Замисляли ли сте се през кой сезон пиете повече вода? Дали през лятото, или през зимата?
Почти 80% от хората ще отговорят, че приемат по-голямо количество вода през лятото, което е нормално, защото е топло и търсим начин да се разхладим.
Е, сега ще останете изненадани от факта, че пиенето на вода през лятото не е грешка, но организмът ни изисква по-голям прием през зимата.

 Ако през летните месеци трябва да приемаме около литър и половина на ден, то през зимните количеството трябва да е минимум литър и 800 мл или два. Причината за това е, че студеното време нарушава водния баланс в организма и това води до дехидратация. Малко хора знаят за този факт и повечето от нас се опитват да пият повече чайове или други топли напитки, за да се стоплят. Само тези течности обаче няма как да заместят свойствата на водата и да хидратират тялото ни достатъчно.Още едно от разпространените грешни схващания е, че редовното пиене на вода ще повиши кръвното налягане. Това въобще не е така. Водата само преминава през организма ни, а колко от нея ще остане в тялото зависи от количеството сол, което сме поели. Високите количества сол в храната водят до задържането на част от водата, която сме изпили, а това от своя страна – до артериална хипертония. По тази причина много важно е приемът на солени храни да бъде редуциран до минимум.

Водата е неизменна част от здравословното хранене и се изисква дисциплина относно нейния редовен прием. Носете винаги бутилка вода със себе си и пийте през определен интервал. Това е лесно, защото минерална вода „Горна Баня“ е водата, която може да носите навсякъде с вас. Удобните ѝ бутилки са в различни размери от 330 мл до 1.5 л. А за всички спортуващи има и бутилка със спортна капачка, удобна за прием на вода преди, по време и след тренировката.
Ниската ѝ обща минерализация и PH 9.65 правят минерална вода „Горна Баня“ подходяща за ежедневна употреба от деца и възрастни.


Посетете темата "Силата на водата", където имате възможност да спечелите страхотна награда - спортен сак.
Можете да се включите с коментар до 02 януари включително.

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 15:12 от Pедактop