Образователен Говорилник - release 3

• 18 477
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Амбър, щом не сме те разбрали и скачаме като ощипани, може ли отново да обясниш, с думи прости, като за мен, какво точно казваш?  Може и да изброиш - първо, второ, трето. Аз съм си прост човек, искам да ми се обяснява просто.

# 481
  • София
Да, Амбър, дават нещо повече. За въпросния младеж нищо не знаем, освен тиражираното в медиите, че е бил изгонен от 73-то. Обаче не съм видяла да пише, че е бил изгонен за нисък успех.
Е, то за нисък успех не могат да те изгонят от никое държавно училище. И да искат, не могат. Joy Санкциите, включително санкцията "преместване в друго училище", е за поведение. За нисък успех гонят от частните. В ДУ можеш да си кюташ с тройки до края. Преместването заради нисък успех се случва, но по желание на детето/родителя - като види, че няма шанс за висок успех в това училище.

# 482
  • София
не говоря за преместване заради нисък успех, а че преместването по досегашните слухове са заради поведение. за успеха не казват нищо. Да, в държавно можеш и с тройка, но рядко някой в НЕГ е с тройка, то там и тройката сигурно на други места се равнява на петица предвид ризликите във височината на летвата за една и съща оценка като число. Как и защо е преместен имаме само слухове, а реалното го знаят само замесените в историята с преместването. Аз не мога да отговарям за чуждите деца, нито ще тръгна да защитавам някого или да омаловажавам постъпките му, само защото е от това училище. Просто няма как да стане.

# 483
Имате ли отзвуци за Saint George International School?
Отзиви Simple Smile

Съученичка на малкия, дойде в 6 клас от Св. Георги в БШ. Зле беше работата като знания и подготовка, дори по английски (щом моя се оказа по-добър от нея, хем там уж учели няколко предмета на английски).

Точно така, Шарки, добре, че ти го каза.
Всъщност, нормално е вероятно идващите от Америка да се интересуват от Свети Георги и ААУ. Там им пасва на това, в което са били.

Към АК е нормално да не се насочват обаче. АК е друга бира - там здраво се учи! Не е за всички, идващи от американски училища, както не е и за всички от български. Да, АК е гимназия, де.
Но по принцип в хубавите български училища яко се учи.

За да не се накъсва темата, тук бях постнал снимка на една диктовка, писана от моето дете.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 15:11 от Татко Мецан

# 484
  • София
Уау, впечатлена съм! Браво, много красив почерк, като бисерчета наредени буквите! Това натискане е от старание да е красиво.

# 485
  • София
Мецане, далеч не всички деца в първи клас /че и в трети Joy / пишат толкова красиво. Вервай ми! Laughing

# 486
  • София
Аз лично много се засрамих. Малкият ми син все коментира колко грозно съм била пишела и нищо не ми се разчитало. Отивам в ъгъла.

# 487
  • София
Не знам доколко е  вярна размятащата се из нета информация, но маминка май се оказва съсобственик и на  луксозната частна детска градина "Тути". А девойката в колата била прокурорска дъщеря. Ако е така,  Шарки, точно това имах предвид по-рано днес, събрани на едно място млади хора от типа "хвани единия, удари другия" - дрогиращи се,  неспазващи  никакви правила на пътя, имащи предишни прегрешения, останали явно ненаказани, занимаващи се май и с разни сатанински практики. Изчезна във фейса профилът и на момата Симона някоя си.. Такива просто не контактуват с "простолюдието", лесно се надушват взаимно, че са от една порода...

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 18:43 от пенсионирана русалка

# 488
Трия, щото темата на разговора е друга.

За съжаление такива елементи има във всички елитни училища, и не е виновна конкретната гимназия. Виновно е всъщност цялото общество, че си затваря очите.
И не е въпросът, че тук е България. Такива случаи има и в Америка, и вероятно повече. И в Европа има. Въпросът е да се знае, че има адекватна реакция от страна на обществото и на правосъдната система и след само две, три адекватни реакции на тази система това вече няма да се спряга като проблем. И дори и в Германия има такива случаи, но те нямат такъв широк отзвук. И тук, ако се знае, че правосъдната система действа, няма да има такъв отзвук. Това се случва във всички държави. Но там хората нямат усещането за такъв дефицит на правосъдие! Затова и не се коментира толкова.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 19:19 от Татко Мецан

# 489
  • София
Защото не си ме виждала аз как пиша в нормално състояние. Когато пиша служебно много красиви ги правя буквите, защото пиша печатно за децата, така е по-лесно за четене. Но в нормално състояние моят почерк сигурно е най-грозният логопедски почерк. Аз самата не мога да си разбера на моменти.

Добре си е детето, я не го травмирайте така!  Ах, ах, не спряха да ги карат да трият тези деца! Голямото триене, само се разсейват! При мен триенето е забранено! В началото изпитват шок като им кажа, че пишат без да трият, а ако сбъркат, зачеркват грешното и пишат правилното и продължават, а те ме гледат с едни очи като палачинки.

# 490
  • София
Не знам доколко е  вярна размятащата се из нета информация, но маминка май се оказва съсобственик и на  луксозната частната детска градина "Тути".

А, точно същото щях да питам вчера, ама забравих. В някоя от телевизиите, когато говореха за майката, показваха извадка от (предполагам) ТР с фирми, в които има участие и ей така мимоходом ми се мерна "Тути". Щях да изкоментирам дали се е чуло, но ми изскочи от главата.

Иначе, ясна е работата с прехвърлянето, нито е първи, нито последен в държавата - но това не обезценява по никакъв начин учениците и учителите в НЕГ, единствено директорката. Тя да си му бере гайлето.

# 491
  • в страната на чудесата
Ченалова разказва възможните механизми, по които да търсят тежка телесна повреда.
https://mobile.frognews.bg/article/194987/
За мен ще е интересен коментар от юрист.
Иначе да, г-н Хекимян пак търси вина на спешния екип. Магистрален съд, нулев шанс. Много лошо.
Аз не мисля, че проблемът са многото пари на мама или татко. Чувството на безнаказаност, социопатното поведение, агресията, и пр. съм виждала у деца от всякакви прослойки.
За мен преместването в НЕГ е последният проблем. Винаги ще има подобни казуси, винаги.

# 492
  • София
Е, вие, пък. Все едно директорите имат голям избор в тези случаи. Нищо не ми говори на мен за НЕГ този случай. Говори ми за ситуацията у нас, ама не мога да кажа, че съм изненадана.

# 493
Татко Мецан, насочвам се към училища, в които няма преподаване на български. Учене или не, съвсем не стой пред мен като показател.

# 494
Цял живот чета успешно почерци на медици. Нооооо в един прекрасен миг ми се наложи да отида на ендокринолог при Начев. Хора, това не е възможно да бъде прочетено.

Ченалова показа и, че колата в първия момент е без гражданска, а на следващия е излязла с Бул инс застраховка от октомври. Ако сниманите екрани са достоверни това може да стане само, ако системен администратор в КФН изманипулира данните на съществуваща полица.

Титина, нали бяхте записани вече в някое от американските?

Общи условия

Активация на акаунт