Делене на разходите 50/50.

• 15 230
  • 469
  •   1
Отговори
# 60
Защо не са разпространени в България общите сметки? Не ми се вярва да не са предлагани от банките. Значи заради манталитета, нали? Ами като толкова често се среща общ бюджет, как така не са разпространени... нещо не ми се връзва.

Има, но примерно само един контролира електронното банкиране. По принцип може да си дадете паролите, ама не е идеално. Освен това при един широкопръст да оставиш всички пари на едно място си е риск.

# 61
  • Fort Worth, TX
Ох, майко.Да им имам и семействата.Дали си делят разхода за презерватив, ако ползват като правят секс?Кво става, ако единия е аут по някаква причина и не е успял да задели нещо настрана?Всеки може да се разболее или да остане без работа?Това означава , че другия трябва да поеме и неговата част.За мен това са мизерни и дребнави истории.

# 62
  • София
Аз съм даже по-кардинална от теб: смятам, че семейството го прави семейство общият бюджет, а не децата или подписа в гражданското.

# 63
Верно ли? Няма общ бюджет, няма семейство. Отношенията къде ги редиш по важност?

# 64
Аз така и над десет години в тоя форум не разбрах какво се смята за общ бюджет...

# 65
  • Fort Worth, TX
Аз съм даже по-кардинална от теб: смятам, че семейството го прави семейство общият бюджет, а не децата или подписа в гражданското.
Естествено, че общият бюджет е супер важен.Ние сме с общи сметки.Всеки си има дебита и кредитна  карта.Всичко изкарано отива в едната сметка/чекинг/от нея се покриват кредитни карти и сметки каквото остане отива в другата сметка/сейвинг/.Имали сме случаи мъжа ми остава без работа и аз поемам всичко.Как оцеляват такива семейства не ми е ясно.Та те не могат да разчитат един на друг щом си цепят стотинката и си броят залците.

# 66
И аз единствено в този форум разбирам за делене 50/50. Като добавим и спането по отделно от другата тема, излиза, че най-изгодно е да ч*каш съквартиранта си. Няма нужда от любов и такива посредствени истории от миналия век. Нито роля на мъж/жена.
Не знам защо се приема, че това е Западен модел. Единственият пример от познатите ми, за делене 50/50 и броене кой колко е дал е връзка между българка и арабин... емигранти. Логично, той е стиснат и е свикнал цял живот да няма.

Никой от роднините ми не е по този модел. Никой от приятелите ми. Поне не знам за познатите ми. Излизали сме много двойки на вечеря, организирали сме се за НГ, за други поводи... дойде ли сметката, делят мъжете. Нито една жена не си е платила нейната половина.

Странно ми е да ви чета. Чак вече се чудя, до колко всичко това е вярно.

# 67
Аз така и над десет години в тоя форум не разбрах какво се смята за общ бюджет...
Общо взето, парите на мъжа да са общи.

# 68

Ми не знам. На моя приятелка мъж ѝ държи цялата си заплата тя да оставя в обща каса. Недоволна е, но в името на семейството...

# 69
При плащане на храната 50:50 ,мерите ли порциите да не се мине някой да изяде по-малко?Или тока,ако единия се прибере по-рано от работа на тъмно и студено ли стои?

# 70
Ми аз лично не се чудя - има хора, които смятат, че всички влезли пари трябва да се "залепят", ако може и по-бързичко. Та в някои случаи може да има защо да се прави това. Някои хора имат нерационално отношение към парите.

Иначе знам случай на започнали с обща сметка по американски...и накрая се оказва, че единият яко е отклонявал пари за свои харчове. Щото нали - имаме си доверие и всичко е общо.

# 71
  • Fort Worth, TX

Ми не знам. На моя приятелка мъж ѝ държи цялата си заплата тя да оставя в обща каса. Недоволна е, но в името на семейството...
И тя като иска да си купи нещо от къде взема?Не бърка ли в касата?

# 72
Бюджетът на жената е бюджет на жената,бюджетът на мъжа е семеен бюджет.

# 73
Общо взето, парите на мъжа да са общи.

И аз така подозирах  Simple Smile

Пък ние винаги сме си мислели, че имаме общ бюджет, макар че никога не сме си държали парите на едно място...

# 74
  • Варна
Ех, че сте ама Joy
Няма такова нещо.
При нас така се случва, че аз получавам заплата точно като излязат сметките, съответно плащам абсолютно всичко от-до. Мъжът ми взима всяка седмица и се храним и излизаме с тези пари и общо взето се харчат всички пари за всички. Част от моята заплата се кешира, но пък това са пак пари за семейството. Я за кола, я за ремонт...

Общи условия

Активация на акаунт