Делене на разходите 50/50.

• 15 373
  • 469
  •   1
Отговори
# 180
Различните ситуации не изискват ли различно разпределение, така да се каже. Мъж , който е на по - високо финансово ниво поема ( да не кажа почти цялата ) финансова част . В крайна сметка знае каква жена взима ( има ли - няма ли колкото него ). Ако трябва да си помагат, ами помагат и двамата ! Пак казвам , когато двама се " вземат " очаква се да са запознати един с друг. Ако мъжът няма против да издържа жена си , пък нейните пари за нея ( сам си решава ) не виждам нищо лошо в това. Ако се наложи тя да помага , а отказва , мрънка , каквото и да е , той определено е избрал неподходяща. Делене в буквалния смисъл не го разбирам. Някой спомена за приятелка изгонена със счупен крак ... без коментар. За жилището... Едни мъже ги обвиняват , че не поемат отговорност за децата си след раздяла , други пък ги обвиняват , че подсигуряват къде да живее детето им дори и след раздяла ли ?

# 181
Жилището от родителите какво общо има с издръжката на новото семейство?Не едно,а десет деца да ти се родят не оставаш без жилище.
Кой плаща сметките?

# 182
Кои сметки?На кого?

# 183
Какво значи зависимост? За мен това са девойки, които са се омъжили и родили на 16 години, примерно. Нямат дори средно, а какво остава за висше образование. Може би не са подсигурени и със жилища от родителите си... В този ред на мисли аз съм с висше образование, две жилища и над 10 години стаж в банкови институции. Винаги има къде да се върна на работа. Просто не искам. Засега. Ако някой ден реша да се разделя с мъжа ми, няма какво да ме спре. И сама ще се справя, защото родителите са ми дали добър старт в живота. Т.Е  не се чувствам зависима. Сега си работя само лятото за удоволствие и парите, които спечеля прибавям в общия бюджет. За момента можем да си го позволим. Да е жив и здрав мъжът ми! Но засега няма недоволни от тази ситуация.

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 23:35 от mena805

# 184
Какво значи зависимост? За мен това са девойки, които са се омъжили и родили на 16 години, примерно. Нямат дори средно, а какво остава за висше образование. Може би не са подсигурени и със жилища от родителите си... В този ред на мисли аз съм с висше образование, две жилища и над 10 години стаж в банкови институции. Винаги има къде да се върна на работа. Просто не искам. Засега. Ако някой ден реша да се разделя с мъжа ми, няма какво да ме спре. И сама ще се справя, защото родителите са ми дали добър старт в живота. Т.Е  не се чувствам зависима. Сега си работя само лятото за удоволствие и парите, които спечеля прибавям в общия бюджет. За момента можем да си го позволим. Да е жив и здрав мъжът ми! Но засега няма недоволни от тази ситуация.
Чудесен пост! Ясен. И, според мен, е нормално да няма недоволни от ситуацията, защото нормален мъж би искал до себе си не просто партньор,  но жена.

# 185
"Зависимост" не е черно-бяла ситуация. Примерно не всяка жена е "подсигурена от родители". Аз не съм. И мога да кажа, че дори с висше, професия и перспектива за прилични за БГ доходи, е имало моменти да съм 100% зависима. Или по-точно без мъжа ми положението щеше да е не нормален живот, а сървайвър.

Да, на теория може да си намериш добра работа. На практика обаче може да се окаже по-различно, ако трябва да го правиш като вече сам родител, след отвикване, и се окаже, че "добрата работа" не е с чак толкова адекватно заплащане, или изцежда, ама вече не може да си вдигнеш шапката, щото нямаш гръб.

Сега, не говоря за екстремни случаи на насилие, а за идеята, че ССФ е в нисък старт да си напусне брака заради трохи на плота и чорапи на пода, и да си гледа децата със същия стандарт. (само че после обяснението е, че примерно ако като семейна е била в тристаен в Лозенец, след това може да си позволи панелна гарсониера в Надежда 9, но това са подробности.)

# 186
Първо да уточня, че не живеем в София, а в голям черноморски град. Второ - в момента живеем в един от моите имоти. Трето - ще се върна на работа и със заплата+издръжка+наем от другия имот пак ще вържа двата края. Няма да сме на хляб и сол. Е, да, няма да поддържаме сегашния стандарт, но все пак ще се справим някак. Кучето скача според тоягата, както се казва. И да уточня, че говоря за себе си. Няма как да знам каква е ситуацията в другите домакинства. 🙂

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 09:48 от mena805

# 187
Аз също не живея в София,в средно голям  град.И аз съм подсигурена от родителите с две жилища и образование и също съм подсигурила моите деца с жилища,за да не изплащат кредити с лихви или да пестят за жилище и най-вече като им са наследство от родителите преди брака и да се разведат си остава тяхно.А иначе съм ги научила,че щом са създали семейство са длъжни  да си го издържат.И синът ми си издържа жената-редовна студентка.Щом се е оженил той е длъжен да я издържа,не баща и,и детето си издържа.Ние помагаме,но когато решим и колкото преценим.

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 12:00 от bubolina73

# 188
Аз не разбирам много характерното за България желание на родителите да подсигурят жилище на децата си.

# 189
...щото както се вижда, със собствени сили май не са толкова независими жените.

# 190
Те и на синовете гледат да подсигурят жилища

# 191
Аз не разбирам много характерното за България желание на родителите да подсигурят жилище на децата си.
А какво при мен ли да се мотаят  като се оженят и имат деца,ще станем като дядовата ръкавичка,или да плащат грешни пари за наеми или лихви по кредити?Всеки да си знае къщата и да си прави там каквото иска.А пък и една сигурност е-ако ти потрябва голяма сума пари за лечение или друго неотложно винаги можеш да го продадеш.

# 192
Ми нормално е всеки да иска да осигури децата си със жилище и да ги изучи. Оттам нататък вече те както си изиграят картите. Началният тласък е даден.

# 193
Моите са обратното. Даже и заем не ми дадоха да се изнеса на квартира, а баща ми ме гонеше. Взех от банка накрая. Заплатата ми за София е малка и не мога да си позволя наем. Те от своя страна имат още две жилища, но едното го продадоха, в другото се шири баба ми. И това е защото съм "стара мома" и не заслужавам, поне според баща ми.

# 194
А какво при мен ли да се мотаят  като се оженят и имат деца,ще станем като дядовата ръкавичка,или да плащат грешни пари за наеми или лихви по кредити?Всеки да си знае къщата и да си прави там каквото иска.А пък и една сигурност е-ако ти потрябва голяма сума пари за лечение или друго неотложно винаги можеш да го продадеш.
Въпросът е защо не ги изхвърлиш като котки, ами им осигуряваш?

Общи условия

Активация на акаунт