Лидл 134 - В очакване на Коледа

  • 112 203
  • 1 903
  •   1
Отговори
# 1 740
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 853
Имаш ли първата книга на Манчев и Шишков. По спомен там имаше рецепта.

# 1 741
  • Мнения: 5 409
Не, нито една тяхна книга.

# 1 742
  • Мнения: 20 885
Моля, дайте на ЛС изпитана и лесна рецепта за лидълската патица и кис. зеле,
 искам и в глинено гърне, ако става вкусно в този съд, де...
Ще ти пратя моята.

# 1 743
  • софия
  • Мнения: 564
Моля, дайте на ЛС изпитана и лесна рецепта за лидълската патица и кис. зеле,
 искам и в глинено гърне, ако става вкусно в този съд, де...
ето рецепта - http://pep-4o.blogspot.com/2015/05/blog-post_29.html - Кисело зеле с патешко месо - няма причина да не го сготвиш  в глинен съд. аз съм го правила в  слоукукъра.

# 1 744
  • Мнения: 75 308
Патешко филе и коледна пуйка има в книгата на Манчев и Шишков.

Патката я правих с прясно зеле в гринен гювеч...по съвет от тук. Рецепта ...не ме питай 🙈

# 1 745
  • Мнения: 31 746
Леми, прати я и на мен! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 746
  • Мнения: 75 308
Леми..на мен сготвена направо. Че съм зает човек Satisfied

# 1 747
  • Мнения: 20 885
Направо ви я качвам тук, Лидъл трябва отстъпка за реклама да ми направят.😸
Тета, следващия път, че бързо свършва.

Скрит текст:
Правя я пълнена, с гарнитура от кисело зеле и картофи. Може и само със зеле, аз слагам и малко картофи, че някои хора в къщи не обичат зеле.
Първо кипвам патицата в не много вода за 20 мин. със сол и пипер. Лидълските патици не са големи, 2 кг и нещо, и предполагам, че ще станат и без да се кипнат, но мен все ме е страх да не остане суха и жилава. Вадя я и я слагам в гювеч. Правя си плънка от: малка глава лук, 1-2 скил. чесън, парче суров суджук или сурова наденица нарязана на парчета(суджука е с повече подправки и го предпочитам) малко вино, стафиди, ябълка обелена и нарязана на кубчета и ако има и гъби.Всичкото това се позапържва в тиган и се пълни патицата.

С малко от мазнината, която патицата е пуснала докато се вари, запържвам леко в тиган няколко скилидки чесън и нарязаното кисело зеле. Слагам го в гювеча от едната страна на патицата, а от другата страна - обелени и нарязани картофи. Ако остане от плънката, я слагам при картофите. Добавям част от мазнината която е останала в тенджерата , сипвам и бульона, да дойде някъде до горният ръб на гарнитурата, слагам капака и мятам във фурната. Някъде за 3, 3 часа и половина е готова. Отделно правя смес от сока на един портокал или няколко мандарини и една лъжица мед, и към края на печенето я мажа няколко пъти отгоре. Може и без да се маже с нищо, пак става страхотна.
Ако не ви се занимава, може да се пропусне плънката, но с нея е много по-добре.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 17:22 от Lemy

# 1 748
  • Мнения: 50 636
Боже, рецептата звучи много добре!
Свека ще влачи петел, дали ще стане по същия начин? Не се добрах до патица, а и аз съм я правила...прозаично Close

# 1 749
  • Мнения: 20 885
Никога не съм готвила петел, не зная колко е мазен, сигурно е сухичък, може би трябва да се добави мазнина, киселото зеле обича. И да се вари малко повече предполагам, иначе защо да не стане Thinking

# 1 750
  • In transit
  • Мнения: 14 164
Леми, каква коричка Heart Eyes изтекоха ми лигите. Запазих си рецептата. Сега ще трябва патица да търся...

# 1 751
  • Мнения: 75 308
Току що хвърлих едни спагети с кайма и дом.сос...каймата им миришела на мъжете-малкият бърчи нос, след малко и баща му съобщи за проблем. Изхвърлихме ги. Язък за труда и продуктите...тц..тц...
И патка нямам. Сега ще ядат филии..какво да се прави.

# 1 752
  • Мнения: 20 885
Тета, кофти наистина. Следващият път им дай да пуснат носове първо в суровата кайма. Sunglasses

# 1 753
  • Мнения: 5 409
Сготвих Simple Smile Благодаря на отзовалите се.
В най-големия размер гърне: на дъното нарязано зеле, олио и червен пипер, отгоре патицата без дреболиите, червен пипер, копър, сминдух, над нея зелеви сарми с ориз, лук, малко чубрица, малко кимион - плънката предварително в тенджера, отгоре пържоли, киснати в червено вино, завършек - листа кисело зеле, олио, вода 1 ч.ч. и зелев сок  ч.ч. Сега 2-3 часа във фурната на 180 градуса.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 18:46 от *Камея

# 1 754
  • Мнения: 2 553
Ох, и аз скоро взех месо от Ф., което ми смелиха пред мен за сърми. Мирише ми и това е, на гадно прасе...не знам какъв е проблемът, но не е старо или развалено, просто си мирише на нещо от самото животно.
Вече не знам от къде да купувам месо, защото и испанското контра филе от Лидл ми мирише на същата гадория!
За първи път днес взех скаморца пушена. Как се яде?

Общи условия

Активация на акаунт