Образователен Говорилник - release 3

• 19 123
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Преди малко подпалих. Продължаваме да плащаме пълната такса, а голяма част от класовете им липсват. Писах на директорката и чакам обяснение.

# 406
  • София
Как леке-убиец се оказва завършил НЕГ: от фейса на Krassimira Hadjiivanova “Току-що попаднах на този пост, който внася светлина по въпроса с образованието на Кристиан. Имах известен когнитивен дисонанс, като разбрах, че е завършил Немската. Е, това би могло да обясни несъответствието:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3160120640673837& … d=100000277952037

# 407
  • София
Срамота! Крушката си има опашка. то да е само той, колко хора така ги "наказват" с повишения! Това още по-голямо петно слага на гимназията, защото директорът се е съгласил да запише младежа.

# 408
  • София
Андариел, от петното директорката хич няма да се трогне, отсега съм сигурна, че е опечена работата някога с писмо от тогавашния министър или от Кастрева..Вечното оправдание за надпланов прием по всяко време, директорите все са невинни по този критерий, все отгоре им е
наложено. Rage

# 409
  • София
да, ясно е, ама е гадно, винаги ужасно са ме възмущавали такива неща. Със сигурност всички по веригата са си вързали гащите.
Ние сме обикновени хора и винаги сме се държали настрани от такива неща, че свърже ли се човек с такива хора - гори. Затова понякога е добре, те са си в паралелна вселена.

# 410
  • Русе
Тя , директорката ще си намери оправдание. Обаче фактът ,че пращаш детето си, което се е готвило и е мотивирано да учи нещо целенасочено в среда на високо протектираната измет, може да замисли всеки трябва ли да се зори за попадане точно там.

# 411
  • София
Сори, това е глупост! Познай как заради един или двама като този ще си спра децата от кандидатстване в тази гимназия! Точно никак. Такива като този има навсякъде, както виждаш не гледат да ги набутат в БУЗЕМА, а в 73-то или НЕГ (и другите от този вид). Такива като него гравитират в свой си кръг.

# 412
  • София
Че то по твоята логика, Амбър, не трябва да се ориентират децата към нито едно от добрите училища в страната, понеже такива лекета има навсякъде..Не ги мисли другите, човек на 16-17, на колкото този е кацнал в НЕГ е все пак в състояние да си подбира контактите със себеподобни и да избягва такива екземпляри. Да не говорим и за това, че "краставите" се намират взаимно ,такъв младеж няма дори и за миг  да удостои с височайшето си "внимание"  обикновените деца...И слава богу!

# 413
  • София
Поне сега противниците на НЕГ имат нова дъвка - ето, там са наркомани и убиват журналисти, ужас, не си изпращайте децата там.

# 414
  • София
...но пък за АК винаги е било разрешено да се пише нещо подобно Simple Smile. Много ми се иска Мими_блок да прочете пост 412 на Русалка, ама една ли ще разбере.

# 415
  • софия
Тя , директорката ще си намери оправдание. Обаче фактът ,че пращаш детето си, което се е готвило и е мотивирано да учи нещо целенасочено в среда на високо протектираната измет, може да замисли всеки трябва ли да се зори за попадане точно там.
Това е проблем на цялата държава и не виждам защо е нужно свеждането му до такова елемнтарно заключение. Все пак принципа е обратен - високо протектираната измет си е пратила детето в среда на интелигентни, трудещи се  деца, мотивирани, в много от случаите със смели желания и амбиции.
Така, че всеки интелигентен родител не би се отказал да си подкрепя детето да си следва целта ако това е било НЕГ ( и което и да е училише всъщност, но сега говорим за НЕГ).

# 416
  • Русе
Сори, това е глупост! Познай как заради един или двама като този ще си спра децата от кандидатстване в тази гимназия! Точно никак.
 Не знам колко ще го направят, но в никакъв случай не са никак. Аз например имах подобни притеснения, въпреки че в провинцията и изметта ни не е чак такава. Бях на педал първия срок при подобно съмнение да го извадя от училището веднагически. И други родители са споделяли, че не се натискат точно с подобни опасения. Не робувам на схеми ,догми, формати и се движа по собствени принципи и скали. До сега не са ме подвели, колкото и елементарни да се виждат на някого. Много държа на свободата.Елитаризмът не ми е присъщ, и не е определящ за решенията ми. Колкото до детето ми, опитвам се да се осигуря възможност за индивидуално развитие и до сега се радва на успехи ,които малко могат да споделят.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 09:28 от A m b e r

# 417
  • София
Шарки, смесваш нещата... В частта с  това, че краставите се намират, имах предвид, че едно такова леке няма да поддържа трайни контакти с  обикновените,  понеже просто се има за нещо повече, няма да контактува с "простосмъртните", да  обикаля заведения с тях,  да се налива до безпаметност с тях, да вдига големите скорости с тях.... Но стане ли дума за пласиране на дрога и за пари вследствие на него, нещата се променят - всеки, който е  готов да се огъне, е добре дошъл за клиент, не е нужно въобще да ти е приятел от кръга с богоизбраните... А АК по обективни причини с повече  на брой финансово обезпечени деца предполага просто повече настъпателност от лекетата и към обикновените, които не са им иначе въобще от кликата...И тогава вече идва големият проблем, понеже горят И други. Даже често само други, без И, понеже баш виновниците с важните мама и татко и с многото пари се измъкват. Ето и сега се оказва, че в колата е бил и синът на депутат, избягал бил, най-вероятно с  дрога.. Оказва се, че има и предишни прегрешения младежът, ама..

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 09:43 от пенсионирана русалка

# 418
  • София
Никога не съм имала притеснения точно по отношение на средата в гимназията. Притеснения съм имала като всеки друг родител с дете в пубертета, когато е възможно да започнат с простотиите. Във всеки случай именно, защото влязоха в тази гимназия (със сигурност и 73-то, и другите гимназии от тази група), притесненията ми биха били по-малко заради подбраната среда. А съвсем естествено "голямата работа" ще искат да набутат децата си в тези училища, а не в квартална неизвестна, където проблемите често са повече.
Както виждаш,  в тази кола не са били само от НЕГ, а по-скоро са били деца на "голямата работа". Там е ключът, а не в НЕГ. В гимназията са повече деца на обикновени семейства, а не на голямата работа семейства.
Мен ме изуми това как депутат се отказа от сина си - синът му живеел от 17 години с майка си, той не контактувал много с него. Мен това повече ме потресе, отколкото това, че майката на шофьора ще направи всичко възможно да го покрие. Естествено е родителите да защитават децата си, независимо какво са извършили, а не да се дистанцират или отказват от тях, желаейки да запазат името си. Но то не е само за този случай, има хиляди и милиони такива случаи.

# 419
  • София
E, ние как може да сме сигурни този Кристиан само потребител ли е бил или и пласьор? Интересно ми е каква точно дисциплина следва този Кристиан в Берлин.

Общи условия

Активация на акаунт