Образователен Говорилник - release 3

• 18 371
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
анди, ма разделяй ги на абзаци тези стриймс of consciousness, бе жена, моля те!

права си, без да съм го изчела.

Затова е хубав този квартален принцип - поне да се събират хора от един квартал - т.е. с еднакви доходи горе-долу и с еднакво виждане за квартала, който са харесали. Само че ще минат години в България, докато кварталите се установят с еднотипни живущи.
Мисля, че има ако не цели квартали то поне райони на някои квартали, в чието квартално училище родителите на децата учещи там са добре образовани и се стремят и децата им да станат такива. Т.е. базово средата е добра. Ще коментирам район, който познавам. В този район цените са толкова умопомрачителни за българския стандарт, че е почти невъзможно човек с ниски, че даже и средни доходи да си купи жилище там, а отделно и предлагането е силно ограничено. Съответно малкото хора, които купуват там са на базово добро ниво. Мутрите не се интересуват от този квартал и съответно не живеят там. Вероятно има изключения, но поне аз не знам за такива. Хората, които от поколения живеят там също са с много добро образование. Там още от царско време живее интелигенцията на България. Съответно техните деца и внуци също са добре образовани. В кварталното училище родителите на децата са адвокати, инженери, съдии, лекари, зъболекари, учители, учени, бизнесмени и т.н. Все хора, на които не им е безразлично дали децата им ще са добре образовани. Разбира се има и много деца на хора живеещи извън квартала, но родителите на тези деца също са добре образовани и се интересуват за бъдещето на любимите си същества. Съответно са готови да губят сума ти време дневно в развозване и не на последно място да хвърлят големи усилия за записването на децата си там. Да, тези райони и съответно училища са малко, но все пак и в България ги има.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 21:58 от Анонимен

# 646
Виж сега Попеа. Хората с подобен бизнес и материален статус(че и по-нисък), и с претенции за интелектуален статус, от мъжки пол, не пребивават в мамешки форум с мотив да се допитат за потенциала на определен имот, който строят. Най-малкото щото знаят как се прави подобно проучване и не го правят лично. А всъщност да си избиват комплексите с парадиране точно пред хора, които се твърди, че не са им таргет.

Познавайки доста такива, ама истински в риъл лайф, ме избива на истеричен кикот, когато си визуализирам лицата им, как си пишат в Бг-мамма.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 13:14 от Fancy

# 647
Виж сега Попеа. Хората с подобен бизнес и материален статус(че и по-нисък), и с претенции за интелектуален статус, от мъжки пол, не пребивават в мамешки форум с мотив да се допитат за потенциала на определен имот, който строят. Най-малкото щото знаят как се прави подобно проучване и не го правят лично. А всъщност да си избиват комплексите с парадиране точно пред хора, които се твърди, че не са им таргет.

Познавайки доста такива, ама истински в риъл лайф, ме избива на истеричен кикот, когато си визуализирам лицата им, как си пишат в Бг-мамма.
Фенси, замисляла ли си се, че Нико може да е жена?!? За тооооолкова успял мъж, с такиииива мащабни инвестиции и суууупер яката жена-мечта.... странно е да пише тук, да парадира. Не знам, ама все си мисля, че такъв успял мъж някак си е странно да се подвизава тук. И начинът му на мислене и изказ са типично женски. Странна работа!

# 648
Значи си стискаме ръцете, че всеки избира училище според своите разбирания и потребности и генерални умозаключения като ДУ не стават или ЧУ не стават, са излишни?

С тази разлика, че на око казано, около 95 % от децата в ДУ в начален етап абсолютно нищо не са избирали. А сега с районирането клонят към 100%(клонят, щото нали и в начален етап има Кристияновци).

И в ЧУ има гнили ябълки. Но без да има възможност за обективен измерител, отличните изключения в ДУ като процент от общото са далеч по-малко от отличните изключения в ЧУ.
Ако не беше така, вие нямаше да сте в тази тема. И аз нямаше да съм свидетел на драмите от преди години в медиите, че половината училища в класацията на НВО са ЧУ. И без да се гледат изобщо други плюсове, като битови условия, среда, организация, допълнителни занимания и т.н.

Интересно е как все се опитваме дадена тема да избяга от конфронтацията, и все се намира по някой да се навре и да обяснява колко сме сгрешили. И то в тема, която очевидно не го интересува.
Скучно е да циклим все в едни и същи теми стотици пъти вече доста години. И сме все едни и същи хора. Въпросът е дали аз да не отида в темата на държавните училища и да им заобяснявам моите истини?
Ти в коя тема мислиш, че си писала?

# 649
Хора, да ви споделя една тъжна вест - в темата за АК разбрах, че Ежко си е деактивирал профила и се оказа вярно. За всеки случай дори опитах да му пратя ЛС и ми излезе, че такъв профил няма или е деактивиран.

# 650
  • София
Оф бее, Мецане, като почна с тая тъжна вест, реших, че искаш да споделиш, че Ежко се е разболял от КОВИД най-малко Sad

# 651
Е, е, с такива работи не си прави майтап. Всички да са здрави, пу, пу!

Абе чешит си е Таралежа, не е ли тъжна вест, че е решил да ни напусне форума. Дано размисли все пак.

# 652
Всъщност той не беше ли за сравнително кратко време във форума - от 2017-та? Но не може да се отрече, че беше продуктивен 🙂

# 653
  • София
Жалко, че си е деактивирал профила, колкото и да сме се ритали по кокалчетата, не мисля, че някой го е обидил, всички тук сме от държеливите, Ежко също.

# 654
  • София
Мецане, нашето ЧУ го избрах, защото синът на моя приятелка бяха решили да са в него, и двамата се разбираха и играеха заедно. Учеха много английски , имаше занимания по изкуства, плуване, тенис и ски, а общообразователните  бяха достатъчно ок, за да влезе после да учи немски, което за мен  е достатъчно. За друг може да не е, негова си работа. Да, по-евтино е с подкуп, ама в крайна сметка така сме решили. СС дори не съм знаела, че съществува. Тогава ЧУ наистина беше екзотика и класовете бяха малки.
Всъщност аз от тази тема разбрах как са се променили нещата. Ама от 2014 насам сме в подем. Интересно ми е някой от вас има ли наблюдения за периода 2009-2014 ак са били нещата в ЧУ, по време на предишната криза? Дали има наистина такава силна права  корелация, каквато си мисля, че има.
Аз имам и поне в СС нямаше изобщо такава корелация, за каквато си мислиши. От випуска на голямата ми дъщеря никой не напусна, а и не съм чувала за напуснали заради кризата. Дори от 2010 започнаха да приемат по 3 паралелки, вместо дотогавашните 2, което означава, че кризата не е намалила наплива, а даже обратното. Но 3-4 години /не помня колко точно/ не пипнаха таксите, не ги намалиха заради кризата, но ги замразиха. Иначе броят на децата в паралелка е същият, какъвто е в момента поне от 2005 насам.
Как ще се отрази тази криза, предстои да видим, но аз не очаквам по-различно развитие.

# 655
  • в страната на чудесата
Жалко за Ежко, но го разбирам.
Мецане, знаеш ли повода?

# 656
Точно така, Санака и не само това. Когато започнах да чета тук, около 2013 г., имам спомен, че година - две преди това, около 2011г., е било първото голямо увеличение на таксите за ЧУ, ама наистина голямо. От около 3000- 3500 лева бяха станали 3000- 3500 евро. Така че кризата тогава не беше повлияла върху интереса към ЧУ и върху търсенето.

Сега е по-различен момент и таксите са на други нива, но читавите ЧУ ще си преразгледат политиката и вероятно ще преосмислят увеличенията. За отлив на интерес мисля, че няма да може да се говори.

Лейка, не знам, просто виж в темата за АК. Поне на мен ме ми става ясно.

# 657
  • София
Подозирам, че моят пост след неговия му е прелял чашата. Написах, че от нас се очакват факти, а не мнения.

# 658
Е, чак пък толкова, при положение, че е работил с теб. Абе загадка е защо го направи, поне за мен.
Шарки, не се чувствай виновна за нищо. И аз също писах в темата, със същото основание може да се предположи пък, че е заради мой пост. Само той си знае. Позовал се е на Ричард Юнг Grinning

# 659
  • София
Дано да размисли Ежко. Винаги се е заформяла здрава дискусия покрай неговите постове Simple Smile Ако някой го познава лично би могъл да го разубеди и да пише пак.

Общи условия

Активация на акаунт