Гримиране - идеи и техники. Тема №75

• 39 462
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
Много харесвам перманентен грим на устни, но на този етап не бих си направила. Най-вече заради ужасната болка. Относно ежедневно гримиране, за мен това е удоволствие, от което не бих се отказала. Моите колежки в офиса не се гримират - има само една, които слага червило и още една, която слага само спирала. Това от 8 момичета. Приятелките ми също си слагат грим само за специални случаи. Така че аз съм полезното изкопаемо, което винаги е намацано Simple Smile

# 511
И аз така, Неви 😂 Не всеки ден слагам пълно мейкъп снаражение, но тониран крем и спирала задължително. Вежди вече за щастие не правя. Когато излизам вечер си се гримирам от до, но повечето ми приятелки не слагат почти нищо и наистина ме гледат като извънземно понякога.

# 512
  • някъде под слънцето...
Обичам да се гримирам, но след 40, всичко трябва да бъде много прецизно и точно .
В противен случай  често  има обратен ефект от  качване на годинки до гротеска.
По принцип източноевеопейките и южноамвеиканките сме по склонни да използваме грим повече от необходимото.
На някои им стои добре, на други не чак толкова.
Но е залегнало в народопсихологията ни.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 14:42 от sl

# 513
  • Бургас
Скрит текст:
Пацолина, дано добиеш представа. Наясно съм, че при никой няма абсолютна симетрия мажду лява и дясна част на тяло и лице, но предполагам виждаш, че при мен асиметрията е доста голяма. Момичето повдигна повече контура над едната част от горната устна за да прикрие това доколкото е възможно.
неви86, очната линия боли повече.
И моля ви, когато погледнете бръчките и увисналия ми контур имайте предвид, че на снимката и 50 годишна баба.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 11:07 от pafal

# 514
  • Пловдив
И около мен повечето дами не се гримират🤔, но винаги ми е било неудобно да попитам за причината, от чисто любопитство. Във фейсбук се въртят непрекъснато цитати от рода на “...гримират се само жени без самочувствие; такива, които се съмняват в красотата си...” 🤣🤣🤣(цитирам по спомен).
Без грим не излизам навън. Дори да е само тониращ продукт за лице и червило.
И аз съм се замисляла за перманентен на устни, но още не ми е узряла идеята, или не мога да придобия достатъчно смелост.

# 515
Pafal, само контур е правен, нали? Не е е цялостен перманентен.

# 516
  • Бургас
Да. Леко опита да запълни това, което остана между контура и устната.

# 517
Сутрин се гримирам за 20мин - фдт, вежди, очна линия + сенки в сгъвката, бронзираща пудра и малко хайлайтър, спирала и червило/гланц. Веждите ми отнемат най-много време, затова и се реших на микроблейдинг phi, вероятно през февруари ще се подложа на процедурата, надявам се да съкрати времето за приготвяне сутрин и по-уверено да излизам без грим, че без да си подчертая веждите съм друг човек направо, голям комплекс ми е Sad Харесвам и phi contour lips, следя доста рускини в Инстаграм, при тях е много актуална тази процедура, бих помислила и за нея евентуално, от болка хич не ме е страх.
Наскоро си боядисах косата тъмна (бях светла доста време), преоткривам доста цветове, които бях изключила от грима си, много интересно преживяване.

# 518
  • София
И около мен повечето дами не се гримират🤔, но винаги ми е било неудобно да попитам за причината, от чисто любопитство. Във фейсбук се въртят непрекъснато цитати от рода на “...гримират се само жени без самочувствие; такива, които се съмняват в красотата си...” 🤣🤣🤣(цитирам по спомен).
Явно затова се гримирам, защото нямам Фейсбук и не чета подобни глупости! Grinning

# 519
  • някъде под слънцето...
Явно съм жертва на световна конспирация защото във фейса непрекъснато ми излизат клипове за грим и козметика Simple Smile

# 520
Те да бяха само клипчета, ами и реклами за намаления като това на Tarte... Или Facebook мисли, че нямаме самочувствие? Flushed

# 521
  • някъде под слънцето...
Обаче във фейса  на ММ не  излиза грам козметика....
Явно фейсбук все пак "може да мисли"

# 522
И около мен повечето дами не се гримират🤔, но винаги ми е било неудобно да попитам за причината, от чисто любопитство. Във фейсбук се въртят непрекъснато цитати от рода на “...гримират се само жени без самочувствие; такива, които се съмняват в красотата си...” 🤣🤣🤣(цитирам по спомен)
Аз не се гримирам в ежедневието. Под не се гримирам имам предвид, че на лицето ми няма абсолютно нищичко, дори и гланц. Първо, че съм страшна поспалана, спя до последно, ставам в 8:15, в 9 вече съм в офиса. Второ, че сутрин дори не съм сигурна коя съм и нямам никакво желание да се гримирам. Трето - не знам защо като съм с грим си чувствам лицето тежко и някак мръсно, дори да имам само ББ крем.
Не споделям идеята на тъпите фейсбук цитати. Гримират се жени, които обичат да го правят, които се харесват повече с грим, които го правят по навик, за да прикрият недостатък и по всякакви други причини. Такива тийнейджърски генерализации са ми меко казано смешни, всеки е свободен да ходи с грим, или без такъв и не мисля, че това трябва да влиза в работата на някой друг, та чак и да обявява гримираните жени за грозни.

# 523
Кристълче, аз бях така. Рисувах си веждите всеки Божи ден, години наред. Като болна съм без вежди. От десетина дни с перманентни и няма такова удобство. Не знам защо съм чакала толкова време.

# 524
Един ден влязох в офиса по ФДТ и спирала.
Шефката ме погледна шокирано и попита дали съм болна.
Цитирам: "Господи, на тебя лица нет! Что случилось, ты болеешь? Беги к врачу..."
15 мин по-късно с импровизиран набързо "естествен" грим вече не приличах на болна и ми беше разрешено да остана. Има си спецификите всяко лице, контрасти, контури, цвят (или липса на такъв!)...

PS За себе си не успях да се навия за "вежди". Два пъти са ми рисували как би изглеждал резултата, но въпреки, че имам въпиюща нужда от такива просто не мисля, че това е моята визия.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 19:11 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт