Образователен Говорилник - release 3

• 19 219
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Титина, радвам се, че всичко вече е наред с вас Flowers Hibiscus
Какви бяха мерките за изолация там, ако е удобно да разкажеш подробности?

# 286
В началото се обадихме на застраховката ни, имаме 24/7 дежурни лекари и с видеоконференция го прегледаха и казаха какво да правим. Те казаха и кога да потеглим към спешното.
Първото, което ми направи впечатление беше, че няма вход за линейки. Беше барикадиран ( предполагам са профилирали болниците, защото за едната съобщиха, че една от сградите е само за събиране на кръв от пациенти с антитела). Та влиза се в болницата. Има изкарани маси още на входа. На тези маси има формуляри. Има 1 сестра, един административен служител. Докато аз попълвах Формата с адрес, лични данни и симптомите, те го разпитаха ( да е отнело максимум 2 минути). Бяха му напечатали гривната и сестрата го вкара вътре. Накараха го да махне маската си и му сложиха тяхна. Няма чакални, казаха ми да си отивам в къщи ( това добре, защото детето спеше в колата)
Беше симптоматичен. Каза, че докато са го вкарали вътре са му взела веднага  CRP тест, вкарали са веднага ренгена ( тук са подвижни), сложили са му венозен източник и са го сложили веднага на кислород, дал е и урина. За да овладеят температурата според него не са му дали нищо, според документите са му сложили 2лекарства. Бил е сам в стаята и според него не са се чували други хора наоколо ( преградите между стаите са подвижни и се чува). Медицинския персонал е бил с маски и нормални облекла, не както ги дават със скафандри.
След час бяха готови изследванията, пуснали са му 2 банки физиологичен разтвор.
След 3 и половина часа ми се обади да го взема.
Т.к. Този тест дава също до 30% грешки, на негов колега са го хванали с теста за наркотици, който правят тук. Шефът му му предложи да го прати на такъв тест, но ММ отказа.
И независимо, че няма Ковид, лекарствата са като за Ковид- тайланол, за снимане на температурата, Вит. С и Д.

# 287
  • София
Воистина Воскресе! Flowers Hibiscus Бъдете здрави и щастливи, вярвайте и се радвайте на всичко около вас.

Титина, стискам палци да се оправите по-бързо Flowers Tulip

Хвърлям по едно око и на другата тема, гледам и не вярвам на ушите си. След позитивните постове на Амели, идеологическият анализ на Ежко, основан на наивно подбрани примери от реалността, ме забавлява, колкото и да има зрънце истина.

Ако Света София направят гимназия, ще ми бъде интересно от какъв вид ще бъде тя!

Чудя се ПЧМГ отговаря ли на зададения модел на класическа гимназия Thinking

Фенси, благодаря за препоръките за концерта Flowers Tulip - напоследък мисля основно от къде да закупя свестни домати онлайн, което е много, много скучно.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 07:33 от Аш

# 288
  • София
Честит Великден на всички! Здраве и обич желая.

Може ли някой да ме светне кога и къде е имало “кошмарни” отзиви за Дорис Тенеди? Миже да съм проспала или невидяла, или щот съм си кукувица, забравила, ма все си мисля, че щях да запомня, ако бяха толко-толко зле...

# 289
  • София
Имаше отдавна, че подаряват оценките. То нали знаеш - критиките са или, че ги гърчат за оценки, или че ги пишат много лесно.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 10:14 от Аш

# 290
Аш, няма защо. Аз пък се хващам, че основно слушам музика. И не гледам новини.
Ако някой хване други хубави концерти или постановки да свирка.
За енайсти път съм си пуснала концерта на Колд Плей в Сао Пауло в HBO.  Има и на U2.

# 291
  • София
Global Citizen концерта от снощи, в момента върви по Нова ТВ.

# 292
Тук беше терасата.
Аз по принцип си живея с таблета на терасата, независимо от времето.

Честит празник, бъдете здрави и спокойни! Море ще има!

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 23:10 от Notaris

# 293
  • София

А това сме ние с Барни в момента.

# 294
  • София
Ау, какъв сладур! Обожавам котки! Що така с каишка горкото животинче!  Къде е свободата на индивида! Cry

# 295
  • София
Ау, какъв сладур! Обожавам котки! Що така с каишка горкото животинче!  Къде е свободата на индивида! Cry
Каква свобода на индивида, бе Аш? В ИП сме все пак Joy
Ох, много обичам котки Simple Smile

# 296
  • София
Имаме болезнен опит с free-style: преди една година скочи от терасата ни (която е на третия етаж) върху покрива на съседите и понеже сме залепени къщи, се е придвижил три къщи по-надолу по аналогичен начин; когато прежаднял и огладнял, скочил от покрива...финиширахме със счупена предна дясна лапа и спукано небце. Последва операция, титаниева пластина в лапата, зашито небце.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 17:37 от Sharky*

# 297
  • София
Каква свобода на индивида, бе Аш? В ИП сме все пак Joy
Ох, много обичам котки Simple Smile
Анди бе, Лейди Joy И аз много обичам котки Simple Smile

Прекрасни мушката, прекрасен Барни Heart

Кажете за избор на гимназия все пак, че нещо ме замъчи този въпрос Blush

Света София няма ли да направят и те Thinking

# 298
  • София
Ох, да, извинявай, Аш Heart Ама признай си, че и ти страдаш за свободата на индивида Joy

# 299
  • София
Според мен е малко вероятно да направят гимназия, може да се окаже по-изгодно за тях да направят повече паралелки до седми клас. Защо да рискуват с гимназия? Ако направят такава, трябва да е езикова.
Продължавам да залагам на АК, ПЧМГ и държавните. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт