Образователен Говорилник - release 3

• 18 423
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Не бе, аз по принцип не чета вестници, само "Дневник" понякога. Но телефонът ми има една функция - като плъзнеш надясно от основния екран и излизат последните новини в най-различни издания, не знам как ги подбира, че все са от блиц, ПИК и подобни, които ги знам какви са, но Стандарт навремето, преди 20 години като го четях, не беше жълт, беше сериозен вестник. Сега не го знам какъв е. Та така ми попадна.

# 541
Не съм чела статията, но не се учудвам, че пише такива неща. Сред някои мои познати вирее същото мнение, както и че в ЧУ се кара по-лежерно. Вече не се ядосвам.

Прочетох за детето на Титина. Много  неприятно и некоректно. Мисля си, че в СГ имат шанс да ги приемат. Нашето познато дете, което се премести там в горен клас, казва, че има деца на чужденци, които са доста зле с българския. Съответно им е трудно по история, която е на български, но все пак на Титина детето ще е в по-малък клас. Така че може да се окаже и по-добра идея това училище, защото детето ще напредне и с българския.

# 542
  • София
Не съм чела статията, но не се учудвам, че пише такива неща. Сред някои мои познати вирее същото мнение, както и че в ЧУ се кара по-лежерно. Вече не се ядосвам.
Аз също не се ядосвам - то няма и за какво. Моите пък познати всички мислят обратното - че в ЧУ е голям гърч - чак понякога и аз подскачам на такива коментари. Което за гърча не е далеч от истината, ако се сравни с ДУ, където например рядко се дават домашни за уикенда и за празниците и не се учи изпреварващо, а се кара по стандартната програма на МОН. И сега при дистанционното обучение - сравнявам с деца на колеги в ДУ, при които е малко по-лежерно.

# 543
В много ДУ е много по-лежерно, а не малко, като в голяма част и хич реално не учат, а имитират, че правят нещо - имам предвид сега, с дистанционното обучение.

Изключение от всички ДУ е както винаги СМГ, където и ДО е на изключително високо ниво, на по-високо от много ЧУ. Ама СМГ си е СМГ, друго ДУ няма като него.

# 544
В ЧУ “училищно мляко” и “училищен плод” дали ще раздават?

# 545
Фран, ако модерира там, напълно я разбирам за продължителното липсване от нашите теми, За там "вредн" им се полагат,
Не Шарки, не модерирам там. Моите модераторски права са скромни. Ей ги:
https://bg-mam.ma/p/187449/3850435

Мецане, аз нямам дете в СМГ, но и ти нямаш. Поради тази причина никога не бих се изказала толкова категорично: Close

Изключение от всички ДУ е както винаги СМГ, където и ДО е на изключително високо ниво, на по-високо от много ЧУ.

# 546
  • София
Фран, в смисъл, че има и други ДУ като СМГ (т.е. че СМГ не е изключение сред ДУ) или че ДО в СМГ не е нивото на ДО в ЧУ, че и по-добро?

# 547
  • София
Нямаше те три-четири дена и си пролича. Негативно. Сега всички групово мълчим.

# 548
Фран, в смисъл, че има и други ДУ като СМГ (т.е. че СМГ не е изключение сред ДУ) или че ДО в СМГ не е нивото на ДО в ЧУ, че и по-добро?
Е отде да знае, нали това казва 🙂

# 549
Да. Токущо попълних онлайн формуляр, в който приемам/отказвам продуктите.

# 550

Раздават. Ако се откажеш писмено ги даряват на нуждаещи се. Ама да си призная не разбрах каква е хавата с тези млечни и плодовете.

# 551
Вчера гледах репортаж. Явно фирмите, които доставят храни по тези програми, предпочитат да дадат храните, вместо да връщат парите. Идеята е всяко дете да получи цялото количество, което му се полага от началото на ИП. Отказаните продукти ще бъдат дарени на нуждаещи се семейства.

# 552

Изключение от всички ДУ е както винаги СМГ, където и ДО е на изключително високо ниво, на по-високо от много ЧУ. Ама СМГ си е СМГ, друго ДУ няма като него.
Нямам поглед върху СМГ, но имам върху НПМГ - часовете се провеждат по програма с връзка на живо (започна от втората седмица от началото на ИП).
ЧНУ "Питагор" от ден първи използват Google Classroom в комбинация с Google Meet за срещите на живо.
За АК информацията ми е от преподавател - досега са били само с консултации на живо, от тази седмица вече трябва да провеждат и часове на живо.

Следя темата за ДО и от професионална гледна точка и смея да твърдя, че учителите (особено съвестните) и от ДУ, и от ЧУ дават всичко от себе си, за да се случва ДО.

# 553
Аз, разбира се, нямам дете в СМГ, защото детето ми е в първи клас, но информацията относно ДО в СМГ я имам от няколко независими източника, лични познати с деца там и форумки -  виртуални познати от този форум, с деца там, на които вярвам, поради което счетох информацията за достоверна и написах въпросният пост.
Личен досег със СМГ нямам, така че забележката на Фран е съвсем уместна, наистина писаното от мен за СМГ не е от първа ръка.
Получих и ЛС в този дух, че не знам в действителност как е там, така че наистина съжалявам и се извинявам, няма да се повтори повече, и без това винаги гледам да пиша от личен опит.

# 554
Аз, разбира се, нямам дете в СМГ, защото детето ми е в първи клас, но информацията относно ДО в СМГ я имам от няколко независими източника, лични познати с деца там и форумки -  виртуални познати от този форум, с деца там, на които вярвам, поради което счетох информацията за достоверна и написах въпросният пост.
Личен досег със СМГ нямам, така че забележката на Фран е съвсем уместна, наистина писаното от мен за СМГ не е от първа ръка.
Сега остава да кажеш, че имаш от няколко независими източника и информация за ВСИЧКИ ДУ в София (хайде, поне от повечето и от различни райони на града) и ВСИЧКИ ЧУ в София, за да можеш да направиш сравнение между вашето ЧУ, всички останали ЧУ, всички останали ДУ и СМГ . Което сам разбираш, че е нелепо. Абе не разбираш, ама карай...

Общи условия

Активация на акаунт