Гримиране - идеи и техники. Тема №75

• 39 425
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
Горната мацка от клипа е страхотна! Какви продукти бихте препоръчали за такова контуриране (хайлайт и бронз) от ДМ и Лили?

# 91
Горната мацка от клипа е страхотна! Какви продукти бихте препоръчали за такова контуриране (хайлайт и бронз) от ДМ и Лили?

Мейбълин имат двуцветен дебел молив за контуриране, но не знам дали още е наличен в ДМ. Ако не - виж пудрата им за контуриране. Много е добра. На Лореал също харесва бронзъра, но той си е бронзант, с него се прави целунат от слънцето вид, не сянка. Аура имат палитра за контуриране. Есенс имат двойка контур и хайлайтър. Последните не съм ги пробвала, но мисля, че за начинаещ са ок.

Здравейте !
Страхотни сте и много напреднали, аз съм доста боса в гримирането и може би ще задам няколко досадни въпроса.
Фдт на коя марка бихте препоръчали за светла и мазна кожа ?
Също така се интересувам от очни линии - как се нанася по-лесно и детайлно - с твърд или мек писец ?
Много ми допада комбинация “балеаж” (ако изобщо се изразявам правилно) върху устните - матово телесно, розовеещо, с по-дебело очертание от пепелно лилаво. Изобщо не знам как да илюстрирам адекватно, но ако се сещате за червило в такъв цвят, съответно и молив за очертаване, ще бъда благодарна да споделите.

Не пишеш бюджет за фдт. Ако е дрогериен - Мейбълин фит ми цвят 105 или 110. Ако искаш от висок клас - Too faced peach в цвят swan или porcelain, vanilla.

За очната линия, ето една любима моя влогърка. Най-популярната българска влогърка.

https://youtu.be/YhydINyieTY

# 92
Благодаря!  bouquet
Аура също имат такъв стик, ще погледна и него. Simple Smile

# 93
Esmeralda, аз пробвах по твоя снимка образец, за която благодаря, но на мен просто не ми стои очната като на теб. Бих гледала твой tutorial за очна линия с кеф!

# 94
Есмералда, бюджета не е голям фактор, така или иначе слагам по малко и ползвам дълго време.
Благодаря за отговора.

# 95
Esmeralda, аз пробвах по твоя снимка образец, за която благодаря, но на мен просто не ми стои очната като на теб. Бих гледала твой tutorial за очна линия с кеф!

Нийче, благодаря ти. Hug За жалост нямам мой туториъл, иначе бих ти пратила, но пък този на Денислава е доста добър и с хубави обяснения за начинаещи. Според мен всеки трябва да си намери цаката на очната линия, която стои добре на неговото око, но тава става с много упражнения.

# 96
Как ли не пробвах да изрисувам очна линия с опашка (котешка май се нарича), но и при мен не става. Опитах под какъв ли не ъгъл и не, та не. Очите ми са буквално дръпнати и не стои добре. Flushed Мислех, че преди проблемът е в продукта или в начина ми на поставяне, но явно не е е така.

# 97
За очна линия, на мен лично гел очната линия на L'Oreal ми е най-лесна за нанасяне и откъм издръжливост е бетон поне при мен. Много харесвам и на Essence fine line или нещо подобно. Сташно прецизна и удобна, но не я купувам вече, защото винаги ме е страх да не е ползвана преди мен. Иначе, тя дори ми е по-лесна за нанасяне от тази на L'Oreal.

# 98

Струва ли ми се, че тук подчертаването/контурирането е в розовата гама?Ако е така, какви продукти биха свършили работа?Всичко, което съм виждала е все кафяво🤔.А, розовото изглежда така свежо.Или то(розовото) всъщност идва от ружа?

# 99
Има техника на гримиране, при която се използват две нюанса руж с цел подчертаване, но иначе контур в розово?!? От ружа е.

# 100
Преди доста години така си правехме контура с руж, за бронзант не бяхме чували, мисля, че е доста ретро вече тази техника.

# 101
Аз не мисля, че е ретро. Зависи от формата на лицето и ружа (мат/сатенен/ бляскав). Аз лично нося руж там, където поставям и бронзър, като също го нанасям по чело, минавам с него през носа и го издължавам до ушната мида. Ще се снимам тези дни и ще покажа, но защо да не може да се контурира с руж?

# 102
Скоро не съм видяла някой така гримиран, следя тенденциите, преди когато съм се правела само с  руж (контура и мястото на ружа) бях като кадъна розова отвсякъде. Наскоро видях една лелка така гримирана, много нелепо ми се вижда вече.

# 103
Dani-ela-80, идеята ми е лицето да изглежда свежо.Сега като сложа фон дьо тен, правя контур с тъмна пудра, подчертавам уж леко скулата с бронзър, имам чувството, че съм с маска. А, на някои лица е ясно, че има грим, но стоят сочни, живи...Ще потърся снимка.

Искам ето такова лице

А, сега се получава нещо такова, просто с повечко кафяво/бронзово по, под скулите.

Последна редакция: нд, 08 дек 2019, 17:50 от Seeflower

# 104
Реално не всеки ползва пудри/стикове за контуриране. А и е възможно да се постигне естествен резултат с пудра в по-близък до кожата цвят. Аз съм бледа и избягвам контура или ползвам съвсем икономично. Понякога минавам тези зони с пудра 1-2 нюанса по тъмна и хем има ефект, хем не съм като маска.

Общи условия

Активация на акаунт