Делене на разходите 50/50.

• 15 325
  • 469
  •   1
Отговори
# 315
Няма излишък от кадри. Има излишък от паплач. На всяко интервю се изсипват учили-недоучили, чели-недочели, 90% некомпетентни екземпляри. И (почти) никой не ги взема. И после, тъй като приятелите им не разбират о не могат да ги опровергаят, обясняват как те са велики програмисти, но търсене нямало.
Идва една сган, която пише в резюмето си, че е придобила знанията си от Телерик или СофтУни, но на интервюто ако го разпиташ откриваш, че са го изхвърлили като мокро коте още през четвъртия месец от обучението му. Иначе безработен програмист се води.

Не, стартовата заплата от 2-3к не е реална. Такава е само във фирмите, в които назначават временни изтривалки по проекти и след 6м ги заменят. Уважаващите себе си фирми провеждат десетки интервюта, докато изкопаят някой реален кадър от чувала с измамници със самочувствие. Също така предлагат по-ниска стартова заплата и постепенно, поетапно развитие. И гладът за кадри е страшен!

Развий си познанията още малко относно IT сферата на труда и ще стане ясно. Сигурно имаш още информация.

Относно бедността съдя по пенсионерите, които карат с 300 лв пенсия, болните, недъгавите, техните роднини. За моя квартал твърдят, че е цигански.

За моя квартал твърдя, че възрастните хора ходят по пантофи зимата и едвам стигат до доктора. Друг феномен - сутрин от капанчетата не се взема кафе. Вземат патрончета водка.
Виждам пенсионери да преравят кофите за боклук.

Млади хора, побеляли, носят бири в 8-часа сутринта. Моля!

Хората са ужасно бедни и отчаяни. Вие, които живеете далече от нас, не виждате нищо. Толкова сте сладки.

# 316
Няма излишък от кадри. Има излишък от паплач. На всяко интервю се изсипват учили-недоучили, чели-недочели, 90% некомпетентни екземпляри. И (почти) никой не ги взема. И после, тъй като приятелите им не разбират о не могат да ги опровергаят, обясняват как те са велики програмисти, но търсене нямало.
Идва една сган, която пише в резюмето си, че е придобила знанията си от Телерик или СофтУни, но на интервюто ако го разпиташ откриваш, че са го изхвърлили като мокро коте още през четвъртия месец от обучението му. Иначе безработен програмист се води.

Не, стартовата заплата от 2-3к не е реална. Такава е само във фирмите, в които назначават временни изтривалки по проекти и след 6м ги заменят. Уважаващите себе си фирми провеждат десетки интервюта, докато изкопаят някой реален кадър от чувала с измамници със самочувствие. Също така предлагат по-ниска стартова заплата и постепенно, поетапно развитие. И гладът за кадри е страшен!

Развий си познанията още малко относно IT сферата на труда и ще стане ясно. Сигурно имаш още информация.

Относно бедността съдя по пенсионерите, които карат с 300 лв пенсия, болните, недъгавите, техните роднини. За моя квартал твърдят, че е цигански.

За моя квартал твърдя, че възрастните хора ходят по пантофи зимата и едвам стигат до доктора. Друг феномен - сутрин от капанчетата не се взема кафе. Вземат патрончета водка.
Виждам пенсионери да преравят кофите за боклук.

Млади хора, побеляли, носят бири в 8-часа сутринта. Моля!

Хората са ужасно бедни и отчаяни. Вие, които живеете далече от нас, не виждате нищо. Толкова сте сладки.
Трудно ще забогатеят хората, стартиращи деня с водка или бира...

# 317
  • София
Много изкривихте сюжетната линия на темата..

# 318
Трудно ще забогатеят хората, стартиращи деня с водка или бира...

Чудесно го синтезира и това ми е мнението за българския народ от наблюдения години. Дълги години наред. Не днес, R-dna.

Не желая да чувам за намаляла безработица и чужди инвестиции.

Друг феномен е търкането на билети - Там нямат свободна минута. Непрекъснато се продават и търкат билети с надеждата да станем, ако не милионери, поне хилярдери.

Едит: Намерихме се с едно програмистче, хванало общестевните поръчки. Върви му фирмичката. Живее в затворен комплекс детето (29г.). Как да разбере той това, което виждам аз?

# 319
Според мен мъжът трябва да покрива по-голямата част от разходите.Нали е силният пол!

# 320
А какво се случва в казуса, в който мъжът има по-ниски доходи, но все пак се очаква да покрива повече от разходите? Щото и такова може да има.

# 321
А какво се случва в казуса, в който мъжът има по-ниски доходи, но все пак се очаква да покрива повече от разходите? Щото и такова може да има.

Не може. С ниски доходи покрива по-ниски разходи.

# 322
  • София
Аз пък искам да разбера какъв подход трябва да се приложи към мъж без амбиции, който е свикнал жена му да носи основния финансов товар вкъщи и затова си живее по течението.
Мъжът работи за смешно малко пари и изобщо не иска да се напъва за повече, защото жена му ще намери начин да нахрани децата и да плати сметките.

# 323
  • София
Имам само една идея и тя е клише и включва 200.

# 324
А уж отношенията се градят на реципрочност.
Как пък не чух един път мъж да напусне жена си, защото тя е изгубила работата си или не изкарва достатъчно?

# 325
Аз пък искам да разбера какъв подход трябва да се приложи към мъж без амбиции, който е свикнал жена му да носи основния финансов товар вкъщи и затова си живее по течението.
Мъжът работи за смешно малко пари и изобщо не иска да се напъва за повече, защото жена му ще намери начин да нахрани децата и да плати сметките.

Да затвори вратата от външната страна

# 326
  • София
Ключовата дума е "не иска да се напъне".

# 327
Bratan, добър въпрос.
Аз моето пространствено мнение вече го дадох по-назад. Но прочетох, че Python не се търси. Това може го каже само незапознат човек. Всички алгоритми за търсене в Google се правят чрез този програмен език. Запознайте се с проекта Tensorflow например, има и много други. Може да видите и тренда на думата Python в Google trends.
Малко се отклоних, но като специалист в тази сфера искай да го отбележа.

Относно ненапъването-и аз имам наблюдения върху такова поведение, обяснението е, че за момента има достатъчно. Да, ама пак ще има ипотечен кредит, но пък и не се събират 100 хил. лв. лесно у нас дори от 2ма души

# 328
А уж отношенията се градят на реципрочност.
Как пък не чух един път мъж да напусне жена си, защото тя е изгубила работата си или не изкарва достатъчно?
Имаше няколко такива примера, но не съм сигурна дали в тази тема бяха. Като онзи с жената с 1500 лв заплата, минимална осигуровка и 3 месеца болнични заради счупен крак. Ама там не мъжът я беше напуснал, а беше изгонил жената.

# 329
Оф, къде е BigCityNights да напомни как му спаднал ентусиазма към момата, дето била доволна само от 4К заплата...и не щяла да се напъва за повече.

Общи условия

Активация на акаунт