Образователен Говорилник - release 3

• 19 226
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ехеее, то това важеше само за няколко часа на 13март. После я допълниха посред нощите и на сутринта се оказа, че всичко без моловете и фитнесите работи. Живееш в миналото направо. Дори се оказа, че заведенията могат да работят, за да готвят за домашни доставки, дори баничарниците продават на прозорче. Само клиенти не могат да сядат да ядат на място.

# 256
  • софия
Ехеее, то това важеше само за няколко часа на 13март. После я допълниха посред нощите и на сутринта се оказа, че всичко без моловете и фитнесите работи. Живееш в миналото направо.
Така се и чуствам, като динозавър Sad

# 257
  • София
Мда, Амели, изненадах се и аз, ама ей на. То същото като Декатлон де.

# 258
  • в страната на чудесата
Е нищо, Анди, в следващите дни може да ги затворят и другите магазини Simple Smile и салони и прочие. Вече имат тестове, ще има повече положителни.

# 259
  • София
Направо ми се иска да ни карантинират, за да се затварят огнища, да се прекъсне разпространението в София, че много взе да ме хваща страх вече. то май не е само по махалите, нещо го смота Мутафчийски, че имало и други огнища в други квартали.

# 260
# 261
  • в страната на чудесата
Анди, Внимавай какво си пожелаваш Simple Smile
Аз мисля, че тук нещата са прилични. По ред причини. Едва ли ще има повече от 300 загинали. Но положението с медицинската помощ за не-ковид много ще се усложни в следващия месец.

# 262
  • София
В другата тема вече някои потребители писаха за патилата си по болниците, дето не ги приемат и ги размотават.
Най-егоистично признавам, че ако ни локнат, поне няма да се занимавам с близки срещи от третия вид в ГТ, че там всякаква флора и фауна къща.

Мецане, браво на детето! Много хубаво рисува, добре е улучило нещата с образите! Сега остава и на пиано да го запишете.

# 263
  • софия
Мецане, момчето ти е абсолютен сладур! Страхотни са му рисунките ❤

Айде поне на вас да си покажа яйцата, че вие сте виновни толкоз късно да ги “сготвим”. И да знаете , козунак меся, ей на втасва сега. ИП е виновно и вече започва да ме притеснява какво ще е следващото погазване на репутацията ми на лоша домакиня ...

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 10:54 от Амели

# 264
  • в страната на чудесата
Защо на пиано?
Прекрасно си рисува детето! Браво.
Я ме светнете на номера с пианото? Моя близка записа детето на пиано заради фината моторика. Детето и е уникален жичкаджия - докато си пиеш кафето ти разглобява миксера и от неговия мотор прави движещо се влакче. На 10 години като беше. По моите представи няма проблем с фината моторика. Ама на, психолог казал да ходи на пиано.

# 265
  • София
Ех, традициите не са това, което бяха! Wink
Много са ти хубави яйцата, модерни.

----
За пианото - защото моите свирят от първи клас, та и сега. Пристрастна съм (аз свирех на цигулка навремето, баща им китара, като цяло всеки в родата на нещо свири, пее и играе).
Пианото ангажира и двете ръце, иска техника и да се внимава в картинката. И на всичко отгоре се свири на Сол и на Фа, което направо те прави разноглед и разноух, докато не свикнеш. На всичко отгоре пианото е основа за усвояване на основните закони на хармонии и прочие, не помня как се казват точно, но на каквото и друго да свири или да пее човек, пианото е почти задължително, ако иска да се развива по-сериозно в музиката.

----

По този повод, ето какво ми попадна днес на тема добра домакиня.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 22:26 от Andariel

# 266
Аз самият свиря на пиано и дори съм бил две години в музикално училище. Знам какъв тежък труд е това и не искам да го причинявам на детето си. Ако няма да ставаш музикант, няма смисъл. В пети клас трябваше да свиря четири часа на ден. Няма събота, няма неделя. Другите деца играят навън, аз свиря. В гимназията трябва да се свири по шест часа на ден, ако си в музикалната гимназия, а в 11-ти и 12-ти клас и в консерваторията - по осем часа. Това е къртовски, убийствен труд. Аз избягах от това в седми клас. Никога не бих го причинил на детето си.

Гений като Бетовен е казал: "Ако не свиря един ден, забелязвам аз. Ако не свиря два дни, забелязват приятелите. Ако не свиря три дни, забелязва и публиката.". Е, смятайте за какво става въпрос, щом такъв гений, ако не свири три дни, го усещат всички. Какво остава за обикновения човек.
Инструментът, особено пианото и цигулката, изисква къртовски труд. Хайде че няма нужда и това да причиняваме на децата си. Те да си гледат уроците, стига им и не е малко.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 22:46 от Татко Мецан

# 267
  • София
Мецане, не проектирай своите неволи върху детето! Simple Smile Имаш възможност като родител да направиш нещата по друг начин.
Ве е нужно да става музикант, едно свирене за удоволствие и разпускане е достатъчно - един урок е 45 минути, два пъти в седмицата. Подготовката за следващия урок вкъщи отнема не повече от час. Ако много му е мерак, да си свири повече. Музиката първо е удоволствие, храна за душата, да потъне в нея, да се разтвори, да се откъсне от материята и да се рее в емоцията, тя за това е измислена и за мен това е посланието.

# 268
Аха, отнема един час, на други ги разправяй тия! Нали съм ходил в детска музикална школа. Искаш ли хубаво да свириш, с един час на ден нищо не става! А аз свирех много хубаво, влязох с приравнителен изпит в музикалното училище, от 50 кандидата за две места, влязохме аз и един музикантски син. Хем аз се скатавах и не съм свирил по 4 часа, както трябваше, ама с един час нищо не става, освен да свириш Котешкия марш! Само гами и арпежи трябва да упражняваш по един час! И за следващия урок имаш два етюда от Черни, една сонатина от Клементи или Скарлати и една пиеса, от Менделсон или Чайковски! А, и задължително една полифония от Бах! Фуги и токати писал човекът и като за деца, двугласни, а в шести клас и тригласни! Точно ще ги подготвиш за един час! Може само ако си един Моцарт!
За ниво Котешки марш и някоя друга мелодийка, колкото да кажат познатите мами "браво на детето", може и да стига един час, но за професионално ниво не стига.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 23:04 от Татко Мецан

# 269
  • в страната на чудесата
Мецанееее, на внучето ще му е много хубаво с теб: стихчета, написани за него, песнички измислени за него, кеф!
Дали тогава ще има тема? Или ще съм с Алцхаймер и няма да помня кой кой беше... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт