Делене на разходите 50/50.

• 15 290
  • 469
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Феминизмът е борба против това - да се омъжиш от немай къде за някой беден каун, той да ти бие всяка вечер няколко шамара и да те кара да работиш, готвиш, раждаш и да си секси, сакън да не вземе да ти изневери - и ти да нямаш избор, освен да го слушкаш, щото иначе и шамарите стават повече.
Само да попитам - ако каунът е богат, положението по-различно ли е?
Никой няма как да ти забрани да се омъжиш от немай къде за когото и да е. Ако това ти е целта в живота - и в 21 век ще го направиш, няма как някой друг да ти смени чипа.

Последна редакция: вт, 03 дек 2019, 10:07 от Cuckoo

# 391
Може, само че има балкан разлика между "готвене между другото" и жена с време да е кулинарка, примерно.

За моето семейство лично, съм 100% сигурна, че "бездействието" ми, вместо да се върна на работата си, е имало изключително позитивен ефект. Не на последно място заради така мързеливия "рисърч", който ми помогна да намеря много по-добра и гъвкава работа в крайна сметка.

За мен някои домакински неща са тежки, причиняват ми болки и схващания. Не са "едно нищо". И не е същото като спорт или танци, с хармонични движения - точно си е гъзене, навеждане, абе дивотия е.

Нормална жена с нормална работа, която гълта вода и е на минус, може да видиш всеки ден по няколко пъти в темата с оплакванията. Обикновено се случва, като тръгнат болестите и системата от комбинации се срине, щото е много сложна и крехка.

# 392
Само да попитам - ако каунът е богат, положението вече е различно, така ли?
Не е различно, поне за мен. Мисля, че за някои би било утешително. Богатите са малко и без това, винаги са били.

# 393
  • София
Нормална жена с нормална работа, която гълта вода и е на минус, може да видиш всеки ден по няколко пъти в темата с оплакванията. Обикновено се случва, като тръгнат болестите и системата от комбинации се срине, щото е много сложна и крехка.
С възрастта оплакванията се увеличават и невинаги са отражение на кой знае какъв проблем, просто имаме нужда да си помрънкаме.
Ако аз се оплача, че всяка вечер взимам детето от у-ще, това не означава автоматично, че го мразя или не го искам. Просто изпускам парата.

# 394
  • София
Тоест хората си мечтаят за баба и дядо и са наясно колко спестяват, но отричат идеята, че незает човек у дома е адски ценен? Странно...

Понеже аз си мечтаех за баба и дядо (в същия град, не у дома Simple Smile), нека все пак да кажа, че аз конкретно не отричам идеята, че незает човек у дома е ценен. Просто, ако може, да не съм аз точно тоя човек Simple Smile От моето домакинстване точно никой няма да спечели нищо Joy

# 395
Не, аз имам предвид буквално на минус, финансово. Просто си имам записче колко струва едно боледуване на детето като директен разход в аптеката плюс пропуснати ползи. Правили сме сметката доста пъти, при наличие на малко боледуващо дете стандартната заплата може да те изкара на минус. Особено при ранно тръгване на работа.

Незает човек у дома не значи домакиня. Може да е други неща. Може дори да имаш повече време и сили да обясниш на чистачката точно какво да прави. Изобщо - човек с мисловен потенциал, със задача да измисли как да подобри и оптимизира нещата цялостно, не само да се раздава със слугинаж.

# 396
Прощавайте, ама нещо ми се загуби връзката между отказваща работа на заплата майка-домакиня в активна възраст, която се чуди какво да прави, и наработила се на заплата баба-пенсионерка, която се чуди какво да прави.

# 397
Може дори да имаш повече време и сили да обясниш на чистачката точно какво да прави.
Сироно, ако ходеше на работа, нямаше да имаш сили да ѝ обясниш ли?

# 398
Аз пък не виждам връзка между "майка-домакиня" и "чуди се какво да прави". Винаги има какво да се прави. То нали виждам като работя, колко неща отвисяват.

Да, факт, докато работех у дома, ме търсеха три чата и нямаше как да стана и да включа в обяснителен режим какво искам и как да се почисти, щото честно казано не ми пукаше и мислех за други неща. Факт, работното и домакинското мислене са много различни.

# 399
  • София
Правили сме сметката доста пъти, при наличие на малко боледуващо дете стандартната заплата може да те изкара на минус.

Е, нали сме наясно, че не всички работим на стандартна заплата, която ни докарва на минус при боледуващо дете.

# 400
  • София
Може дори да имаш повече време и сили да обясниш на чистачката точно какво да прави.
Сироно, ако ходеше на работа, нямаше да имаш сили да ѝ обясниш ли?
След 20 г. обяснения на чистачки, искрено си признавам, на мен ми писна. След 5тата година работят двойно по-малко за двойно повече пари. От една година сме без "помощ" вкъщи, и о, чудо, не сме потънали в мръсотия, оцеляваме някак.

# 401
Мхм, след ден занимавка с превъртане на трудни и абстрактни идеи, ако после трябва да обясниш на някой как се реди в миялна, сигурно може да изтрещиш:)

Проблемът е, че при боледуващо дете сметката не се прави само с пари. Трябва да отчетеш, че детето плаща част от сметката със здраве, а аз това го пиша в графа "безценни" и много ми натежава везната в графа "предпочитам да седя без работа, но детето да е здраво".

# 402
Правили сме сметката доста пъти, при наличие на малко боледуващо дете стандартната заплата може да те изкара на минус.

Е, нали сме наясно, че не всички работим на стандартна заплата, която ни докарва на минус при боледуващо дете.
Пак прощавайте, ама едно е да излезеш на минус от плюс, друго е от нула. Някои работят за заплата, други работят от вкъщи за несигурни проекти, трети не работят въобще. И в трите случая да се излезе на минус са 3 различни неща. Егати нищенето и оправдаването на едно нищоправене.
Като бяха малки децата - малки са децата.
Като не са толкова малки - рисърч правя.
Сирената, колкото и проблясъци да имаш, като почнеш с оправдания защо не се връщаш на редова работа, убиваш всичко положително.
А прокрадващите се тънки намеци, че бачкаторите са не могат от работа да мислят достатъчно и качествено, е камъче в градината на половинката ти.

# 403
  • София
Не зная какво стана с идеята за неплащане на 1 ден на болничния, която те изкарва съвсем реално на минус.
Надявам се да са се отказали, макар наглостта на Горанов да не знае граници.

Гал, Сирената никога не признава, че нещо не е зависело от нея, винаги това е нейният избор и той е оптималният.
Сигурно и снегът заваля по нейно решение  Joy

# 404
E защо да се връщам на редова работа, за да съм по-заета за по-малко пари? Аз вече съм решила, че няма да си продавам времето за пари, само способностите. И да, факт е, че ако си зает цял ден, няма време да погледнеш настрани. Лично изпитано.

За мъжа ми не се бой, и той си е изработил инструменти да поглежда настрани. И отчита, наистина, че понякога работата му пречи. Разбрали сме се след натрупване на още малко fuck you money да гледа и настрани.

Да излезеш на минус заради разходи, които нямаше да ги има, ако не ходеше на работа, е най-тъпото нещо на света. Хем се мориш, хем въртиш едни пари за нищо.

Гал, роди си деца и после ще говорим за връщането на работа. Аз тоя казус съм го решавала няколко пъти вече по различен начин и говоря от опит.

Общи условия

Активация на акаунт