Делене на разходите 50/50.

• 15 340
  • 469
  •   1
Отговори
# 255
Ей, ама много обичам някой да ми дава примери с айтитата. Айтито няма да ти шие дрехите и да ти извади картофа от калта.
Мена, разбрах те, доразвих едно конкретно изречение във връзка с останалото в темата.
Сирен, смятам, че жилището е брачно-семеен успех. Не виждам особена гордост, че на някой момък/мома родата му е останала без селска вила, че да може чедото да си купи имот. Като имаш някой до теб , жилището лесно го купувате. Нещо не разбирам чуденето как майката и бащата можели да купят, а детето - не. Първо и основно, майката и бащата са купили семейно жилище в брак. Оттам всякакви чудения що детето, неженено и необвързано, не може да го направи, стават излишни.

# 256
Да, не може всички да сме ИТ-та😂. Тогава пазарът ще се пренасити и ще бъдат дотам с високите заплати 😂. А в България икономика няма. Има една смешна търговия, която представлява 80%от икономиката. За силна икомика трябва производство и международни пазари. 😉 Нещо немислимо за България. Макар, че според политиците сме в невиждан подем 😂

# 257
Ако питаш за земеделските професии - там не са се загрижили за доходи и всъщност са доста заможни.

Ми то бракът е част от усилията за просперитет. Даже много важна част- и бих казала, че също е риск плюс работа, за да се получи. Иначе при необвързан - и за там има възможности да се купи, ама ще се почне от нещо супер малко, тип студио. А ако питаш за семейни успехи, с първия си брак пари за първоначална вноска се натрупаха за около 3-4 години, ама се разведохме. Така че знам за какво говоря. Като сама мома в София да кажем, че по едно време имах нелоши доходи и можеше да се впиша с нещо малко и чаровно. Не съм айти, изобщо даже.

# 258
Поста на анонимния 93 визирах одеве. Дано само не е набор 93. Родата ми по баща върти търговия от времето на комунизма. То ако ставаше само с работливост, щяхме да имаме вериги, производство и вече да сме затворили цикъла. На всички българчета по време и след комунизма мама и тати са им купили първия компютър. Разликата е само кой е платил вишуту в айти сферата - Партията или пак мама и тати.

# 259
Да, не може всички да сме ИТ-та😂. Тогава пазарът ще се пренасити и ще бъдат дотам с високите заплати 😂. А в България икономика няма. Има една смешна търговия, която представлява 80%от икономиката. За силна икомика трябва производство и международни пазари. 😉 Нещо немислимо за България. Макар, че според политиците сме в невиждан подем 😂

Никъде не съм казал само ИТ и  изобщо няма да се пренасити. Не знам от къде тръгна тоя мит. В България има икономика, а това че ти не го разбираш си е твой проблем. Хората, които произвеждаме продукт(в моя случай софтуер) или друг продукт, които се използва от хора в чужбина е точно международен пазар и като си плащаме данъците така се вливат пари в държавата и то не малко, ама толкова ти разбира главата на теб 😉.

# 260
Така се движи светът, че преди да си купи софтуер, човек трябва да обуе дупарата и да напълни тумбачето Wink но не всеки има достатъчно акълец да го разбере. Не ми благодари.

# 261
Апартаментите (панелки) на нашите са купувани и изплащани по байтошово. Имаше един, който взехме началото на деветдесетте евтино, защото се полагаше на баща ми по връзка работа в ГУСВ, но той отдавна е продаден. Баща ми работи години в чужбина, имаха по едно време пари за нов апартамент, но не купиха, отидоха за фалирали фирми и щуротии. След 2005 - абсурд, вече не можехме да си го позволим. Освен това в моето семейство разбирателство никога не е имало за да се направи нещо заедно, дори ремонт на панелките като хората.
За себе си съм смятала, че май е по-изгодно да купя жилище, отколкото да плащам наем и имам несемейни познати, които го сториха, но деца нямам, ММ не е българин и не се знае след година накъде ще ни отвее вятъра, та да се заробваме с такива огромни заеми. Може и страната да сменя ако ми кипне окончателно и се махна от работа. Засега наем ме устройва, пък и като единствена наследница един ден (може би) ще имам жилища. Всеки сам си прави сметката дали да купува недвижимо имущество и кое му е приоритет.
А съм чувала баба ми да казва "Приживе на деца - нищо!". Нямам този опит и не знам как щях да постъпя на нейно място, че да я съдя.

# 262
Добре дошли в 2019, когато софтуерът е ключов дори в земеделието. Всъщност никой не си купува софтуер, то вече не се забелязва дори. Защото е навсякъде. Мисля си срещала есето Software is Eating the World. Не че нещо, но без софтуер доста хора нямаше да могат да си пласират земеделската продукция. Или да управляват и координират големите карго кораби, които ти карат гащите за дупето от Китай.

Иначе не знам при какви доходи неща като кафе и дамски превръзки се смятат за разход, който изисква одобрение. То това бих го причислила към тормоза.

# 263

Никъде не съм казал само ИТ и  изобщо няма да се пренасити. Не знам от къде тръгна тоя мит. В България има икономика, а това че ти не го разбираш си е твой проблем. Хората, които произвеждаме продукт(в моя случай софтуер) или друг продукт, които се използва от хора в чужбина е точно международен пазар и като си плащаме данъците така се вливат пари в държавата и то не малко, ама толкова ти разбира главата на теб 😉.

Хайде не прави такива кардинални изводи. Още малко ще кажеш, че фирмата ти е Майкрософт на Балканите. По-кротко. Една птичка пролет не прави. Прочети внимателно и виж, че все пак има едни 20 % производители. В това число си и ти, бъди спокоен😂. НО това е крайно недостатъчно за да върви напред една икономика и да функционира правилно. По скоро про ентите трябва да са 80 на 20 в полза на производството. Ама толкова ти разбира главата на тебе 😂

# 264
Поста на анонимния 93 визирах одеве. Дано само не е набор 93. Родата ми по баща върти търговия от времето на комунизма. То ако ставаше само с работливост, щяхме да имаме вериги, производство и вече да сме затворили цикъла. На всички българчета по време и след комунизма мама и тати са им купили първия компютър. Разликата е само кой е платил вишуту в айти сферата - Партията или пак мама и тати.

Близо до 93 съм. По времето на комунизма си е едно ся е друго. В повечето случаи става с работливост, ама хората,  които са се отказали много бързо няма как да го разберат. Не знам, как хора, които нямат успешен опит или изобщо опит в бизнеса, пишат глупости. Айтито няма да ти шие дрехите, ама ще направя доста по-голяма печалба за държавата, ако си плаща данъците. Пълни си тумбачето.

# 265
  • София
Е да ама като комбайна скъса верига, отива мъжът ми да я оправя. И не му дават заплата като за Айти. Затова хората, които пипат с ръцете, избягаха. Смело прогнозирам, че към 2030 няма да има нито един в БГ.

# 266
Добре дошли в 2019, когато софтуерът е ключов дори в земеделието. Всъщност никой не си купува софтуер, то вече не се забелязва дори. Защото е навсякъде. Мисля си срещала есето Software is Eating the World. Не че нещо, но без софтуер доста хора нямаше да могат да си пласират земеделската продукция. Или да управляват и координират големите карго кораби, които ти карат гащите за дупето от Китай.
Вярно. А ти нали знаеш, че икономика като за обща култура и назнайване на програмни езици не стигат да напишеш софтуер за комбайн? И защо точно не стигат?

# 267

Хайде не прави такива кардинални изводи. Още малко ще кажеш, че фирмата ти е Майкрософт на Балканите. По-кротко. Една птичка пролет не прави. Прочети внимателно и виж, че все пак има едни 20 % производители. В това число си и ти, бъди спокоен😂. НО това е крайно недостатъчно за да върви напред една икономика и да функционира правилно. По скоро про ентите трябва да са 80 на 20 в полза на производството. Ама толкова ти разбира главата на тебе 😂

20% производители, ако правят достатъчно печалба са напълно достатъчни. 80% не е задължително да правят по-голяма печалба за държавата от 20%. Придържай се към клишето, че една птичка пролет не прави и после не се чуди, че имаш финансови проблеми и икономически проблеми, които са само в главата ти.

# 268
Вярно. А ти нали знаеш, че икономика като за обща култура и назнайване на програмни езици не стигат да напишеш софтуер за комбайн? И защо точно не стигат?

Знам, затова и не работя в тази сфера. Също така знам защо не стигат - щото всеки може да пробва да пише софтуер, но не всички са стигнали достатъчно далеч, че да работи добре. И щото не всеки има интуиция да разбере структури от данни, ами пише нещо там "компютър, направи това, после друго" и - ако мине. Но вече за това дали в една професия си редови или нишов - това е съвсем друга тема. Всеки почва като редови, не всеки минава в по-горните нива. Всяка професия има нива, нямащи общо с редовите. Всяка. Да, и при чистачките, ако щеш.

# 269

20% производители, ако правят достатъчно печалба са напълно достатъчни. 80% не е задължително да правят по-голяма печалба за държавата от 20%. Придържай се към клишето, че една птичка пролет не прави и после не се чуди, че имаш финансови проблеми и икономически проблеми, които са само в главата ти.
Как си, Бойко? Вицове ли си разказваме?Joy

Общи условия

Активация на акаунт