Лидл 134 - В очакване на Коледа

• 114 384
  • 1 903
  •   1
Отговори
# 1 695
  • shumen
Благодаря.Взех вчера препарат за петна на Вениш от друг магазин и сега ще пробвам с него.Да видим дали ще се изчистят дрехите с петна и дали е ефикасен.

# 1 696
Уреда за пилинг на пети върши ли работа и дали го има някъде в Сф магазини?

# 1 697
  • София
Момичета един бърз въпрос. Коледните чаршафи с двете лица на звездички и елхички от каква материя бяха?
Бархет.

# 1 698
То май в Лидъл всичко е от Полша. Ами имат си държавна политика  и произвеждат. А ние им ядем застоялите неща.

имат и държавно субсидиране за селскостопанско производство и търговия. Държат си на собствените производители, смъкват каквото могат и от ЕС.
Ние ....
Май не е само до производство. В кашони с уж полско месо мъжа ми е попадал на месо от Бразилия. На кашона made in Poland, на вакуум опаковките в него made in Brazil. Става въпрос за месо, доставяно в ресторантска кухня, не знам от къде са им го носили. Та не е сигурно чак толкова голям производител ли е Полша, или и тя внася и препакетира. За всеки случай това е отвратително, да предлагат замразено вносно месо за охладено българско. Доколкото разбирам е посочен български производител в Ловеч, нали така? Вина има обаче и търговската верига, не само Лидл, всички вериги натискат производителите за ниски цени и от там някои се принуждават да шикалкавят. Изкупните цени на българското свинско в момента са доста високи, няма как да се предлага във веригите толкова евтино. Или вдигат цената, или си признават, че продават вносно. Как така ще лъжат хората? Дано реагират от КЗП.

# 1 699
  • софия
За месокомбината в Ловеч отдавна се знае, че купува (старо) месо от чужбина и го обявява за българско. Същото ползват и за колбасите. Дори и в темата беше писано. Единственото месо, което купувам от Лидл, е патица, пуешко филе. Спорадично съм купувала телешко с огромна удивителна, ако ме е мързяло да отида до месарницата.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 08:45 от zvаnchе

# 1 700
  • В градината...
Зле са нещата.
Преди месец бях писала в една тема, като клахме прасе. Та там ужасени възкликнаха - не знаехме, че това нещо още се практикува!
Аз и моите родители никога не сме го правили. Но мъжът ми и неговите - само така са си доставяли месо. А в нашето село, където живеем, навремето са се гледали хиляди прасета, като във всяка къща е имало. Давали са се от държавата за отглеждане. Сега едно прасе няма. А мляко едва успяваме да купуваме от останалите няколко крави в 2000-то село. Отплеснах се, но ме е яд

# 1 701
Аз се удивлявам пък от вярата ви в сладкодумни месари. Факт, че животни няма, ама баш за " вашата" месарница са се появили

# 1 702
Happy, не мога да гарантирам за всички месарници, но тази, от която купувам, е точно до офиса ми и виждам като го разтоварват трупното месо на половинки, окачени на куки в хладилния камион, със сигурност не е замразено, меко е, и веднага започват в месарницата да го разфасоват. Интересувала съм се, комбинатът е в Сливен, а фермите в ямболско. Може и да има месарници, в които също да зареждат вносно месо, но си има и канали за дистрибуция на българско, не се съмнявай в това.

# 1 703
Отдавна не купувам месо от Лидл. И от Кауфланд, също. Или от месарница или от метро един вакуумиран свински джолан.

# 1 704
Бледолилава, докато не видиш печата на месото, не можеш да бъдеш сигурна, нали виждаш. 😸
В Метро месото в пликове май беше от Германия.
От Кауфланд от години не купувам никакво месо, от известно време и от Лидъл, че не ми харесва. Взимам или от една месарница, или от Била, и пилешко от Метро.

# 1 705
Скоро минах през Олимпос и като им видях 12 крави,лошо ми стана...а какво производство имат.Имаме приятели,които имат ферма за крави и от тях знам,че месокомбинатите изкупуват дори и умрелите крави(кошмара е пълен).
По темата малко!Смятом да върна днес нагряващата възглавничка и да си взема уреда за масаж,по-косно ще дам отзиви!
За безкабелната ютия-имам такава от години и за мен е най-успешната ми покупка от Лидъл.

# 1 706
Благодаря на дамата, която сподели за месото от Полша.
Днес взех едни ребърца, но като видях, че са на месокомбинат Ловеч и веднага ги върнах обратно Hands V

# 1 707
Освен да разкриеш къде ти е офиса и месарницата
Макар че като се юрнем всички там...

# 1 708
  • софия
На сладкодумни месари не вярвам. От години купувам месо от определени месарници с доказан произход на месото - При Кирето, месарницата на Н. Рилски и Бозмов. Когато минаваме през Пловдив зареждам от Попов. Понякога Р. Василева на Руски паметник, но към нея имам едно на ум. Това са. Нито една от тях не е от вчера и се знаят от години.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 10:42 от zvаnchе

# 1 709

Тази четка за парно гладене пускана ли е преди?
Моля, някой да сподели ако я има. Заслужава ли си.
Ще я ползвам най - вече за почистване на текстил.

Общи условия

Активация на акаунт