Делене на разходите 50/50.

• 15 237
  • 469
  •   1
Отговори
# 450
  • Куциндрел
Добре, да кажем, че не е искал мъжко, ама сега задържахте ли се или не?  Joy Joy Joy

Цитат
С второто той мен задържа. Не сме от тоя тип хорица, дето се задържат с деца.

# 451
Да, за мен "пълно семейство" е с деца в мн. ч.
Точно така. За теб. Което изключва квалифицирането на тези, според които това не е така, като скатавки. Както е редно да бъде изключено и квалифицирането на теб като размножаваща се, за да задържи провайдъра си, от тяхна страна.

ОК, не са скатавки, да кажем, че имат различни приоритети и си насочват енергията другаде. Вече спорим за семантика. Има определен брой часове и определен брой енергия. Някои хора имат повече сили, други по-малко, но пак си е въпрос на решение кое е по-важно и къде ще се насочи. И именно затова е трудно да се каже, че "всички" се справят със съчетаване на майчинство и деца. Дяволът е в детайлите как точно се справят и какво точно съчетават. Едно дете и синекурна работа се съчетават различно от опит за креативна кариера и повече деца.

Цеца, аз съм майката. И да искам, няма къде да бягам. Имах някакви мисли да го отсвиря и да си карам с единородния син, ама той ме изпревари и имам още 2 хубави дъщери. Ти ще кажеш дали сме се задържали. То това е идеята - да се задържим един друг. А в тая работа трябват и деца, скоро доскучава да се гледаме в очите и да се тупаме по рамото какви сме яки юпита-кариеристи...

# 452
  • София
Сирен, след като пишеш напоително за себе си, и то от позицията "всичко съм направила по мое решение и то е единственото правилно", не е чудно че хората ти опонират. Не е срамота да признаеш, че си сгрешила или обстоятелствата са те принудили или не си имала душевни сили за нещо... Не боли

НО с някои твои мнения съм много съгласна, например - харесвам твоето по-рационално отношение към децата, много повече от отношението "моето всичко"

# 453
Не е ЕДИНСТВЕНОТО правилно, разбира се. Но Е правилно, едно от правилните. Така че споделям стъпчиците и "как се прави наденичката". И други може да споделят. Не е красиво и идеално, разбира се.

Скрит текст:
Къде смяташ, че съм "сгрешила"? Аз не мисля така, а и да съм сгрешила, като гледам - грешката е вярна. Човек е много зле в това да предвиди кое ще го направи щастлив и доста често се оказва, че точните планове не водят до очакваните резултати. Не бих казала, че съм "принудена от обстоятелствата", а са били такива и съм се възползвала, за да си изпълня един от важните елементи в живота - децата. Да, можеше на инат точно в тоя момент да драпам наобратно, но то като ти го сервира шансът, грабваш и така...иначе ако много се мусиш на даровете от съдбата, остава празна паничката. Понякога трябва да се действа според намеците на Вселената. Другото после се нарежда. Даже не знам на кое викаш "мое решение". Да имаш някакъв модел, да го стиснеш до бяло и да не мърдаш на сантиметър, за да не го развалиш? Ми не е това моето нещо.

# 454
Сиско, абсолютно нищо лично, даже само лайк имаш от мен, ама не мога да не си го кажа ...
Всеки път, когато ти мярна ника мимоходом, го прочитам "Кучкоооо" ...
Извинявай пак!

# 455
Сирена, имаш късмета, че прихващаш лесно. Твоите мъже няма на къде да мърдат.

# 456

Мислиш ли? Мъжът винаги може да си вдигне шапката. И затова е хубаво да е от типа, който все пак е отговорен поне финансово. Иначе е лош знак, ако много "си пести" и не се включва. Може би пробва да пали гумите да бяга с 200.

# 457
  • Варна
Добре, че и твоя не е 50/50, че ще е мамата си джаса.

# 458
А аз искам мъж, който да плаща всички сметки и битовизми, а аз да харча моята заплата за романтични пътешествия с него.
Търси се... Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Точно така сме..)) Това сега 50/50 ли е?
А като нямам - той пак ме води.  newsm78

# 459
  • София
Сиско, абсолютно нищо лично, даже само лайк имаш от мен, ама не мога да не си го кажа ...
Всеки път, когато ти мярна ника мимоходом, го прочитам "Кучкоооо" ...Извинявай пак!
Ей ся си го преместих в другия крачол...Споко, не си само ти

Сирен, няма как аз да зная дали си сбъркала за нещо, говоря изобщо - че описваш своя избор като единствения правилен.
Затова дадох примера с децата - че може би ако не беше с нов мъж, щеше да си останеш с 1 дете, след като е момче.
Три са доста, ако се налага да ходиш на работа извън къщи. И не може цял народ да работи ИТ, за да храни семейство сам. По мое време се смяташе за мъжко поприще. Ето, аз съжалявам, че тогава съсм се поддала на тези стереотипи, след като ми е харесвало. Теб май не съм чела да се самокритикуваш или да съжаляваш за нещо.
Разбирам подбудите ти, но леко с определенията за чуждия избор. Да, жените в днешно време са склонни да си гледат живота повече от мен или майка ми. И това не е непременно лошо, макар наистина кифлеенето да придоби сериозни размери.

Последна редакция: вт, 03 дек 2019, 16:27 от Cuckoo

# 460

Мислиш ли? Мъжът винаги може да си вдигне шапката. И затова е хубаво да е от типа, който все пак е отговорен поне финансово. Иначе е лош знак, ако много "си пести" и не се включва. Може би пробва да пали гумите да бяга с 200.

Мисля, да. Твоето красноречие отделно действа на мозъка. Имаш си вроден НЛП талант.

# 461
Всеки път, когато ти мярна ника мимоходом, го прочитам "Кучкоооо" ...Извинявай пак!
Ей ся си го преместих в другия крачол...Споко, не си само ти

...

Не, сериозно, не исках да ти намеквам нищо, дори се замислих дали не е търсен ефект Simple Smile
А това с крачола ми стана интересно как точно се получава

# 462
"описваш своя избор като единствения правилен"

Не правя нищо такова и го заявих в прав текст. Но не мога да се кривя и да кажа, че е неправилен избор. Главно заради резултатите.

Иначе се чудя на парадокса - раждането на 1 дете връзва мъжа вовеки-веков (по ССФ) и го правят едни такива гадни, връзващи жени. Същевременно мъжът може по всяко време да си вземе шапката, щото не е вързан. Кое от двете е валидно? Вързан ли е или не? Мисля, че идеята за "връзване с дете" е от едно по-нисичко ниво...умствено и като цяло нисичко.

Cuckoo, ако си бумър, по онова време имаше доста жени-компютърджийки, мъжкарско стана след 90-те, а сега се феминизира пак.

# 463
  • София
Не, сериозно, не исках да ти намеквам нищо, дори се замислих дали не е търсен ефект Simple Smile
Не е търсен ефект, иначе нямаше да избера точно нея. Думата е "CUCKOO" - кукувица на английски.

# 464
Не е търсен ефект, иначе нямаше да избера точно нея. Думата е "CUCKOO" - кукувица на английски.

Оххх, тоя немски тотално ми е объркал английския прочит.
И все пак за крачола да кажеш нещо ...

Общи условия

Активация на акаунт