Образователен Говорилник - release 3

• 19 136
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Ами какво да пишем, аз попитах защо се трие и може ли да спре да се трие. Бубанка обаче дойде съвестно да трие и тук.

# 391
  • София
Бубанка изтри един безмислен спор (не по мой донос), с което според мен постъпи добре.

Чета МОН-ската тема и се чудя какво е СХН.

Моето дете пише много грозно (едното). Направо го подозирам, че му липсва някой важен елемент в организма. Днес минахме на печатно писане и не в курсив и като че ли има мааалко подобрение. Ето че темата ми е била полезна!

# 392
Софтуерни и хардуерни науки 🙂

# 393
Изненадахте ме с този курсив ( нали това трябва да е ръкописно).
Тук държаха до 3 клас да пишат само ръкописно, сега са разхлабили нещо нещата и гледам, че моят калпазанин пише с някаква смесица между печатно и ръкописно (каза, че било много трудно да се пише ръкописно, защото буквите им имат някакви допълнителни завъртулки)

# 394
  • София
Аш, твоето дете кой клас е?

# 395
  • София
Анди, втори. Ръкописното му беше в курсив досега, но минаваме по наше желание на изправени букви и като че ли става по-добре.

# 396

Ето това е едно от упражненията му във втори клас

# 397
  • София
Сега остава да се разберете с учителката, защото е възможно да се мръщи, че детето не пише така, както ги учат. За мен е важно да е четливо и вярно, без значение дали е с ръкописни и/или с печатни букви. Обаче се случва учителите да си държат на ръкописа и толкова. Давам подсказка, защото имам такива случаи учителите да се запънат и да не признават друг начин.
Повечето хора до четвърти клас вече имат устойчив почерк, а и след този клас вече никой не им държи на ръкописните букви.

На БНТ - заместник министъра на образованието

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 19:52 от bubanka

# 398
  • София

Ето това е едно от упражненията му във втори клас
титина, да нещо такова, но имай предвид, че още в първи клас има много деца, които пишат много красиво и прибрано.

# 399
Тук трябва да го правят до 3 клас, и въобще не им е прибрано писането. Дори държаха за наклона. Сравнявам с български учебни тетрадки по краснопис. Там няма толкова извивки по буквите

# 400
  • в страната на чудесата
Каза ли нещо интересно зам. министъра?

# 401
Мислех, че англичаните пишат директно печатно.
Много ми е странно такова писане на английски.

Аш, дъщеря ми доста си подобри четливостта на почерка след като премина на полупечатно писане. Ръкописното беше голям кошмар-сбито и нищо не се разбираше.

# 402
  • София
Повечето беше ала-бала. Главното - най-вероятно децата ще си завършат учебната година, няма да се обявява нулева. Не каза нищо за отваряне на училищата. За изпитите - щели да се съобразят с взетия материал, но все пак, това не било толкова важно, защото изпитите не били конспект с пет въпроса, а били върху много повече материал. Нямало да има поправка, ако матурите са с лоши оценки, но оценките не били важни, важно било децата да знаят. Вярваме в учителите, ала-бала.
Драго я покани отново в понеделник май беше, когато ще продължат със зрителските въпроси.
Докато я слушах, през две-трети от времето само общи приказки, естествено с това "динамично положение", браво на учителите, браво на децата.

# 403
Поколението на 70,80,90 -те пишат ръкописно и много красиво.
А как печатат. Не се учудвам, че печатат на 10-топръстната  система, започват да го учат още в четвърти клас.

# 404
  • София

И на мен, загледах го дали не е немски.
Учещите НР усвояваха ръкопис, докато на АЕ се пишеше печатно.

Е, за какво пак същото. Нещо ново да каже зам. министърката. То остана ли някой, който да си мисли, че ще е нулева годината?

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 22:08 от Desem

Общи условия

Активация на акаунт