Кралски работи и клюки - декември 2019

• 122 201
  • 2 351
  •   1
Отговори
# 2 235
Щом е само   за търг марка :
Марката е знак, който е способен да отличава стоките или услугите на едно лице от тези на други лица и може да бъде представен графично. Такива знаци могат да бъдат думи, включително имена на лица, букви, цифри, рисунки, фигури, формата на стоката или на нейната опаковка, комбинация от цветове, звукови знаци или всякакви комбинации от такива знаци.
Тя се регистрира.
Право върху  търговската марка има  първия заявителя. Срока на правото върху ТМ е 10г, който може да се подновява.
Правото върху марка може да се прехвърля независимо от прехвърлянето на търговското предприятие.
Но това е за РБ.

# 2 236
  • Deutschland/HE
Има много голяма разлика между фондация и фирма. Трябва юрист запознат с английското право да го обясни, аз знам за разликите според българското. Gmbh и ООД са едно и също, но това не са фондации, а търговски дружества! Фондациите са с т.нар. нестопанска, идеална цел и има доста ограничения за търговската им дейност, с доходите от търговска дейност могат да финансират само проекти на фондацията.

# 2 237
  • Чужбина
Има много голяма разлика между фондация и фирма. Трябва юрист запознат с английското право да го обясни, аз знам за разликите според българското. Gmbh и ООД са едно и също, но това не са фондации, а търговски дружества! Фондациите са с т.нар. нестопанска, идеална цел и има доста ограничения за търговската им дейност, с доходите от търговска дейност могат да финансират само проекти на фондацията.

Права си, но техните фондации са регистрирани като ООД-та.

Чакайте, ей сега ще пусна линкове момичета. Стойте.

# 2 238
  • София
Много странно как са решили да регистрират име, което е тяхно само в момента. Утре баба или някой след нея може да им кръцне титлата и да я даде на друг.
Тц..явно не може така, както я мислим ние..кой знае какви  могъщи адвокати
стоят зад всичко това след като КФ само се срамува но не предприема нищо..
така погледнато Съсексови могат да разпродадат всичко
под предлог че е благотворителност,има някаква уловка..

..срам заради ММ* Joy

Добро утро, момичета! Скачам в дискусията, но не за да взема отношение относно патентите и т.н., защото честно много се обърках Grinning Но пък тази статия, която е споделена, не знам колко може да се вярва на Блиц, но ако искате да се посмеете прочете коментарите.

# 2 239
  • Чужбина
Момичета, ето ги номерата на самите фирми:

Sussex Company registration number: 12077679

Cambridge Company registration number: 07033553

Ей сега идат и линковете. Много много бързам.

https://beta.companieshouse.gov.uk/company/12077679

https://beta.companieshouse.gov.uk/company/07033553

Фирмите са регистрирани като:
Company type
Private Limited Company by guarantee without share capital use of 'Limited' exemption

Което ще се преведе като ООД без използване на акционерния капитал

# 2 240

Бубе, за Търговска марка става въпрос. Тя е притежание на фирмата им, която е ООД.

Това е, мисля.

Но е странното, че на 1 фирма регистрират 2 различни търговски марки.

Защо прави човек такова нещо?

Не е за да го резервират. Защото сигурно има и други начини да се резервира име.
Защо говориш глупости?
Търговската марка е собственост на фондацията, която е организация с нестопанска цел.
Същата е и фондацията на Катрин и Уилям

# 2 241
  • Истински се вижда само със сърцето.
Фондациите за да са такива а не просто Лимитед къмпани се регистрират и в Charity Commission. Линковете които ще ви пусна са за двете фондации, тази на Уилям и Кейт има право да оперира само тук, на Съсекс е за тук плюс други държави, повечето в Африка.
http://apps.charitycommission.gov.uk/Showcharity/RegisterOfChari … ubsidiaryNumber=0

https://apps.charitycommission.gov.uk/Showcharity/RegisterOfChar … ubsidiaryNumber=0

Допълвам, че Съсекс роял е записано като работно име на фондацията.

# 2 242
Въртим, сучем, ама нищо конкретно. Кой ще я остави Маркъл да влезе в голямата игра...тъкмо никога.

# 2 243
Фондациите за да са такива а не просто Лимитед къмпани се регистрират и в Charity Commission. Линковете които ще ви пусна са за двете фондации, тази на Уилям и Кейт има право да оперира само тук, на Съсекс е за тук плюс други държави, повечето в Африка.
http://apps.charitycommission.gov.uk/Showcharity/RegisterOfChari … ubsidiaryNumber=0

https://apps.charitycommission.gov.uk/Showcharity/RegisterOfChar … ubsidiaryNumber=0
Глупости, Австралия, Канада, Нова Зеландия и още доста големи държави.

# 2 244
  • Чужбина
Ако някои хора се успокоят и погледнат, ще забележат, че съм сложила линкове и към двете фондации, и на Съсекс, и на Кеймбридж, и никога не съм твърдяла, че са различни.

Пак се започва с обидите, без да има каквато и да е причина.

Какъв тип е юридическото лице, което представлява фондацията?

Не е ли ООД, по дяволите?

# 2 245
Тино чети хубаво, казала съм други държав от които повечето в Африка, не изброявам има линк, не се заяждай на дребно моля.

# 2 246
  • Чужбина
Това, че Мегаравила твърди, че съм говорела глупости, не означава, че това отговаря на истината.

Всеки може да провери, какво съм написала, и какви линкове съм сложила.

А Мегаравила разбира от право точно толкова, колкото аз разбирам от биология, т.е. никак.

# 2 247
Ели Лимитед къмпани са, но когато се регистрират и като Фондации минават в друга Графа по отношение на Данъчните. Не мисля че чрез фондацията могат да въртят търговия за лични облаги или поне се надявам никоя фондация да не го прави Simple Smile

# 2 248
Тино чети хубаво, казала съм други държав от които повечето в Африка, не изброявам има линк, не се заяждай на дребно моля.
И защо едните оперират само във Великобритания, а другите из целия свят?

# 2 249
Колкото Кеймбридж могат да забогатеят от шиене на чорапи с търговските марки, които са регистрирали от името на фондацията си, толкова и Съксес.
Няма абсолютно никаква разлика между двете фондации.

Общи условия

Активация на акаунт