Лидл 134 - В очакване на Коледа

• 112 252
  • 1 903
  •   2
Отговори
# 1 710
  • София
Не разбирам проблема, че месото е напр. от Полша или Испания.
Нали и там живеят хора, хапват от същото месо и все още са живи.
Според мене в месарниците също правят номерца за да спечелят повече.

# 1 711
Е то проблемът е, че е замразявано дълго време. И даже не е от Полша да речем, а преди това е било в Бразилия, тоест минало е половината свят. Така преди години купих замразено агнешко от Метро, ами имаше отвратителен вкус, нищо общо с този на агнешкото. Затова и аз предпочитам българско месо.

# 1 712
Аз също съм далеч от мисълта, че в месарниците всичко е българско, особено такива с по няколко магазина и големи обороти.
Имам против факта, че ни заблуждават.

# 1 713
И аз не разбирам какъв е проблемът да си напишат, че месото е полско, че е замразявано и т.н
А пишат, че месото е охладено и българско.
Самият факт, че някой си служи с лъжа, за да си продава стоката, за мен е достатъчен, за да откажа да купувам каквото и да било от месокомбинат Ловеч!

# 1 714
  • Mostly in my mind
Това, че е охладено, аз го тълкувам, че е размразявано. На пилешкото на Дюк,  например, пише, че е прясно.

# 1 715
  • София
Месокомбинат Ловеч си развяват коня, защото Лидл не си следят качеството. Абсурдно е да не знаят и да нямат качествен контрол. Маста за 9лв същата работа - вместо да се извинят, се оправдават, че всичко е супер.

# 1 716
Охладено го тълкувам, че не е замразявано.

# 1 717
Здравейте. Да попитам някоя дали има от парната четка? Има ли доволни? На мен ми трябва за гладене на пердета и на някоя ризка набързо.

# 1 718
  • София
Ако направим една проста сметка за София например - 2 милиона население, което да изяде по 100 г месо на ден. Това са 200 тона месо на ден!!! Какви количества трябва да бъдат произвеждани, че да се задоволят тези нужди? Без внос е абсурд.

# 1 719
Патенцето, и аз със снимков материал питах на предната страница, но никой не вижда
Чудя се, наистина ли сте изненадани, че месото е внос. ..

# 1 720
Мен пък ми е проблем месото и вече ми омръзна да ме лъжат. Затова отскачаме до Пирот и оттам зареждаме предимно, но и купуваме от Билла и Лидл. На Билла имам повече доверие.
Това, че друго го ядат това месо в чужбина не ме успокоява, защото пилешкото от Полша доста изядохме преди да ни информират за проблем. Същото предполагам е и с другото месо. Няма начин да пропътува 3 държави и да е на цена по-евтино от нашето примерно. Както и че нашето производство не само месото, но и всичко се унищожи, ми говори много поне на мен. Та това месо за мен, дето внасят и уж испанците го ядат, не ми се вярва да е нито прясно, нито без проблеми. Просто там не могат да го пласират, контрола им работи и го продават на аборигените за почти без пари вероятно. Бясна съм направо, станахме и кошче и сметище и пак се успокояваме, че и други ядат, дишат и т.н. То няма месо вече у нас, няма животни, та... не знам какви месарници гледате и купувате, дано да не лъжат, но..

За бархетните завивки с елхичките и еленчетата съм очарована. Бих взела още един, ама сега само аз се завивам с него-меко, топло, приятно на допир. За пръв път взимам от Лидл и съм възхитена направо. За тези, които не са зиморничави да кажа, че много топли поне на мен.

# 1 721
Изненадани сме и то неприятно, че месо внос се предлага за българско.
Наистина ли не разбирате какво е некоректното в случая?!
Ако на месото си пишеше, че е полско на никой нямаше да му направи впечатление. Но на месото пише, че е българско охладено, а то е полско замразено в най-добрия случай през август месец

# 1 722
След унищожаването на всички ферми лятоска вярвате, че е българско?
Съсипаха я тая държава
В нашата родина отдавна е като в оня виц  "пише жени..."
И не само за храните.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 11:25 от Билян@

# 1 723
Блендерът бива ли го? Някой взе ли го вече?

# 1 724
Има значение от къде е, как да няма. Нали се въведоха толкова стандарти, изисквания, наредби и пр. към българските производители. Нали уж това всичко за благото на потребителя. И в следващия момент "вземете това свинско" от не знам къде си. Ама минало е ветеринаро медицински контрол, ок. Показва, че е безопасно за консумация, ама показва ли как е отгледано? Нали и за тези неща имат изисквания към българските фермери? Каква свободна площ да имат, какво осветление, какви настилки, какъв въздухообмен и влажност, да не изброявам повече. Как разбират при вносното месо дали всичко това е спазено при отглеждането? С екстрасенси ли? Ако полските стандарти са адекватни на нашите, все пак и те са в ЕС, ами да си пишат "полско месо" на опаковките и толкова. Защо го представят за българско?

Общи условия

Активация на акаунт