Лидл 134 - В очакване на Коледа

• 112 238
  • 1 903
  •   1
Отговори
# 1 725
Блендерът същият го имам от миналата година. Така си стои. Нещо не можах да му схвана нещата. Правих със зеленчуци, не се яде, ни пие. Опитах с плодове, пак не е добре. Сега с мандарини, портокал, киви и банан се опитах уж за натурален сок, джурка се доста, ама има ципи от мандарината и не се хареса. Единствено с банан, ябълка и прясно мляко хубаво става и дори разхлаждащо, супер е на вкус, ама омръзва все това. Друго не му схванах какво да го правя и така стои. Иначе е мощен. Това с банана имаше рецепта в упътването, други рецепти пак имаше малко, ама не знам къде го сложих да пробвам. Много му се дразня, щото исках да отслабваме с него през лятото, както по рекламите даваха с нутрибулета (така ли се пише не знам), това ми се видя по-евтино и повече да събира и не съм доволна.
Ако някой знае какво да го правя и става нещо добро в него да пише, ще съм благодарна.

ПП. То полското, ако е по нашите уж стандарти и минало проверка, нямаше да е по нашите магазини заразено и то след месеци да се каже, сега пак е намерено в нова партида. Същото беше и с яйцата преди 1-2 години помня, полските, ама чак в мрежата и вече изкупувани се отчете. Не купувам аз поне полски внос месо и яйца, колко и да не ми се четат етикетите и да не виждам много, това поне чета. Яйца от Полша е пълно при нас в магазина, но не взимам, гледам да е друг производител (ама и това не вярвам, но се самозалъгвам) За деца малки особено е много важно какво се яде и слага на масата, хайде ние вече..

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 11:55 от Анонимен

# 1 726
Можеш да правиш крем супи, сосове...
Шейкове може да правиш, лимонада. Просто разреждаш течността повече и ако има ципи примерно, може да отцедиш.

# 1 727
Зеленчукова супа се опитах, ама не става, бре(( Аз ли не знам как, то няма нещо особено, моето ли чудо ме ядосва, не знам.. за шейкове е супер-да, ама..Лимонада не съм се сетила, благодаря)) А как я правите? За всеки случай де, да знам поне освен лимон, вода, захар..това ли, нещо вода колко.. извинявам се, ама му се дразня, така ми стои и ще го метна нанякъде, нервира ме.

# 1 728
Защото хората държат да е българско, родно. Като ми продават домати, все се хвалят - български. Аз да не си говоря с тях.

# 1 729
  • на Мелмак
Парната четка /ютия я имам и не съм доволна.

# 1 730
  • In transit
Бледолилава, не мисля, че е евтино месото..9лв за кило джолан хич не ми се вижда евтино. За същите пари си купих телешки джолан. Редовната цена на вратните испански пържоли в Лидл е 12лв/кг. Направо прекалиха! А тези пържоли със сигурност не са били внесени и транжирани преди месец от Испания. Просто спекулата за мен е много голяма в момента.
А каква гаранция имаме, че българските пилета не са полски? Аз лично вече не вярвам на нищо. Разликата е, че на пилетата печати не слагат и няма да разберем дори. Grinning

Stone flower, фабриките на Олимпус за мляко и сирене са в Румъния. То си го пише и на печатите на млечните им продукти. 

# 1 731
  • София
Българско производство няма - познавам фермер, унищожи 200 прасета майки, прибра си парите и сега си живее живота. Бюрокрацията го съсипаха, както в много други сектори  Peace

# 1 732
Ако сложиш лимон с люспите сока ще нагарча. По скоро изцеден лимон, корички без бялото на лимона, захар/мед, вода, листа мента. Нямам блендер, но това ми идва на ум. Доста му се чудих, но реших, че и в нас ще е прахосъбирачка. В нета със сигурност ще има рецепти за блендер.

# 1 733
Да, за лъжата с етикетите съм съгласна. И за мен е притеснително. Sad Цената е достатъчно висока, претенциите за качество също. Редно е да няма несъответствия. Нито в Лидл, нито никъде.
Аз харесвам много опаковките в Лидл, взимам си сама опаковка и готово. В повечето други магазини ми смърди на мърша и чак ми се повръща. Sad  Но наистина напоследък вкараха много разнообразие в доставчиците, много продукти Родна стряха, и нещо ме губят Sad

# 1 734
  • Sofia
"Сланината с праз" наистина е отврат,а и е ужасно солена.

# 1 735
Здравейте,
имате ли наблюдения кога ще пуснат пак детска занимателна дъска ( с две страни) за 45лв., че я изпуснахме....
Дали ако я има някъде може да я прехвърлят в магазин, който искам?

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 14:50 от J_M_L

# 1 736
Преди предпочитах месата на Ловеч и бях разочарована от продуктите на Попово. Повече няма да купувам нито от едните, нито от другите.
Свинекомплекси има в България, но къде отива месото им, нямам представа.
Яйца купувам само от магазинче за яйца, което е на определена птицеферма. И са хубави, и пресни всеки път. Та и птицеферми има в България, но къде отиват яйцата и пилешкото и защо ни продават само внос, нямам идея.

# 1 737
  • Mostly in my mind
Охладено го тълкувам, че не е замразявано.
Защо на пилешкото тогава пише "прясно", а не "охладено"? Thinking

# 1 738
Вероятно отново е някакъв търговски трик.
Месото бива или замразено, или охладено.
Понятието "прясно" не присъства в категоризацията на храните

# 1 739
Моля, дайте на ЛС изпитана и лесна рецепта за лидълската патица и кис. зеле,
 искам и в глинено гърне, ако става вкусно в този съд, де...

Общи условия

Активация на акаунт