Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте! Момиче на 20 години съм. Преди месец за миг се случи нещо докато се хранех с една жилава пица. Силно ме прободе нещо под ухото и усетих едно изхрущяване и трупор. Оттогава цял месец се появява тази стрелкаща болка, особено при дъвчене, придружена с пукане и заглъхване. Само на супи съм. Усещам как челюстта ту се плъзга, ту се сковава. Болят и скулите и долу бузите. Пих какви ли не болкоуспокояващи- аулин, мовалис, оки и добавки с колаген, хиалурон, магнезий, омега 3, куркума. Мазах волтарен, диклак. Няма ефект. На рентгена на темпоромандибуларните стави се вижда как главичките на челюстта при затворена уста са извън ямките, а при отворена се плъзват много напред извън преградата на капсулата. Обиколих много лицево-челюстни хирурзи. Имала съм плоски ямки. Всеки казва, че вмомента челюстта е хиперактивна и не може да се фиксира, защото сама пак се мести. Операция била много рискована на това място и безсмислена. Трябвало покой. А от 2 дни нещо се заключи и не мога да отварям уста повече от 3 сантиметра. Като си дам челюстта напред пред горната и така отварям тръгва да се отваря 5 см, но я усещам заклещена и сякаш ще се извади. От днес стрелкащите бодежи при дъвчене вече не са от ляво, а от дясно. Ще се намести ли от само себе си и за колко време? Sad Болката дали е от нерв? От 9 месеца провеждам ортодонтско лечение с инвизалайн за разширяване на тесни челюсти и неправилна захапка. Никога преди или по време на лечението не съм имала болки и разместване. Имам и легнали 4 мъдреци за вадене. Вече съм отчаяна от болките и местенето..

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 13 079
На майка й ставаше така и знам, че зъболекар-ортодонт й я наместваше. Не помня как. Мануални е било, защото бързо се прибираше вкъщи.

Аз имам два легнали мъдреца, два бяха изправени, всички непораснали. Бях на 30г когато изкарах два от изправените и беше такава касапница, че за легналите не отидах.
Първата работа на всеки зъболекар е да им се наточи, но на мен не ми правят проблеми и отказвам да ги махам.

По време на първата бременност имах страшни болки от едната страна на челюста и искаха да ми правят нещо по отливка, с което се спи. Подобно на гумичката на боксьорите. Въобще не ми се занимаваше.
После една йога учителка ми каза, че трябва да правя упражнения за ханша, защото двете са свързани.
Пробвай.

# 2
  • Мнения: 9
Препоръчвам да отидеш при специалист в тази област, примерно професор. Това е много сериозно състояние и трябва да се лекува от лекар, който е много добре запознат с темпоромандибуларната става и нейните изменения.

Общи условия

Активация на акаунт