Образователен Говорилник - release 3

• 18 482
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Русалка, СМГ до скоро никой не можеше да ги стигне по този параграф. Но въпреки всичко и един да е имало, пак не е правилно. Но е факт, връзките им са били страшно сериозни.

# 466
  • София
О, да, Фенси, аз  разделих по инерция на две нещата - езикови и МГ/НПМГ, макар всъщност да не е нужно разделението, когато става дума за влизане през задния вход...

# 467
  • Русе
Влизането през задния вход е само част от проблема. Завършването на  училища с таква цедка още на входа, претендиращи че осигуряват нещо повече и подбиращи си учениците, не е ли също привилегия и летва за постигане. В гимназията на сина ми, която не е от ранга на въпросното училище има доста сериозна политика по отношение на учениците. Познавам поне няколко в годините, влезли, но не завършили и насърчени да се преместят в друго училище - за успех или за дисциплина.

# 468
  • София
Махнати има и от НЕГ, Амбър, колкото и невероятно да ти  звучи. Дете заради дисциплинарни нарушения отиде в частно училище  с немски преди няколко години. Девойка,  от лайстунг при това, не завърши и повтаря 12 клас, но в частно. Даже май бяха две, но не знам с втората  какво стана..Тоест мама и тате не са били като тези на Кристиан, просто е. Отделно, че в лицето на това момиче загубиха много, понеже на идната година, с набраните за 5 години знания и умения в НЕГ, то спечели  пълна стипендия за следване в Германия, която годишно се печели от двама-трима българи и покрива всичко от до, възлиза на има-няма около 40 000 евро за общежитие, такси, учебници, карти за транспорт и т.н.
И още нещо, какво значи избор по етикет в поста ти... Да, има хора, които по това се водят и мислят,че изборът на друго училище  е погубване на бал. Но е нередно да се вменява, че болшинството са такива. Немският е желан много, училището е било цел за доста деца, защото масово до 7 клас са учили английски и търсят къде да овладеят втори език, докато надграждат английския с курсове навън. Отделно Германия и Австрия са финансово най-изгодният вариант за искащите да следват навън, така че много се ориентират И заради това към училищата с немски..Не заради етикета или поне не само...А и какво значи нямат качества? Как измерваш дали ги имат? В ЕГ се учат всякакви предмети, не е да е нужно да си корифей в конкретна област,  а склонността/интересът им  към езици се усеща и при темпото на  усвояване на друг език в предходните години..

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 17:34 от пенсионирана русалка

# 469
  • София
Е, Амбър, Кристиян е бил под сериозен чадър - това е ясно дори само поради факта, че е приет в НЕГ след изгонване от 73-то. Сигурно и оценките му в НЕГ са писани с лекота. Дори е странно как така 73-то са си позволили да го разкарат. Вероятно много се е провинил и е трябвало да се хвърли някаква прах в очите на хората.

# 470
  • София
Да, Амбър, дават нещо повече. За въпросния младеж нищо не знаем, освен тиражираното в медиите, че е бил изгонен от 73-то. Обаче не съм видяла да пише, че е бил изгонен за нисък успех. Може и да е достатъчно умен и достатъчно да е учил, че да си покрие материала. Ние не знаем и с каква диплома е завършил, нищо не знаем, но явно е успял да избута в най-лошия случай.
Имам чувството, че се опитваш да обезцениш училището и децата, които учат там, само защото е от най-желаните, може би и най-желаното в София. Е, сори, повечето деца се оправят чудесно с материала, повечето учители и те се оправят чудесно! Ако беше само етикет, едва ли щяха същите тези деца да изкарват първи или втори по сила оценки на матурата, както се вижда другите, с които са във вечна конкуренция са АК и СМГ. Няма как всички да са връзкари и всички да са само по етикета, а оценките да им ги подаряват. Освен ако не са решили да правят гадно на целокупното население.

# 471
  • София
По отзив на негова учителка от НЕГ, е бил "невзрачен". Което не е особено "отличен".

# 472
  • София
Кога успя учителка да се изкаже?
Справял се е значи, не е бил от изпадащите, не е бил и от първите. Средна хубост. И сред отличници няма как всички да са отличници.

# 473
  • София
На моята дъщеря учителка (която имам във ФБ) от доста години преподава в НЕГ.

# 474
  • София
Значи е неофициално. Помислих, че журналистите са тръгнали да се чудят как да ровят и да преследват учителите.

# 475
  • София
Значи е неофициално. Помислих, че журналистите са тръгнали да се чудят как да ровят и да преследват учителите.
Ще го направят, почакай Simple Smile

# 476
Имате ли отзвуци за Saint George International School?

# 477
  • Русе
Не знам защо скачате като ощипани. Не се опитвам нищо да обезценя с два нормални въпроса.  Изписахте няколко страници, като нищо особено не казахте. Нямам даже и толкова време да чета всичкия ви хъс. Целите са ми далеч от доказване на нещо във форум и не се напъвайте.

# 478
  • София
Ох, какво ощипване, какви 5 лева... Аз няколко  пъти нагоре се опитах да убедя  Уоруик, че става дума за връзкарство от най-висша и грозна  степен, ти ми говориш за ощипване.. И не казвай, моля те, кой каква работа има или няма(ха, междинно си го махнала това). И  не на последно място - не подценявай аудиторията,  колкото ти имаш опит, толкова и другите, че даже и повече, понеже хем  имат и повече деца,  и хем  последните са от софийските училища (тоест опит от 1 лице), в частност от актулното в последните два дни заради убиеца на Милен Цветков... Та  се налага да приемеш, че не  пишат хората без нищо да казват до заветния  момент, в който се появиш ти да ги светнеш  в един пост кое как е..

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 18:11 от пенсионирана русалка

# 479
  • София
Имате ли отзвуци за Saint George International School?
Отзиви Simple Smile

Съученичка на малкия, дойде в 6 клас от Св. Георги в БШ. Зле беше работата като знания и подготовка, дори по английски (щом моя се оказа по-добър от нея, хем там уж учели няколко предмета на английски).

Общи условия

Активация на акаунт