Образователен Говорилник - release 3

• 18 529
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • София
На мен по-вероятно ми изглежда да са се хванали една компания, да  се повеселят с екстри, защото са се върнали от чужбините и им е скучно вече един месец, пък и празници са, улиците празни, време е за купон.

# 421
  • София
E, ние как може да сме сигурни този Кристиан само потребител ли е бил или и пласьор? Интересно ми е каква точно дисциплина следва този Кристиан в Берлин.

Никаква гаранция няма, нали точно това написах.. Най-вероятно е И пласьор. Ама разликата с АК е в паричните възможности на  повече деца, които по принцип не са му от обкръжението. Не че и в НЕГ няма много хора с пари, има,  но наистина има и доста с много скромни възможности, каквито едва ли има в АК или ако има, са доста по-малко. А такива ученици, където и да са,  просто не представляват никакъв интерес  за лекетата не само за  близко приятелство, а и като потенциални клиенти, от тях няма какво да вземеш..

Хаха, Андариел, и моята дъщеря е тук повече от месец вече, ама кара  за разнообразяване от скуката по улиците (без да слиза и  другаде да се размотава) "трошка" според стандартите на такива идиоти,  с позволена скорост и  стриктно спазване на правилата, не се е веселила с никакви екстри, не е купонясвала в ничия компания, съвестно си изкара и карантината.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 10:22 от пенсионирана русалка

# 422
  • София
Всъщност в София  най-сериозните  "огнища" на разпространение и употреба  на наркотици са кв. Хр.Ботев и прилежащите квартали, където живеят най-често хора с ниски доходи. Няма значение.

# 423
  • София
русалке, твоите (и моите) са от смотаните, затова! Виж другите с какъв размах действат! Wink

Шарки, никой не се изненадва, ако в кофти кварталите има дрога. Къде-къде по-интересно звучи, когато при умните и красивите има дрога.  Виждаш, сега и това, че шофьорът бил в НЕг веднага повдигна вечният въпрос "ето ги, тези в елитните са наркомани и пияници, убиват хора, какво ми се правят на много умни, какво като са влезли там, всички са гадняри и връзкари". Само чакат удобен момент.

# 424
Чета много коментари, във връзка със случая. Не искам да бъде покрит, не искам да останат ненаказани. И се чудя какво може да събуди гражданското общество в България. Защото такова има, не всички сме овце.

Съгласна съм, че майката е виновна. Самата реплика "Аз не съм му давала ключовете" и "Драмата е и за двете семейства" я принизяват много много ниско.

Продължава да ми е тъжно за Милен Цветков. Тъжно ми е за всички невинни хора, загинали по такъв нелеп начин. И мен ме е удрял пикльо, докато седя на светофар и чакам да светне зелено. За щастие ми отнесе само огледалото, защото той се движеше в насрещното бързайки да мине преди всички (тези, които чакат и тези, които ще тръгнат насреща при светване на зелено). Реакцията ми беше откачена тогава... но го накарах да напише двустранен протокол. Не трябва да се отказваме от истината и от правотата.

Друсани деца има навсякъде - и в НЕГ, и в АК, и в НГДЕК, и в СМГ.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 10:50 от dreamingfly

# 425
  • Русе
Всъщност се изприказваха един тон приказки, а може да се сведе до следното -
    Системата проявява търпимост, към нетърпимото. Възможността да декларираш и да избереш въпреки системата се отчете като елементарност.
     И че има елитни училища, където на 14 години да разграничиш деца и неелитни,които уж трябва да осигурят нещо нужно, ама според елитарите ,не го осигуряват.

Много малко телевизия гледам, но Милен Цветков беше журналист, който гледах. Оказа се че и синът ми го е гледал и е научил от съученик още вечерта.Много много жалко е,че на такава цена се повдигат редица въпроси, но цената е платена и всичко трябва да се разбута.

# 426
  • София
Чакай, това за елитните училища не го разбрах. Може ли да поясниш?

# 427
  • София
Чакай, това за елитните училища не го разбрах. Може ли да поясниш?
+ 1, нищо не се разбира от ей това изречение:

И че има елитни училища, където на 14 години да разграничиш деца и неелитни,които уж трябва да осигурят нещо нужно, ама според елитарите ,не го осигуряват.

Предполагам само, че  визира като проблем самото разделяне на "елитни" и не толкова, както  и това, че хората с деца в елитните (определени явно като елитари) смятат, че нужното не се дава в  другите.

# 428
  • Русе
Не знам, кое е неразбираемо. При избора на училище да се избират определени училища по зададен етикет, независимо от качествата на детето. И  попадането в други, не отговорящи на този етикет, да е нещо като провал и загуба на възможности.

# 429
  • София
дримингфлай, опитвам се да ти дам 10 лайка, но не може.

А, и наркомани потенциално може да има във всички, абсолютни всички училища с по-големи ученици. Моето виждане е, че фактът, че този Кристиян е изгонен от 73-то и след това е завършил НЕГ в София - показва само, че семейството му е с големи претенции и че правилата са никакви, защото аз ако съм НЕГ, няма да приема изгонен от друго елитно училище.

Но самото НЕГ не бива да е фокус, по-скоро кой е този, който е допуснал приемът в НЕГ да се случи за богоизбран мамин лигльо, впоследствие станал убиец.

# 430
  • София
Очевидно, че повечето имат качества, щом са успяли да се класират за тези училища, а училищата имат етикет на елитни основно заради това, че там влизат деца с качества, плюс учителски състав. Няма как да се спази "независимо от качествата на детето" ,защото това би означавало влизането в тези училища да е разиграване на томбола, но със сигурност, ако там влязат деца с по-слабо изразени качества, то или общото ниво ще падне, или тези деца няма да издържат на темпото и ще закъсат. То е като в спорта - и там се делят според качествата си и има клубове или треньори, които са с желан етикет, защото там се тренират състезатели с определени качества, а не независимо от качествата. Какво се чудиш, мислиш, че като е образование, е по-различно от спорта ли? Не е по-различно, всеки с нивото си. Щом е изкарал висок бал, значи има качества - най-малкото умее да помни съдържанието на текста за преразказ и как да го трансформира и по математика умее да решава повечето задачи, има високо ниво на активното внимание и т.н. Това са все качества, които не са равномерно разпределени, че да нямат значение. Ето, най-научно го обясних.

# 431
Хора, в момента гадаете и се самонавивате срещу ръководството на НЕГ. Той може да не е бил наркоман когато е бил ученик. Заради други прояви да е бил наказан с преместване. А може и изобщо да не се е стигнало до тази мярка и направо да са го преместили. Може да е имало свободно място в НЕГ. Или да е записан надпланово. Между училищата с подобен учебен план постоянно има движение на единични бройки. И в СМГ идват ученици (и от АК). И от СМГ към НПМГ, АК и 125-то заминаха деца, по различни причини. Кофти е, гадно е това, което се случи, но последните виновни за това са 73-то и НЕГ.

# 432
  • София
В АК след 8, 9 и 10 клас държат много сериозен изпит, за да бъдат преместени, не става с разговор с директора или Кастрева.

# 433
  • София
Хора, в момента гадаете и се самонавивате срещу ръководството на НЕГ. Той може да не е бил наркоман когато е бил ученик. Заради други прояви да е бил наказан с преместване. А може и изобщо да не се е стигнало до тази мярка и направо да са го преместили. Може да е имало свободно място в НЕГ. Или да е записан надпланово. Между училищата с подобен учебен план постоянно има движение на единични бройки. И в СМГ идват ученици (и от АК). И от СМГ към НПМГ, АК и 125-то заминаха деца, по различни причини. Кофти е, гадно е това, което се случи, но последните виновни за това са 73-то и НЕГ.
В медиите пише, че е бил изгонен от 73-то за провинения. Не е преместен просто ей така.

# 434
Ако е вярно, че от 73-то е бил изключен за сериозни провинения, приемането в НЕГ някаква награда за постъпките довели до изключването ли да го считаме, Уоруик?

Общи условия

Активация на акаунт