум с вит.С дето не е на маслена основа и да върши работа?

https://www.notino.bg/revolution-skincare/05-retinol-super-serum … um-protiv-brchki/

Аз намерих това

# 507
Да, същия! За него става дума.

# 508
Лунна пътека,
ползвам JM solution sun stick и за основна слънцезащита, и за подновяване.
Представлява твърдо на вид подобно на восък или шеа вещество в опаковка като голям балсам за устни (ама че обяснение...). При нанасяне се плъзга безпроблемно, не се разтича, не се и събира да стои натрупано или нещо такова.
Иначе съм ползвала в миналото бб крем на "Миша" в червена опаковка. Имаше си защита кремът, но аз напоследък рядко се гримирам, а и съм у дома. Някакси чисто психологически не искам да нанасям нещо оцветено на лицето си.
Иначе от предлаганите в Бг съм ползвала на Сън денс от ДМ и на "Биодерма" Nude touch, обаче от първото ми сълзяха очите, а второто много ми подчертаваше люспите по кожата от третинонина, а и е оцветено.

# 509
Здравейте,
Чета подробно предишните теми и ви благодаря за споделеното!
Какъв гел или пяна за измиване ползвате? Разбирам, че съвместно с трета използваната козметика е желателно да е максимално изчистена от активни съставки. А също и тези от вас които ползват двустепенно почистване - какъв крем или масло употребявате като първа стъпка?

Общи условия

Активация на акаунт