Образователен Говорилник - release 3

• 19 212
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
  • в страната на чудесата
Честито Възкресение!

Аш, за какво им е гимназия на света София? Техните възпитаници отиват в АК и в топ ДУ без съществени проблеми.

# 301
Нямат стимул за гимназия. По-скоро ще направят детска градина.

# 302
  • София
Честито Възкресение!

Аш, за какво им е гимназия на света София? Техните възпитаници отиват в АК и в топ ДУ без съществени проблеми.
Според мен въпросът не е в реализацията на децата, която очевидно се случва, а по-скоро в завършване на образователния модел - както са ПЧМГ, Иван Апостолов, Уве и вероятно други. Може да привлекат ученици от др. училища след 7 клас. Просто ми е интересно каква образ. концепция биха избрали - профилирана от 8 клас, математическа или др.?

Анди, хубаво езикова, но само това ли?? 

Лейди, признавам  Close Stuck Out Tongue Winking Eye Твърдо съм за свободата на индивида и мисля първо да поканя Шарки и Барни да потърсят помощ от котешки психолог, а после да се консултират с адвокат по правата на животните Stuck Out Tongue Winking Eye

# 303
И според мен гимназия не е добра идея. Съвсем друг сегмент е и трябват друг тип учители и организация. А и повече класове на випуск според мен ще влоши качеството.

# 304
  • София
Според мен това им отговаря на досегашния профил - наблягат на езика и на българския. Обаче не им трябва да се главоболят, защото така ще се поставят в конкуренция с АК и държавните АЕГ.

# 305
Няма причина да направят гимназия. В седми клас всички училища имат НВО. То е еднакво за всички. И АК,  разбира се. Т.е. СС привлича хората с добрата подготовка, която осигурява и допълнителните занимания за НВО и АК. Ако правят гимназия вече идва профилирането, което много усложнява нещата. Трябват преподаватели, трябва база..

# 306
Биха имали успех, ако е нещо тип АК. Математиката е достатъчно силна в ПЧМГ и СМГ.  Ама пък и гимназия с английски ми се струва безсмислено.

Да вземат да направят един АК в немски вариант и да ме улеснят Joy

# 307
  • София
да, безсмислено е, а те май предлагат основно английски. Едва ли ще се конкурират с НЕГ и онази немска частна, Дойче шуле ли беше, имаше една. На всичко отгоре добри учители по немски трудно се намират. С две думи, много са си добре така СС, както са си сега.

# 308
  • София
Анди, Ерих Кестнер е другата немска. СС наблягат колкото на български, толкова и на математика - еднакво според мен.

Дъждец, анджък Joy

# 309
  • София
Ето, хората си имат профил - български и математика, защото за НВО трябват тези двете. Ако направят гимназия, трябва да се конкурират с държавните и с две-три частни. Според мен хората са по-склонни да плащат за ЧО до седми клас, отколкото И за частна гимназия. Все още има силни частни конкуренти в лицето на АК и ПЧМГ, плюс доста държавни, в които много от децата отиват. За гимназия трябва и поддържане на учителски състав, и сега с това профилиране по новата система..., тц, нещо не излиза сметката.

Вижте сега, все още има смисъл от форумско училище, със сигурност може да предложи много високо качество. Изчакваме да окапят като зрели круши някакви новонароили се без авторитет, и старт! Както видяхме, хората правят учебни стаи и в нещо като фургони, по-големички къщи с малък двор, значи може.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 16:57 от Andariel

# 310
Шарки, как успявате да му сложите каишката. На моя хубавец му купих ( да го науча да е с нея и да пътува с нас в кабината). Е не успяхме и сега ще пътува в товарното отделение.

# 311
  • софия
Ето още една котка лишена от свобода с каишка в дивия балкан Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 10:09 от Амели

# 312
Много са красиви и на Шарки и на Амели коткитеа. Явно моят е алтернативен.

# 313
  • Русе
Моят син иска рис сега. Върви подире ми и ми пуска снимки на рисове. Питам го аз, как ще се чувстваш, ако те кастрират, режат ти ноктите и те водят на каишка. Имаме си котка. Прибрах го като малко котенце от улицата, защото беше беззащитно. Година и половина си живееше в апратамента. Едно лято го водехме на вилата събота и неделя да се налудува и го прибирахме . Вече няколко години е господар на вилата и ни посреща.

# 314
  • софия
Много са красиви и на Шарки и на Амели коткитеа. Явно моят е алтернативен.
Твоят е от Америка! Земята на свободата, съответно Не понася ограничаване!

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 10:09 от Амели

Общи условия

Активация на акаунт